Antylopka
Potrojna mamuska
po pierwsze odstawiłabym karmienie w nocy. Czym wczesniej tym lepiej, choćby ze względu na zęby, bo przeciez pije z butli a ząbków nie myje. Podawaj wodę jak chce pić i przygotuj sie na kilka nocek z głowy.Witam!!!
ja tez mam podobny problem moja pociecha ma 2,5 roczku a jeszcze nie przespałą ani jednej nocy!! masakra! i mam juz serdecznie dosc. w nocy budzi sie 3-4 razy! je kasze po 24 ok.3 no i czasmi nad ranem daje jej dop icia wode! no ale ta kasza!!! moja wina przyznaje sie ebz bicia!!!!
ale ostatnio budzi sie w nocy i drapie choc nie ma ani jednej krostki ! drapie sie az do krwi! do tego dochodzi histeria zaczyna krzyczec drzec sie nie da sie dotknac!
juz sama nie wiem co robic??? a mam co raz mniej cierpliwosci!
dodam ze przed spaniem czytam jej bajeczki wyciszamy sie obydwie zdarza sie ze czasmi usnie przed laptopem na baji ale to sporadycznie! a w dzien nie spi wogóle! na noc usypia ok godz 20-21!
co o tym myslicie?
Po drugie - albo jest alergiczką i dlatego się drapie (AZS??), albo jest histeryczką i wtedy to życze cierpliwości w przetrzymaniu tego.
po trzecie - codziennie wychodze z Wiki na spacer popoludniu. nie przejmuje się, że jest szybko ciemno, czy że zimno. Zima bedzie jeszcze zimniej i tez będę wychodzić. Wystarczy niespełna godzina biegania i juz widac efekty w pójściu spać.
Dodam, że Wiki ma 2 lata i 3 miesiący, śpi około godziny-ółtora w dzień (zależy od rannego spaceru) i od 21 do około 7-8rano.