reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Rany padam na twarz:huh:Matek dzisiaj wogóle nie spał w dzień i wyobraźcie sobie że dopiero teraz usnął chociaż wcale nie miał na to ochoty. Jestem wykończona....

reklama
Aniu - trzymaj sie dzielnie - wczoraj rozmawialam z Pati..jej Noemi ze spaniem zuuupełnie juz fiksuje..Nie bede wyprzedzała, bo pewnie Wam opowie.............................

a ja dzis nie pospałam...mała wyjatkowow wczesnie sie obudziła- o 7( poszłam poźno spac..moja wina..bo mała juz spała o 20)...niby na piciu, ale juz nie zasneła i rozpłakała sie jak wyszłam do kuchni po mleczko...

Matek też ogólnie późno chodzi spać. No i dzisiaj w dzień już dwie drzemki zaliczył także wieczorem będziemy seans sobie urządzać zapewne:tak:Trzeba przejrzeć co w tv będzie bo do 23 na pewno będę siedzieć:dry:

a u nas od powrotu Matiego z Lodzi masakra i nasililo sie w tym tygodniu...
Mati dzisiaj sie obudzil o 5.23 a standard u dziakow to byla 7.15....
ostatnio budzi sie kolo 6..
czasami sie tez budi w nocy i chce zeby go przytulac albo tylko poplakuje
Ma to na pewno z wiazek z tym ze oboje chodzimy do pracy a on zostaje z niania...
Polubil nianie ale mimi wszytko to dla niego duze przezycie,
wieczorem zasypia koo 20.00 bez problemu a w dzien spi 2 godzinki...

no to ladnie Matek..szlenstwa do białego rana...:-D

ja naprawde jak tak czytam..to ciesze sie i Adamowi przekazuje co sie dzije u Was..u dzieciaczków z tym spaniem..bo my tego nie znamy..Klaudia bez problemu idzie spac o 20.-20.30 i śpi do +/_8.30(no dzis wyj.wstała o 7)..wiec mówie do Adama - chłopie TY sie ciesz!..ale jak kiedys juz pisałam- ona ma to po nim..ponoc on był takim dzieckeim.. W dzien Klaudia tez spi ok 12 -tak do 14-15..

Klaudia standardowo wczoraj zasneła o 20.20..a o 4.30 ja obudziłam(no bo miałysmy lecic do PL)..Myslałam, ze bedzie płakała..ale nie ..na spiacego ja przebralam/ubralam..otworzyła ocza..troszke pomarudziła jak ja w oczka zaczeło razic swiatło..ale za chwile wesoła..o tiu tiu ..:tak:..a jak wracalismy ja beczałam..a ona mnie prztulała i "rozsmieszała"..łskotała, przytulała..bo myslała, ze to chyba dalsza czesc podrózy do babci, dziadzia...bo zdziwiona byla jak ponownie po 2 godz wróciła do domu:baffled:..Adam poszedł spac..ja czekam az ona padnie,,,,,bo ja padam na twarz...Licze, ze zasnie ok 10//wiec jeszcze troszke...

reklama
Rusałko życzę Ci rychłego odpoczynku.

Ola zasypia koło 21 i wstaje około 7-8 ( oczywiście jak jestem w domu). Jak idę do pracy słońce ma już otwarte oczka o 6. Właściwie to cieszymy się ostatnimi dniami wolności. Od poniedziału znowu powrót do szarej rzeczywistości.
Wracając do tematu w ciągu dnia spi od 3 do 4 godzin. Wow......:-)

Do góry