reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

Hej, od wczoraj oficjalnie zakonczylysmy picie mleczka z cycusia.Teraz w nocy Emilcia dostaje wode lub soczek.To byla pierwsza noc wiec bylo troche ciezko,obudzila sie 3 razy i plakala bo nie mogla zrozumiec gdzie jest cycus ktory byl zawsze na kazde jej zawolanie:-).Ale przetrwalismy i mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej.Dziekuje wam pieknie za rady ;-).

reklama
A u nas Matek poczuł lato i znów 2 drzemki w ciągu dnia i spac chodzi o 22.30 a do tej godz. to najlepiej na dworzu by szalał:-)

Hej, no i sie udalo:-)! Pierwsze trzy noce moja ksiezniczka budzila sie i troche plakala, a dwie kolejne spala jak male dziecko od 21 do 7.30-8 rano. To doslownie nie wiarygodne-SUPEEEEER.Wiecie co jest w tym wszystkim najciekawsze,pierwszy raz jak przespala cala noc to my z mezem obudzilismy sie o 4 rano(to byla wczesniej jedna z jej por wstawania) i nie moglismy sie nadziwic ze ksiezniczka wciaz spi:tak:.No i oczywiscie nie moglismy zasnac do 6 rano,a Emilusia spala jak niemowle:-D.Teraz ucina sobie dwie drzemki w ciagu dnia i to jej wystarczy.
Slicznie wam dziekuje za wszystkie dobre rady:blink:.To forum to super pomysl.
Pozdrawiam Iza

Martusia dziś pierwszą noc spała sama w pokoju, przyznam, że miałam trochę obaw, ale- obudziła się tylko raz! Pobiegłam do niej szybciutko, pomogłam znaleźć smoczki- jeden do buzi, drugi do rączki :-) pogłaskałam po główce, i za chwilę słodko spała. Zrobiła nam pobudkę o 6.30, więc całkiem nieźle, bo potrafi np. godzinę wcześniej :-) Ale się wyspaliśmy!

Kasia, Martusia jest już w końcu dużą dziewczynką :-D
A u nas dzisiejsza noc koszmarna. Chyba z 5 pobudek - smoczek, picie, przytulenie... Miałam dość. A do tego w dzień też nie mógł zasnąć. Tak płakał, że w końcu uśpiłam go nosząc na rękach (pierwszy raz w swoim życiu zasnął w ten sposób :szok:) Podejrzewam, że winne są zęby, bo posmarowanie żelem na chwilę przynosi ulgę... Poza tym rączki i wszystko co pod ręką cały czas w buzi, a ślina leje się tak, że kilka razy na dzień zmieniam śliniaki...

reklama
Do góry