reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

a ja dziś o swoim spaniu - jestem wykończona bo chodze spac około 1, pobudka do pracy o 6.45 a w tym tyg 2 razy wczesniej jak Karol zrobił a potem nietomna cały dzień a na wieczór sie nakrecam i znów nie ide spac do 1...oj musze coś z tym zrobić bo w pracy ledwo żyje i długo tak nei pociągnę :(
A Karol to nam chyba juz dorósł do zwykłego łóżka - pisałam że chce ciągle na naszym zasypiać - ale ostatnio tak różnie sobie wybiera - łóżeczko albo zwykłe, dziś położył sie na naszym, po jakimś czasie zachodze go przykryć - patrzę że zszedł sobie z łóżka przed spaniem, poszedł po taką polarową poduszkę , połozył ją sobie i ładnie sie położył na łóżku i zasnął :) w ogóle ma świra na punkcie poduszek - czasami ze 4-5 ma - ale służa do miętoszenia a nie kładzenia głowy

reklama
Baska Julek spi juz od dwoch miesiecy na normalnym bo do lozeczka nie dalo sie go juz polozyc - dostawal histerii i tyle. Nawet jak zmienilismy lozeczko na bardziej otwarte to nie dzialalo wiec polozylismy dwa materace jeden na drugim w jego pokoju i tyle. Bardzo mus ie to podoba bo lubi sie od czasu do czasu polozyc na chwilke nawet w ciagu dnia i ogolnie 'walac' po lozku. Moze faktycznie powinniscie juz mu to lozeczko zmienic skoro sie do waszego przyklada. Ja sie wlasnie tego balam, ze bedie chcial do nas i chcialam za wszelka cene tego uniknac (no bo tej pory ani razu nie spal z nami) i dziala:-)
Aha i musze sie pochwalic, ze z nowym rokiem Julek odrzucil smoka. Nie chcial brac trzy dni z rzedu, probowal wcisnac mnie przed snem;-) wiec zabralismy i tyle bylo:-) Fajnie bo sie juz zastanawialam jak to bedzie potem choc uzywal go tylko do zasypiania ( a w dzien ten przyjaciel lezakowal pod poduszka:-))
A co do poznego spania to wiem cos o tym - no bo zawsze jesTyle ze u mnie w dzien pobudka o 7-7.30 ale a to nocne latanie czesto sie zdarza - ten okres juz, ze uciska gdzie niegdzie:-)

Mateusz też już śpi w normalnym łóżku- od 2 miesięcy a wcześniej spał w swoim łóżeczku tyle że otwartym bo usunęłam wszystkie szczebelki. I jest ok bo ładnie śpi i to z reguły całe noce, nie chce do nas.
Julek brawo:tak:

Brawo Julien:-)

U nas spanie na normalnym to chyba od ....7-8 miesiaca juz bylo....Tzn.najpierw spala wlasnie jak Julien na materacu-taki normalnym duzym od lozka...a potem zrobilismy jej z lozeczka lozko...Mamy takie dwa w jednym...Ale juz chcialabym jej zmienic na cos inengo...tylko ze ona ma taki kurde maly pokoik:wściekła/y: i w kij ni w oko normalnie...ciezko tam cos ustawic zeby bylo fajnie...Ogolnie to bym chciala wywalic wszystkie jej meble i kupic nowe...

A co do spania to nie bede duzo chwalic bo wiadomo jak sie to konczy ;-)
No ale do rzeczy...Nloda juz druga noc po czytaniu jak wychodzilam z jej pokoiku i zamykalam drzwi nie prptestowala,nie plakala,nie wylazila z lozka -poprostu jak dawniej spokojnie lezala az zasnela:-)

Baśka, wykończysz się. :baffled:

Julien, brawa za odrzucenie smoka.
My właśnie intensywnie zastanawiamy się nad łóżkiem dla Wojtka, bo jego łóżeczko ze szczebelkami chcemy wykorzystać dla maleństwa. Pewnie w końcu kupimy łóżko piętrowe, ale z tego co mówicie póki co wystarczy sam materac. Tylko trzeba kupić pełnowymiarowy, żeby potem do normalnego "dorosłego" łóżka pasował.

Mamoot pelnowymiarowy ma tez te zalete (procz miejsca do przewalanek), ze jak maluch ma zla noc, choruje albo z jakiegos powodu mu zle to zawsze sie kolo niego mozna polozyc a nie zabierac do swojego lozka. Ja tak czasem z Julkiem dosypiam od 6 do 7 jak mu sie cos poprzestawia i wstanie tak rano:-)

Cicha Karol też z nami nie śpi bo nasze łóżko służy tylko do zasypiania - potem mąż go przekłada do łóżeczka jak my idziemy spać i jest ok i ja bym mu chetnie kupiła normalne łóżko tylko ze wzgledów lokalowych nie bardzo na razie wiemy jak to rozwiazać...jeszcze troche to odwleczemy - może jakieś olśnienei - sprawa sie jakos sama rozwiąże :)
Brawo dla Julka za odsmoczenie ;)

reklama
Baska moja bratowa ma dla swojej mlodej taki fajny fotel rozkladany i naprawde wygodnie sie na nim spi:-)szerokos tego fotela gdzies bedzie 80 cm...tak mi sie na oko zdaje a jak sie rozlozy to dorosly sie wyspi :-)

Do góry