reklama
Danielkowa
Fanka BB :)
Same święte się znalazły
Jest b.watpliwe byś zaszła w ciążę juz tydzien po porodzie tym bardziej że karmisz piersią, bez dopajania dziecka, na kazde żądanie.
Ja dostalam 1 okres przy karmieniu najwczesniej po 4,5 miesiącach od porodu.
Przez te pierwsze tygodnie postarajcie inaczej troche inaczej się zaspokajać, anizeli współżyć. Kazdy organizm jest inny i mimo ze bedzie 1% mozliwości zajścia w ciażę to jednak ta mozliwość jest... A orzede wszystkim Twój organizm musi dojsć do siebie-to jest najwazniejsze. Daj swojemu partnerowi artykuł o połogu do poczytania.
Jeszcze jedna sprawa-niestety nie przewidzisz kiedy juz jestes plodna... bo przed pierwsza miesiaczką juz mozesz zajsć w ciażę. Mam znajome ktore dostały ją dopiero PO zakonczeniu karmienia. Niestety taka sytuacja zdarza się rzadko... i okres przychodzi wcześniej.
Jest b.watpliwe byś zaszła w ciążę juz tydzien po porodzie tym bardziej że karmisz piersią, bez dopajania dziecka, na kazde żądanie.
Ja dostalam 1 okres przy karmieniu najwczesniej po 4,5 miesiącach od porodu.
Przez te pierwsze tygodnie postarajcie inaczej troche inaczej się zaspokajać, anizeli współżyć. Kazdy organizm jest inny i mimo ze bedzie 1% mozliwości zajścia w ciażę to jednak ta mozliwość jest... A orzede wszystkim Twój organizm musi dojsć do siebie-to jest najwazniejsze. Daj swojemu partnerowi artykuł o połogu do poczytania.
Jeszcze jedna sprawa-niestety nie przewidzisz kiedy juz jestes plodna... bo przed pierwsza miesiaczką juz mozesz zajsć w ciażę. Mam znajome ktore dostały ją dopiero PO zakonczeniu karmienia. Niestety taka sytuacja zdarza się rzadko... i okres przychodzi wcześniej.
Ja mam znajoma ktora dostała okres po 2 tyg od pologu przy kp
Ja kp juz 7 mies a dostalam po równym pol roku.
A mam sasiadke która myslala ze nie zajdzie a zaszla miesiac po porodzie w ciążę.!!
Wiec nie piszcie nilomu ze 1 %
Bo kazdy organizm jest inny
Jedna zajdzie druga nie .
A z tego co wiem to posty ta Pani za kazdym razem takie pisze bo ktoras mama tu pisala ze często czyta.
A mam sasiadke która myslala ze nie zajdzie a zaszla miesiac po porodzie w ciążę.!!
A z tego co wiem to posty ta Pani za kazdym razem takie pisze bo ktoras mama tu pisala ze często czyta.
Danielkowa
a ja nie napisałam, że to jest 1%, ale ze nawet przy 1% mozna w tą ciażę zajśćJa mam znajoma ktora dostała okres po 2 tyg od pologu przy kp
Okres oznacza najprawdopodobniej ze tej ciąży nie ma i gotowość naszego organizmu do zajścia w ciążę... bo jeżeli jest okres to nasze hormony które odpowiadają za cały cykl pracują prawidłowo wiec prawidłowo zachowają się podczas stosunku czyli umożliwia zagnieżdzenie zarodka itd... w konsekwencji CIAZA.
marta18691
Po to jest forum żeby pytać a nie od razu zjechanie człowieka z góry do dołu zresztą połóg krótko miałam i nic mnie nie boli szybko doszlam do siebie
Sopek
Moderator
marta18691 krótko to pewnie miałaś krwawienie, połóg trwa 6 tygodni i po tym czasie trzeba udać się do gina czy wszystko ładnie się zagoiło.. W środku jest wielka rana pamiętaj o tym. Lepiej poczekać cierpliwie te 6 tygodni, żeby nic złego się nie stało.
Masakra....ja juz wymiekam....Po to jest forum żeby pytać a nie od razu zjechanie człowieka z góry do dołu zresztą połóg krótko miałam i nic mnie nie boli szybko doszlam do siebie
reklama
Dokladnie. Ale nie przetlumaczyszmarta18691 krótko to pewnie miałaś krwawienie, połóg trwa 6 tygodni i po tym czasie trzeba udać się do gina czy wszystko ładnie się zagoiło.. W środku jest wielka rana pamiętaj o tym. Lepiej poczekać cierpliwie te 6 tygodni, żeby nic złego się nie stało.