reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Seks a karmienie

Nie wierzę. Jedno pytanie i tak skopać człowieka. Nawet nie wiadomo czy chodzi w nim o autorkę.... Szok...

Autorko. Po pierwsze to ogromne ryzyko. Po drugie wątpię by tydzień po porodzie wróciła płodność...

reklama
Same święte się znalazły :-D
Jest b.watpliwe byś zaszła w ciążę juz tydzien po porodzie tym bardziej że karmisz piersią, bez dopajania dziecka, na kazde żądanie.
Ja dostalam 1 okres przy karmieniu najwczesniej po 4,5 miesiącach od porodu.
Przez te pierwsze tygodnie postarajcie inaczej troche inaczej się zaspokajać, anizeli współżyć. Kazdy organizm jest inny i mimo ze bedzie 1% mozliwości zajścia w ciażę to jednak ta mozliwość jest... A orzede wszystkim Twój organizm musi dojsć do siebie-to jest najwazniejsze. Daj swojemu partnerowi artykuł o połogu do poczytania.
Jeszcze jedna sprawa-niestety nie przewidzisz kiedy juz jestes plodna... bo przed pierwsza miesiaczką juz mozesz zajsć w ciażę. Mam znajome ktore dostały ją dopiero PO zakonczeniu karmienia. Niestety taka sytuacja zdarza się rzadko... i okres przychodzi wcześniej.

oar89n7312bz9t17.png

Ja mam znajoma ktora dostała okres po 2 tyg od pologu przy kp

Ja kp juz 7 mies a dostalam po równym pol roku.
A mam sasiadke która myslala ze nie zajdzie a zaszla miesiac po porodzie w ciążę.!!
Wiec nie piszcie nilomu ze 1 %
Bo kazdy organizm jest inny
Jedna zajdzie druga nie .
A z tego co wiem to posty ta Pani za kazdym razem takie pisze bo ktoras mama tu pisala ze często czyta.

Ja mam znajoma ktora dostała okres po 2 tyg od pologu przy kp

Ja kp juz 7 mies a dostalam po równym pol roku.
A mam sasiadke która myslala ze nie zajdzie a zaszla miesiac po porodzie w ciążę.!!
Wiec nie piszcie nilomu ze 1 %
Bo kazdy organizm jest inny
Jedna zajdzie druga nie .
A z tego co wiem to posty ta Pani za kazdym razem takie pisze bo ktoras mama tu pisala ze często czyta.
a ja nie napisałam, że to jest 1%, ale ze nawet przy 1% mozna w tą ciażę zajść

oar89n7312bz9t17.png

Okres oznacza najprawdopodobniej ze tej ciąży nie ma i gotowość naszego organizmu do zajścia w ciążę... bo jeżeli jest okres to nasze hormony które odpowiadają za cały cykl pracują prawidłowo wiec prawidłowo zachowają się podczas stosunku czyli umożliwia zagnieżdzenie zarodka itd... w konsekwencji CIAZA.

marta18691 krótko to pewnie miałaś krwawienie, połóg trwa 6 tygodni i po tym czasie trzeba udać się do gina czy wszystko ładnie się zagoiło.. W środku jest wielka rana pamiętaj o tym. Lepiej poczekać cierpliwie te 6 tygodni, żeby nic złego się nie stało.

reklama
marta18691 krótko to pewnie miałaś krwawienie, połóg trwa 6 tygodni i po tym czasie trzeba udać się do gina czy wszystko ładnie się zagoiło.. W środku jest wielka rana pamiętaj o tym. Lepiej poczekać cierpliwie te 6 tygodni, żeby nic złego się nie stało.
Dokladnie. Ale nie przetlumaczysz

Do góry