reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

CZESC MAMUSKI:)
bylam w sadzie,DOSTALAM ZGODE NA PASZPORT:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
oczywiscie tatus nie przyszedl,
sedzia uzasadnil,ze nie morze byc tak ze przeslanki osobiste powoda utrudniaja mi wychowywanie dziecka tak jak nalezy,skoro mamy szanse wyjechac na wycieczke do szwecji,to on sie ku temu przychyla,pozwany nie bierze udzialu w wychowywaniu dziecka i bedzie odbywal kare,wiec tym bardziej,powodka zeznaje ze nie ma zamiaru opuscic kraju na zawsze,.wyjazdy ksztaltuja rozwoj dziecka i daja zadowolenia dla rodziny,
zyczy mi udanych wakacji i gratuluje dazenia do swoich celow,:-) rowniez dodal jak wychodzilam,ze nie ma cie co bac mowic prawdy,tylko tym mozna cos osiagnac ,
poleciala mi lezka a on wiem jak bardzo chciala pani tego :-)
i ma mi zwrocic zwrot kosztow sadowych 40 zl,(na co wcale nie licze) bo skoro nie placi alimentow to tego dwa razy nie zwroci)
nos lepszej wiadomosic nie moglam dostac

milego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
CZESC MAMUSKI:)
bylam w sadzie,DOSTALAM ZGODE NA PASZPORT:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
oczywiscie tatus nie przyszedl,
sedzia uzasadnil,ze nie morze byc tak ze przeslanki osobiste powoda utrudniaja mi wychowywanie dziecka tak jak nalezy,skoro mamy szanse wyjechac na wycieczke do szwecji,to on sie ku temu przychyla,pozwany nie bierze udzialu w wychowywaniu dziecka i bedzie odbywal kare,wiec tym bardziej,powodka zeznaje ze nie ma zamiaru opuscic kraju na zawsze,.wyjazdy ksztaltuja rozwoj dziecka i daja zadowolenia dla rodziny,
zyczy mi udanych wakacji i gratuluje dazenia do swoich celow,:-) rowniez dodal jak wychodzilam,ze nie ma cie co bac mowic prawdy,tylko tym mozna cos osiagnac ,
poleciala mi lezka a on wiem jak bardzo chciala pani tego :-)
i ma mi zwrocic zwrot kosztow sadowych 40 zl,(na co wcale nie licze) bo skoro nie placi alimentow to tego dwa razy nie zwroci)
nos lepszej wiadomosic nie moglam dostac

milego dzionka

GratulujeL)
ciesze sie razem z Toba bo faktycznie widac ze to dla ciebie naprawde wiele znaczy:)

Katerinka,wiedzialam ze dadzo zgode po twoim wczesniejszym poscie gdy pisalas jak bylo na rozprawie:)A na ile dostalas ta zgode?bo slyszalam ze to sad daje na okreslony czas?

Moj poczatkowo zgodzil sie bez problemu podpisac zgode ale jak porozmawial ze swoja psychiczna mamuśka i siostrzyczka to zmienil zdanie.Bede musiala tez podac do sadu.Zastanawiam sie tylko czy teraz sprawe robic czy dopiero jak bede miala zamiar jechac czyli za ok rok.Zalezy na ile sad da zgode.
I jeszcze mam pytanie do ciebie.Bo widze ze masz corke starszą.Czy to rzeczywiscie tak jest ze jak ojciec podany w aktach to np. do zapisania do przedszkola potrzeba jego zgody?Bo gdzies ktos pisal ze ojciec musi w takich sytuacjach podpisywac cos????

dafi i to bardzo, corcia nigdy samolotem nie leciala:)obiecalam jej ze odwiedzimy ciocie,kupie jej walizke na kolkach, i wogole wiele innych powodow,wiec walczylabym jak nic o to
rosi nie wiem czy tatus nie bedzie skladal odwolania ale nie ma szans i tak juz,
szczerze to nie wiem na ile:szok: ,bylam taka szczesliwa ze nawet mi to nie przyszlo do glowy heheh,ale jade po odpis wyroku za 3 tygodnie ,wiec jak tam bedzie pisac to dam znac,bylam sie tez dzisiaj zapytac to musze wplacic kase na konto a potem z ta zgoda moge skladac o paszport i tak naprawde TROCHE TO TRWA,3 miesiace czekalam na sprawe,2 tygodnie na decyzje,teraz 3 tygodnie na odpis i 6 tyg na paszport,wiec jak mozesz rob teraz,tak sie mowi a czas leci.wiec jak ja w lutym bede miala to bedzie dobrze,a zaczynalam we wrzesniu dzialac:-)
a twoj ex jak ma nawalone jak moj,to tez sie nie boj,u mnie glownie szlo o to ,ze on nie ma kontaktu i go nie bedzie i ja twardo tak jechalam na niego,nie bedzie mnie oczerniac i klamac kosztem dziecka.
no :-D

a odnosnie zgody ,ja zawsze wszystko zalatwialam bez tatuska od siedmiu bolesci,wiec szpital,przedszkole,szkola,ja po prostu nie wpisuje jego danych a jak sie ktos pyta to mowie,ze sobie nie zycze,jestem samotna mama i hej,a jak ktos ma wonty to tlumacze mu dosadnie,ze *** z niego i nie bedzie widnial w papierach mojego dziecka,
ja mialam nawet w przedszkolu podana informacje ze pod zadnym pozorem nie maja mu dac malej jak przyjdzie,bo zglosze to na policje jako wydanie dziecka bez mojej zgody.
ja nikomu widzen nie zabraniam,nie umie wykorzystac niech spada na drzewo!!!:)

Ostatnia edycja:
Katerinka,wiedzialam ze dadzo zgode po twoim wczesniejszym poscie gdy pisalas jak bylo na rozprawie:)A na ile dostalas ta zgode?bo slyszalam ze to sad daje na okreslony czas?

Moj poczatkowo zgodzil sie bez problemu podpisac zgode ale jak porozmawial ze swoja psychiczna mamuśka i siostrzyczka to zmienil zdanie.Bede musiala tez podac do sadu.Zastanawiam sie tylko czy teraz sprawe robic czy dopiero jak bede miala zamiar jechac czyli za ok rok.Zalezy na ile sad da zgode.
I jeszcze mam pytanie do ciebie.Bo widze ze masz corke starszą.Czy to rzeczywiscie tak jest ze jak ojciec podany w aktach to np. do zapisania do przedszkola potrzeba jego zgody?Bo gdzies ktos pisal ze ojciec musi w takich sytuacjach podpisywac cos????

Rosi pzechodzilam tez to ostatnio i .... dzieci do 6 roku zycia maja paszporty jedynie na rok od 6 na lat 5 po 16 na lat 10 ... tak jest u nas ale nie sadze by przepisy sie zbytnio roznily .... a co do przedszkoli , szkol itp .... kazda placowka indywidualnie podchodzi do sprawy ... wiec w danej sama musisz sie dowiedziec , bo moze yc wymagane ale ze wzledow takich a nie innych wystarczy tylko podac jego dane a ty podpiszesz jako opiekun prawny

rosi pzechodzilam tez to ostatnio i .... Dzieci do 6 roku zycia maja paszporty jedynie na rok od 6 na lat 5 po 16 na lat 10 ... Tak jest u nas ale nie sadze by przepisy sie zbytnio roznily .... A co do przedszkoli , szkol itp .... Kazda placowka indywidualnie podchodzi do sprawy ... Wiec w danej sama musisz sie dowiedziec , bo moze yc wymagane ale ze wzledow takich a nie innych wystarczy tylko podac jego dane a ty podpiszesz jako opiekun prawny
wszystkiego najlepszego kochana:***

Rosi tak, potrzebna jest zgoda przy wyborze szkoly, przedszkola, leczenie itd. Jak ma pelne prawa to tak jest, jak ograniczone to nie :)

przepisy swoje ale moja corcia ma nie dlugo 7 lat i ja ani razu nie mialam zgody tatusia,wszystko zalatwialam sama,swietlice,przedszkole,zerowke szpitale i leczenie
to kwestia indywidualna i woli matki,jemu i tak wisi co dziecko robi,nie ma z nia kontaktu na codzien,wiec ja mam glos co i jak

krropelcia heh,ta mala walizka bedzie pakowana z radoscia od ucha do ucha:)
to juz ja wyszukam tanie bilety nie martw sie heheh

margolcia sto lat:)

reklama
heeej. kurdę, tak dużo opuściłam. nie miałam dostępu do internetu. chciałam Wam tylko się pochwalić, że moja 19 tygodniowa kruszynka daje popalić w brzuszku. jest maleńką wiercipiętką! ;) . wczoraj pierwszy raz widziałam jak kopło! piękny widok. tyle z chwalenia. :p idę czytać zaległe wpisy. ;*

Do góry