reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks po porodzie i antykoncepcja....

A u mnie, po prawie 6 miesiacach od porodu @ jeszcze sie nie pojawila!!! :-) Wlasciwie to sie ciesze. Wiem, ze juz niedlugo mnie nawiedzi(czasem dziwnie pobolewa mnnie podbrzusze, jak przed @), a ja za nia nie tesknie:tak:. Wlasciwie to dziwne, ze jeszcze jej nie mam, bo juz malo co karmie piersia, choc i to nie zawsze ma na to wplyw przeciez. My z mezem stosujemy gumeczki. Lekarz odradzal zastrzyki, a sugerowal raczej spiralke.

reklama
Ja tez jeszcze nie mam @. I zastanawiam sie nad spiralką..Tabletek już nie chce brać, zastrzyków się boję bo to przez 3 miechy nie odwracalne a znajooma miała takiego doła, że hej... a gumki teoretycznie mi nie przeszkadzają ale to, ze trzeba je zakładać... mi zawsze wtedy emocje siadają... ;-)

Boirę tabletki ale też zaczynam sie zastanawiac nad spiralką.Tylko że tabletki regulują okres a spiralka chyba nie.Ja bez tabletek mam w cały świat,od 25 do 45 dni przerwy.Ile u was kosztuje założenie jej.Koleżanka mówiła że 500 zł i chciałabym wiedziec czy wszędzie tak.

A ja stosuje zastrzyk taj jak EDI i nie moge narzekać, nie mam jakiś depresji, u mnie to tylko tęsknota za mężem ;-) i szczerze mówiąc to chyba nawygodniejszy środek anty jaki mmiałam do tej pory, a spirali to chyba bym sobie nie dła włozyć ;-) nie chciała bym mieć "czegoś" obcego w sobie, kobiety tez podobno róznie na nie reaguja!

Ja jednak zdecydowałam się na tabletki. Wolę je niż gumkę, a mąż też zadowolony. Wcześniej nie miałam żadnych problemów po tabletkach i mam nadzieję, że dalej tak będzie.

Mnie kompletnie odechciało się seksu.:no: Niemam ochoty:no:,mąż chyba też bo nic nie inicjuje.:no:
A ja mam i to chyba nawet większą niz przed ciążą:-D :laugh2: , no i doznania też jakby fajniejsze:tak: :zawstydzona/y: :-D , tylko gorzej z zagonieniem chłopa do wyrka, bo ja chodzę spać już około 22:00, a On dopiero wtedy rozsiada sie przed telewizorem:-( :baffled: :wściekła/y:. No a wcześniej z "doskoku":-D :laugh2: nic się zrobić nie da bo teście na dole i co chwilę na górę przyłażą a to małą nam przyniosą, a to małą nam zabiora na dół, a to pieluszka, a to butelka itp. itd.:wściekła/y: Och nie ma jak być na swoim.:tak:

reklama
Renne dokładnie.Przed ciążą można było kiedy i gdzie się chciało:-);-)a teraz jak dziecko pozwoli.Przeważnie jak śpi i to tak żeby się nieobudziła,a to tylko w nocy i rutyna wychodzi:-(Ja już mam erotyczne sny i to nie z mężem:-p.Może dlatego mi się odechciawa, bo w nich jest przyjemniej.:-p:zawstydzona/y:

Do góry