reklama
emilka87
Fanka BB :)
Dziewczyny a orientuje sie ktoras jak to jest jak bede chciala zeby on uznal dziecko, a jego nie bedzie (choc tez bedzie chciał je uznac) to musze czekac az wroci i osobiscie uzna dziecko dopiero wtedy wpisza go jako ojca? i dopiero moge starac sie o amlimenty czy..........
ja podaje ojca, formalnie on tam figuruje, moge podac o alimenty a on jedynie jakby sie z tym nie zgadzał to wtedy wnosi o podwazenie ojcostwa?
ja podaje ojca, formalnie on tam figuruje, moge podac o alimenty a on jedynie jakby sie z tym nie zgadzał to wtedy wnosi o podwazenie ojcostwa?
Raczkowa dawca ma G do gadania dajesz swoje i tyle a czemu musi z Tobą iść mój nawet nie wiedział że dziecko rejestruję aaaaa i u mnie miał być Borys albo Bruno
z tego co czytalam i dziewczyny tu daly linki to wynika ze skoro nie ejstesmy malzenstwem to on musi byc w USC i potwierdzic albo zaprzeczyc ojcostwu do aktu urodzenia a jak go nie bedzie to dopiero sad ustala ojcostwo co sie wiaze z kolejna sprawa i kolejnym czekaniem przynajmniej ja to tak rozumiem
fikusek1988
Mama Alanka:)
jezeli ojciec sie nie zgodzi na wtoje nazwisko to dziecko bedzie miala laczone czyli twoje i jego.czyli co nawet jak sie nie zgodzi na moje nazwisko to dzidzor bedzie mial moje ? :-)
Jezeli chcemy wpisac ojca do aktu on musi przy tym byc,inaczej nie wpisze nikt
fikusek1988
Mama Alanka:)
bedzie mialo ale z twoimi danymi i dziecko bedzie miala twoje nazwisko jezeli ojciec nie stawi sie w urzedzie,w rubryce ojciec dziecka bedzie widnialo tylko imie ojca bez zadnych jego danychsuper po prostu rewelacja nie wpisze nikt czyli co? nie bedzie mialo aktu urodzenia?
Elena
Grudniówka 2010
czy ja dobrze rozumiem ze do becikowego dokladaja 1000 zl?
dziewczyny a powiedzcie mi co zrobic jak pojde zarejestrowac dziecko do USC i jakims cudem pojdzie ze mna dawca bo w koncu musi i sie nie zgodzi zeby dziecko mialo moje nazwisko?
To dodatkowy jednorazowy zasiłek, ale nie wszedzie dają.
Ojciec dziecka nie ma nic do gadania jeśli nie jesteście w związku małżeńskim.
reklama
Elena
Grudniówka 2010
jezeli ojciec sie nie zgodzi na wtoje nazwisko to dziecko bedzie miala laczone czyli twoje i jego.
Jezeli chcemy wpisac ojca do aktu on musi przy tym byc,inaczej nie wpisze nikt
W moim przypadku było tak, że ja chciałam swoje nazwisko dać dla dziecka, ale żeby on uznał je, a on chciał swoje. Wyszło pranie brudów w USC i pracownica urzędu powiedziała dla niego, że skoro nie jesteśmy małżeństwem to ja decyduję jakie nazwisko będzie nosić nasze dziecko i jeśli on się z tym nie zgadza może iść do sądu.
Podziel się: