reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks a karmienie

Mialas cc to mialas krótko krwawienie po przy cc czyszczą macice a po sn sama sie oczyszcza ale w srodku zywa rana.
Lekarze Ci w szpitalu nie powiedzieli ze to niebezpieczne? A wiesz ze po cc trzeba odczekać rok zeby zajść w ciążę bo to bardzo niebezpieczne?

reklama
Lekarz na podstawie usg ocenia stan macicy moja znajoma zaszla 8 miesiecy po cc i rana z cc przykleila sie do lozyska
Myslenie nie boli

Ja od swojego ginekologa dostałam pozwolenie na starania 3 miesiące po cc. Podobno ten rok czasu, to stara szkoła. I wszystko zależy od wygojenia się, a przede wszystkim od sposobu szycia i użytych materiałów.
Tak samo legenda, że nie można rodzić sn po cc - czego jestem przykładem.

Ja od swojego ginekologa dostałam pozwolenie na starania 3 miesiące po cc. Podobno ten rok czasu, to stara szkoła. I wszystko zależy od wygojenia się, a przede wszystkim od sposobu szycia i użytych materiałów.
Tak samo legenda, że nie można rodzić sn po cc - czego jestem przykładem.
Mozna sn po cc :)
Jesli cc nie byla z winy matki:)
Ja osobiscie bym sie bala 3 mies po cc w ciążę zachodzić
Ale witch chyba czekalas ten miesiac dwa po porodzie z seksem:)?.

Mozna rodzic sn po cc, tylko tak jak napisala @olcia1718 pod warunkiem, ze wskazania do ciecia byly dla tej konkretnej ciazy tj. zle ulozenie dziecka, bardzo duza waga dziecka, bodajze skomplikowane wady u dziecka itp. Ja mialam zwezona miednice i z tego powodu dwa razy ciecie i tego bym nie przeskoczyla. Nie ma co generalizowac, bo kazdy przypadek jest inny. Jedna wypadajac z 6 pietra otrzepie sie i pojdzie dalej z zadrapaniami, a druga pol roku na OIOMie spedzi. Pytanie: po co ryzykowac, jezeli jest ryzyko i to niemale?
Dwa, jezeli argument zajscia w ciazy jest niewystarczajacy, to zgodnie z tym co pisze mamaginekolog na swoim blogu w artykule o pologu, wspolzycie w pologu moze grozic nawet zakazeniem. Naprawde polecam poczytac. Juz pomijam fakt, ze jest to niehigieniczne. A jezeli autorce odchody zatrzymaly sie po tygodniu to tym bardziej polecam pojsc na wizyte u ginekologa. Mialam to samo po drugim cieciu i okazalo sie ze porobily mi sie skrzepy w szyjce :) oczywiscie to moj przypadek i byc moze u niej wszystko jest ok, ale nie dowie sie jesli nie pojdzie do lekarza.

Mozna rodzic sn po cc, tylko tak jak napisala @olcia1718 pod warunkiem, ze wskazania do ciecia byly dla tej konkretnej ciazy tj. zle ulozenie dziecka, bardzo duza waga dziecka, bodajze skomplikowane wady u dziecka itp. Ja mialam zwezona miednice i z tego powodu dwa razy ciecie i tego bym nie przeskoczyla. Nie ma co generalizowac, bo kazdy przypadek jest inny. Jedna wypadajac z 6 pietra otrzepie sie i pojdzie dalej z zadrapaniami, a druga pol roku na OIOMie spedzi. Pytanie: po co ryzykowac, jezeli jest ryzyko i to niemale?
Dwa, jezeli argument zajscia w ciazy jest niewystarczajacy, to zgodnie z tym co pisze mamaginekolog na swoim blogu w artykule o pologu, wspolzycie w pologu moze grozic nawet zakazeniem. Naprawde polecam poczytac. Juz pomijam fakt, ze jest to niehigieniczne. A jezeli autorce odchody zatrzymaly sie po tygodniu to tym bardziej polecam pojsc na wizyte u ginekologa. Mialam to samo po drugim cieciu i okazalo sie ze porobily mi sie skrzepy w szyjce :) oczywiscie to moj przypadek i byc moze u niej wszystko jest ok, ale nie dowie sie jesli nie pojdzie do lekarza.
Mamaginekolog ile kaze czekac z ciaza po cc?;)
To mloda ginekolog wiec nowa szkoła:)?

reklama
Mamaginekolog ile kaze czekac z ciaza po cc?;)
To mloda ginekolog wiec nowa szkoła:)?
Przyznam Ci sie szczerze, ze akurat na to pytanie nie znam odpowiedzi :) byc moze kiedys o tym wspomniala, ale nie sledze jej tak wnikliwie, wiec nie doczytalam. Artykul o pologu mnie zainteresowal ze wzgledu na to, ze tak jak wspomnialam mialam problem w pologu :) mysle, ze co lekarz to opinia. Mnie wspominano, ze zalecany jest odstep 2 lat miedzy kolejnymi ciazami, ale jest to ten czas zapewne optymalny, co nie znaczy, ze jezeli zajdzie sie w ciaze po roku to bedzie tragedia. :) ekspertem nie jestem, opowiadam jedynie z wlasnego doswiadczenia, a jak wiadomo kazda ma inne :)

Do góry