reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sasiad stuka mlotkiem i boruje,czy to moze zaszkodzic ciazy?

Aniaanka

Fanka BB :)
Witam

Chcialam Was o cos zapytac.
Sasiad wczoraj stukal godzinami mlotkiem a dzis boruje. Moja ciaza ma teraz 24 tygodnie wedlug ostatniej miesiaczki i 24 tyg i 5 dni wedlug usg. Czy takie halasy moga zaszkodzic ciazy, uszkodzic sluch dzidzi?

reklama
reklama
@Milmo nie potrzebuję żadnych źródeł, wiem co mi mówili w szpitalach i na kardiologii po porodzie po tym, jak u mojego dziecka stwierdzili arytmię ;) lekarze o tym nie mówią, dopiero po fakcie.
Nie musicie wierzyć, obyście tylko tego nie przeszły ;)

Teraz są farby bezpieczne dla ciężarnych i małych dzieci. Remont miałam w ciąży i po porodzie od podstaw nawet zdzierałam tapety no życie po postu. Czasami mysle, ze ciężarne najchętniej weszłyby do inkubatora i tak na całe 9 miesięcy żeby żadne czynniki zewnętrzne nie docierały do dziecka przypadkiem.

Zapach kleju, farby to akurat fakt i nie ma związku z żadnym „inkubowaniem” :) warto o tym wiedzieć, bo można zaoszczędzić sobie sporo stresu ;) chyba ze ktoś lubi nie moc dostać dziecka od razu po porodzie i trafić na oddział kardiologiczny :p

W artykulach strasza ze malowanie swieza farba szkodzi ciazy ale strasza doslownie wszystkim. NIe wiadomo ile w tym prawdy?
I jestem ciekawa czy jecie ryby w ciazy? Bo w tym samym artykule najpierw pisza ze powinno sie jesc ryby bo sa bardzo potrzebne a za chwile by ich unikac bo moga zawieraac grozny olow ktory moze uszkodzic plod. I badz tu madry co robic.

Ile w tym prawdy... wypis z kardiologii wystarczy? ;) uwierz, ze wiercenie jest dużo bardziej absurdalne :p nie znam żadnego dziecka, które ucierpiałoby na stukaniu młotkiem przez sąsiada, a dzieci z zaburzeniami rytmu znam osobiście 3... sama zadecydujesz, co jest logiczniejsze ;)

Mi wypis nie wystarczy. Różne cuda na wypisach czy zaleceniach widziałam.
Ale za to chętnie dowiem się na jakiej zasadzie ten zapach na działać na dziecko.

Mi wypis nie wystarczy. Różne cuda na wypisach czy zaleceniach widziałam.
Ale za to chętnie dowiem się na jakiej zasadzie ten zapach na działać na dziecko.

Wiesz, ja Ci nie muszę niczego udowadniać, z własnej nieprzymuszonej woli napisałam, czego dowiedziałam się od lekarzy w 4 szpitalach. Czy w to uwierzysz i się zastosujesz to jest Twoja osobista sprawa, co mi do tego :p ale uprzedzam, ze noworodek podpięty do aparatury wyglada słabo. No i holter tez mało wygodny przy przebieraniu

To po prostu dowód anegdotyczny. Jakby byly na ten temat badania to chętnie poczytam. Nie zaprzeczam że to być może fakt, ale po prostu źródło dla mnie niepewne ;)

reklama
To po prostu dowód anegdotyczny. Jakby byly na ten temat badania to chętnie poczytam. Nie zaprzeczam że to być może fakt, ale po prostu źródło dla mnie niepewne ;)

Ja w to nie wnikalam, po pierwsze dlatego, ze mocno przeżyłam fakt, ze z dzieckiem jest coś nie tak, a po drugie dlatego, ze ja nie miałam w domu remontu. Ale wszyscy mnie o ten remont pytali. I na szkole rodzenia poznałam dziewczynę z dokładnie taka samą historia. Później na kardiologii powiedzieli mi, ze takich przypadków jest multum, niedługo ilość przebije żółtaczkę u noworodków. A dlaczego się to dzieje, nie wiedza. Podobnie działa niedobór elektrolitów u matki podczas ciąży. O tym tez mi nikt wcześniej nie powiedział, dowiedziałam się po fakcie.

Do góry