reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Mati spi teraz w łóżeczku ale jak mieszkałam w Szwecji to spał w normalnym łóżku a tu z racji że nie mogę nic fajnego i ciekawego wypatrzeć to śpi w łóżeczku:tak:
Pati ja czytałam ze u dzieci często pojawiają się takie okresy że płaczą w nocy , budzą się itp. i to trzeba przeczekać poprostu- są to jakieś stany lękowe często a także przeżywanie wszystkich wydarzeń dziennych itd. Także cierpliwości:tak:

reklama
ja też :) więc módlmy się :)
u nas zresztą te parę nocy takich strasznych było tydzień temu - jak do pracy poszłam, aż mnie sie w pracy pytali co tak kiepsko wyglądam - no ale jak można wygladać po 4-5h snu...

Pocieszę was u nas to samo pobudki kilka razy w nocy :tak: i czasami uda się dać smoka i śpi dalej ale czasami to usiądzie i palcem pokazuje że chce ksiązkę czytać i ..... koniec spania - humanista mały :-D Też myśle że to zęby bo ksiązka po pooglądaniu szybko w buzi ląduje :tak:

^Kasia a wiesz ze ty moze i masz racje...Ja jako mala pinda mialam tak cholerne bole ze w nocy wylam do ksiezyca a moja mama masowala mi masciami nogi...strasznie przechodzilam okres "wzrostu"...

Ale dzis mielismy na szczescie tylko jedna pobudke ok 02:00 dalam smoczka ale po minucie zaczela wyc...Postanowilam ze jak po 2-3 min nie przestanie pojde jeszcze raz ...ale cale szczescie pomialczala jakas minute i zasnela...obudzila sie dopiero (albo i juz) o 07:00

Och Patrycjo to fajnie. Ja też dziewczyny współczuje Wam tych nocnych pobudek. Niestety u mnie to samo. Ja jednak mam inny problem. Ola budzi się w nocy do jedzenia. Próbowałam wielu sposobów np. rozcieńczałam mleko wodą, dawałam cherbatkę, wodę, karmię jak świnkę na noc i nic. Budzi się regularnie 2 razy w nocy. Jak nie reaguje wyje, że hej. Do tego stopnia, że wstaje i wali we mnie czym się da. czasem to się zastanawiam, co ja takiego zrobiłam, że sobie zasłuzyłam na nocne debaty z córcią:-):-).

reklama
Do góry