reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Chcia ale masz Jasia wedroniczka...i usmialam sie jak napisalas ze chcial gdzies wyjsc bo slyschac bylo klucze:-d

a nie zamykasz drzwi u niego?
bo nasza spi z zamknietymi i my tez...ja bym nie zasnela przy otwartych:-)

reklama
Pati, my Wojciaszka zamykamy na zasypianie, ale jak my idziemy spać to mu zawsze drzwi uchylamy.

Wojtek od kilku dni śpi w dzień bardzo mało: czasem 20 minut, czasem godzinę. I jeśli nie padnie koło 18.00 to zaraz po kąpieli koło 20.00 zasypia tak jak go kładziemy. Nawet nie piśnie.

Cicha - nieźle!!! u nas też jest na topie grzebanie kluczami przy zamku, no i pomimo że zawsze miałąm nawyk zamykania drzwi na zamek, to teraz kiedy królewicz dorósł do klamek i to odkrył muszę uważać jeszcze bardziej zeby sie nie zapomnieć...Pati ja myslę że i u Was lada chwila zamykanie drzwi nic nie pomoże :)

U nas problemu z drzwiami nie ma bo poprostu nie mamy w pokojach drzwi- raczej otwarte przestrzenie. Matek na szczęście nie chodzi po mieszkaniu bo wtedy bym się obawiała że otworzy na śpika bramkę zabezpieczającą na schodach i spadnie. No ale ja ogólnie to śpię bardzo czujnie i potrafię usłyszeć każdy najmniejszy szmer w nocy- co oczywiście mnie nie cieszy bo się nie mogę nieraz wyspać:tak:

Baska na szczecie lub i nie:baffled: w jej pokoju sa drzwi harmonijkowe...wiec dosc ciezko jest mi je otworzyc a dla Noemi raczej niewykonalne :-)
Ale ona w sumie nie wedruje :-)

Nie wiem czy nie chwale sie za wczesnie ale Zuzka dzisiaj przespała cała noc nie budzac sie ani razu pierwsza od 20 miesiecy .W dzien spi od 13 do 15 -15.30 a na noc 20 i spi do 6-7 :-)

Dziewczyny, ile godzin na dobę śpią Wasze dzieci?
Wojciaszek od 12.00 do 14.00 godzin. Jesli zdarzy mu się nie spać w dzień, to spi 10.00 godzin (tylko w nocy).

reklama
Wojtek spi w dzień róznie max 3 godziny idzie spac tak około 12:45 i spi do 15:00 a wieczorem kładzie się około 20:00 i spi do 7-8 rano choć zdarza mu się wstawać o 5:"30:szok:

Do góry