reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Wojciaszek chyba już na dobre przestawił się na jedno spanie dziennie. Zwykle pada dość szybko, bo o 10.30 - 11.00, a potem już ciągnie do wieczora i zasypia w 3 minuty.:-)

reklama
ja wczoraj usypiałam Olę pól godziny. Nie to, że wróciłam z aerobiku padnieta to ona latała z wywieszonym ozorkiem. W najlepsze sie bawiła. Usneła o 22.30 Pęć razy pocałowała misia, ze 3 razy wyrzuciła innnego. Dwa razy przewróciła poduszkę. Nie nareke było jej iść spać. A mi za to spac się chciało na potęge.

u nas ze spaniem - bez zmian - wszystko ok!

Klaudia idzie spac ok 12-12.30 - na 2-3 g i potem ...zlaezy o której ja połoze- zazwyczaj ok 20 ...ale wczoraj padła o 19...i wstała o 8.30:-)

ciocia jak teraz u nas była..nie mogła sie nadziwic jaka ona jest grzeczna...:sorry2::happy2:

dawaj Olenke!:tak::-)..z Klaudia by sie pewnie swietnie rozumiały:-)potem te dwa aniołki Tobie podrzuce:-D

NO to moze Baska cos w powietzru wisi:-D..bo ja tu Klaudie chwale..a ta bambaryła mi tu tez lezy od 30 min i spiewa:baffled: z tym, ze dzis o godz sie przestwiła..dzemka popołudniowa była od 13- 16:szok:...no a teraz u nas 21.30...wiec..ale powieki ma coraz cieezsze:-D...zajrze..bo moze juz spi:-p

A ja dzis testowalam Julka - tzn. darowalam mu popoludniowa drzemke aby zobaczyc jak bedzie wieczorem, Rezultat byl taki, ze jak wrocilismy ze spaceru to musialam w 10 minut wyczarowac mu obiad nad ktorym moj ,niecierpliwnil' przysypial. Zabralam mu z reki widelec bo balam sie ze na niego poleci, troszke cisnelam do buzi i zabralam aby przebrac w pizame i darowac sobie cale wieczorne zabiegi ale w trakcie przebierania nieco sie rozbudzil i w sumie pobrykal jeszcze godzine, wykapal sie, poczytalismy i padl o 20 (dodam, ze nie wygladal przy tym na spiacego). Ciekawa jestem jaka bedzie dzisiejsza noc bo od trzech dni panicz przychodzi ze swoim zwierzyncem do nas do pokoju i probuje sie wdrapac do lozka. Odprowadzam go systematycznie (nawet nie protestuje) ale i tak po jakims czasi mamy powtorke. Mam nadzieje, ze to tylko faza i mu minie bo wczoraj to jego nocne chodzenie przebralo miarke gdyz pospal godzinke (od 21 do 22) a potem tuptal do 1 w nocy. Po jakims czasie to nawet do mnie nie zagladal tylko od razu na pokoje ruszal i nawet wyjsc probowal bo klucze szczekaly. Dzis wiec tym bardziej mnie zadziwil, ze przetrzymal caly dzien bo ja to juz pomalu wymiekam i z checia pospalabym sobie raz a dobrze:-) Zwlaszcza, ze czasu niewiele mi zostalo ;-)

reklama
U nas ze spaniem oki...tylko ze mloda cos ostatnio o 07:00 juz wyspana...:baffled:

No i juz 2 razy z rzedu plakala przes sen...przed wczorajjak wracalismy od znajomych jak tylko usnela w aucie to plakala tak dziwnie troche i krzyczala"mniam mniam" ciekawe co tam snial :-D
A wczoraj 5 min o 02:00 w nocy histerycznie plakala....tez niewiadomo dlaczego...mysle ze to nadmiar wrazen...bo wlasnie jak cos sie dzielo-pobyt u kolezanki a wczoraj na noc byla u Adama siostry a tam zabawa na maxa z psem wiec oszalala :-D

Do góry