reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks po porodzie i antykoncepcja....

Wreszcie dostałam okres, pierwszy raz po porodzie i tak mi się jakoś smutno zrobiło. Czas tak szybko mija. Jeszcze do tego wczoraj dowiedziałam się, że znajomi będą mieli dziecko i ogarnęła mnie zupełnie irracjonalna zazdrość. Nie chcę mieć trzeciego malucha ale tak bym to wszystko chciała przeżyć jeszcze raz. Przecież uwielbiam moje dzieci i jestem naprawdę szćzęśliwa więc nie wiem o co chodzi??

reklama
MARGOLIS - JA TEŻ TAK MAM Z TĄ ZAZDROŚCIĄ TEŻ OSTATNIO KUMPELA PRZY:tak: SZŁA DO MNIE Z TAKĄ MESSAGE, ŻE BĘDZI MIAŁA DZIDZIE:tak: , ZAZDROSZCZE JEJ TEGO CUDNEGO OCZEKIWANIA I TEGO SUPER WZRUSZENIA JAK CHWILE PO PORODZIE MASZ DZIDZIE NA PIERSIACH:-) :-) :-) PIĘKNE:-) :-) :-) I NIE DO OPISANIA UCZUCIE CO NIE?

Wreszcie dostałam okres, pierwszy raz po porodzie i tak mi się jakoś smutno zrobiło. Czas tak szybko mija. Jeszcze do tego wczoraj dowiedziałam się, że znajomi będą mieli dziecko i ogarnęła mnie zupełnie irracjonalna zazdrość. Nie chcę mieć trzeciego malucha ale tak bym to wszystko chciała przeżyć jeszcze raz. Przecież uwielbiam moje dzieci i jestem naprawdę szćzęśliwa więc nie wiem o co chodzi??

Margolis coś w tym jest bo ja mam podobnie.:tak: A najchętniej to bym chciała już być drugi raz w ciąży.:tak: :-)

Mnie też ogarnia dziwna zazdrość na wiadomość o ciąży znajomej, chcę mieć jeszcze jedno dziecko ale jeszcze nie teraz, więc niewiem dlaczego tak reaguję.

ja też z zazdrością patrzę na dziewczyny w ciąży, ale jednocześnie czuję ulgę, że ja mam już za sobą ten niepokój o poród, o to czy wszystko będzie ok i trudy tych pierwszych dni.
ale jak sobie przypomnę ten moment kiedy pierwszy raz zobaczyłam moją oleńkę to nie mogę opanować łez

Kiedy oglądałam parę dni temu "Szansę na sukces" z P.Rubikiem i widziałam brzuszek jednej z jego solistekek poprostu łzy mi płynęły:-(, fakt że też pod wpływem muzyki. Jak widzę kobietę w ciąży to od razu się uśmiecham. Ja w ciąży czułam się rewealcyjnie, żadnych wymiotów /tylko pod koniec stopy miałam jak Shrek:eek:/ skurcze miałam takie, że niewiedziałam że to skurcze, poród ekspresowy:tak: . Poprostu idealnie. Czasem tęskni mi się za tym, gdy Majula była jeszcze w brzuchu. Jedyne co mnie wkurzało to ciuchy, 5 razy przebierałam się zanim wyszłam z domu.:-D Uwielbiałam być w ciąży.
Zawsze chciałam bliźniaki, cudnie by było - zobaczymy, mój U. jest bliźniakiem, moje starsze siostry również więc jest szansa:laugh2:;-):tak::laugh2:
A poniżej zdjęcie mojego brzucha w 29tyg., przeważnie Majula siedziała z jednej strony:-D :szok: :-D

Ja tez mam zawsze lezke w oku gdy widze kobiete w ciazy a to glownie dlatego ze chcialabym juz byc w ciazy drugi raz :tak: Marzy mi sie drugi dzidzius ale naeazie nie moge :no: Najpierw musze schudnac 30 kg bo inaczej wykoncze moj organizm, no i finansowo nie stoimy zbyt dobrze. A co najwazniejsze za rok bede bronic prace licencjacka wiec nie bardzo tak z malenkim dzieckiem i drugim o rok starszym :baffled:

Ja stwierdziła że gdyby każdy poród miał wyglądac tak jak przy Patrycji to mogłam bym rodzic masowo;-):-p. Niestety warunki nie pozwalaja i najważniejsze nie ma z kim zrobic.:no:Dlaczego? To już pisałam.

Właśnie dostałam pierwszy okres po porodzie:wściekła/y: to smutne bo bez niego było tak wspaniale:tak: Mam do Was pytanie bo słyszałam że nie można na początku używać tamponów:eek: i nie wiem czy to prawda?

reklama
hehe ja też dołączam do klubu zazdrośnic brzuszkowych:-)
coraz częściej myślę o kolejnej Dzidzi,ale mam też trochę stracha,miłych wspomnień z porodu poza tym jak pierwszy raz zobaczyłam Przemcia nie mam.
Guziczek ja używałam tamponów przy pierwszym @ po porodzie.

Do góry