reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

czesc dziewczyny, w tym watku jestem nowa, co prawda nie samotna mama ale chyba przygarniecie co? choc w pewnym sensie samotna jezeli chodzi o rodzine mojego R... ;) z fikuskiem sie juz znamy z grudniowego wątku.

A co do roczku to wlasnie tez mam problem z wyprawieniem mała ma 16 urodzinki ale wyprawiam w 2 dzien swiat bo nikomu nie pasuje wczesniej, ja sama mam zjazd na uczelni w weekend przed siewtami, a co osob to beda moi rodzice moja siostra(chrzestna) ojciec chrzestny(przyjaciel R) i moze jeszce kolezanke zaprosze z mezem i córeczka( w wieku Toski) ale nie wiem czy przyjda w koncu to świeta i czas dla rodziny i to by bylo na tyle.
I te świeta nawet pasują bo nie wydamy tyle kasy na przyjecie bo jedzonko i tak bedzie ze świat :):)

reklama
czesc dziewczyny, w tym watku jestem nowa, co prawda nie samotna mama ale chyba przygarniecie co? choc w pewnym sensie samotna jezeli chodzi o rodzine mojego R... ;) z fikuskiem sie juz znamy z grudniowego wątku.

A co do roczku to wlasnie tez mam problem z wyprawieniem mała ma 16 urodzinki ale wyprawiam w 2 dzien swiat bo nikomu nie pasuje wczesniej, ja sama mam zjazd na uczelni w weekend przed siewtami, a co osob to beda moi rodzice moja siostra(chrzestna) ojciec chrzestny(przyjaciel R) i moze jeszce kolezanke zaprosze z mezem i córeczka( w wieku Toski) ale nie wiem czy przyjda w koncu to świeta i czas dla rodziny i to by bylo na tyle.
I te świeta nawet pasują bo nie wydamy tyle kasy na przyjecie bo jedzonko i tak bedzie ze świat :):)
dokladnie w swieta to luzik zrobic urodzinki,ja chrzest robilam w lany poniedzialek bo wlasnie juz wszytko bylo przygotowane:) no i witaj na tym watku:)

Dzien dobry :)

A u nas od rana nie ma wody, masakra, jestem brudna i smierdzaca, a kuchnia wyglada jak po przejsciu tsunami.
Mam nadzieje ze zaraz wlacza, bo na 16:30 musze isc na lekcje :/

carla no to super, bedziesz miala spokoj w koncu :)
FIkusek widze, ze dieta przynosi efekty - sadzac po suwaczku. A stosujesz jakas specjalna? Ja ostatnio nawet cos nie mam sily jesc i w koncu troche schudlam. A najlepsze efekty w moim przypadku sa po cwiczeniach na biezni w podcisnieniu - rewelacja! Nawet te gory i doliny na udach zwane celulitem jakos poznikaly. Zeby tylko chcialo mi sie czesciej cwiczyc :)

Dzien dobry :)

A u nas od rana nie ma wody, masakra, jestem brudna i smierdzaca, a kuchnia wyglada jak po przejsciu tsunami.
Mam nadzieje ze zaraz wlacza, bo na 16:30 musze isc na lekcje :/

carla no to super, bedziesz miala spokoj w koncu :)
FIkusek widze, ze dieta przynosi efekty - sadzac po suwaczku. A stosujesz jakas specjalna? Ja ostatnio nawet cos nie mam sily jesc i w koncu troche schudlam. A najlepsze efekty w moim przypadku sa po cwiczeniach na biezni w podcisnieniu - rewelacja! Nawet te gory i doliny na udach zwane celulitem jakos poznikaly. Zeby tylko chcialo mi sie czesciej cwiczyc :)
no ja mam kilo wiecej po roczku:( staram sie mniej jesc i brzuszki robie:)

Hej najwspanialsze mamuski na ziemi :-)

ciekawe kiedy ... od soboty mam skurcze ... co 10 min ale slabiusie , ze nawet to chyba nie skurcze ..... a od dzisiejszej nocy mam co 20 min ale tak bolące ze az milo :-) i pytanie co z tego bedzie .... i cholera byla bym przeszczesliwa ( bo w poniedzialek mam urodziny , wiec cudowny prezent ) ..... ale kuzwa zasypalo nas tak , ze ani my nie wyjedziemy ani karetka nie dojedzie .... wiec jak nie urok to cos :-)

ciekawe kiedy ... od soboty mam skurcze ... co 10 min ale slabiusie , ze nawet to chyba nie skurcze ..... a od dzisiejszej nocy mam co 20 min ale tak bolące ze az milo :-) i pytanie co z tego bedzie .... i cholera byla bym przeszczesliwa ( bo w poniedzialek mam urodziny , wiec cudowny prezent ) ..... ale kuzwa zasypalo nas tak , ze ani my nie wyjedziemy ani karetka nie dojedzie .... wiec jak nie urok to cos :-)
pewnie sie cos rozwinie:) juz niedlogo Kajtus bedzie z Toba :)

U mnie podobnie.
Dziś od rana mam skurcze co 10min, ale trzymają mnie 4min są bolesne i mniej bolesne :)
Dzwoniłam do położnej i poleciła mi skakanie na piłeczce co też robię. Zauważyłam jeszcze, że coś mi się sączy hmm... wydawało mi się, ze wody to chlusną, a dziś czuje, że co jakiś czas coś się sączy - duży dyskomfort bo już chyba z 7razy majtki zmieniałam, jak tak będzie jeszcze to mi bielizny zabraknie :D
Mogłaby się już wykluć ta moja niunia ;p
Uważajcie na siebie.... pozdrawiam Was :* i wszystkie pozostałe mamusie.

O to pewnie bedziecie mialy prezent na swieta, dziewczyny :)

fikusek widzialam na forum, ze jestes ekspertka od zabkow...A ja w sumie nie wiem co zrobic - Sara nie znosi mycia, ciezko cokolwiek poszorowac u niej. Ostatnio bardzo chetnie za to podeszla do elektrycznej szczoty dla dzieci. Nie wiem czy to dobrze, bo podobno dziasla oslabia, ale ona inaczej po porstu nie chce, a tak spokojnie mamy codziennie porzadnie umyte zabki. Wiec nie wiem czy przynosi wiecej szkod czy zyskow. A co do pasty, to poniewaz nie umie plukac, to ja myje pasta, a potem zanurzam szczotke pod woda i myje sama woda i powtarzam - dzieki temu nie zostaje jej pasta w paszczy :)

O to pewnie bedziecie mialy prezent na swieta, dziewczyny :)

fikusek widzialam na forum, ze jestes ekspertka od zabkow...A ja w sumie nie wiem co zrobic - Sara nie znosi mycia, ciezko cokolwiek poszorowac u niej. Ostatnio bardzo chetnie za to podeszla do elektrycznej szczoty dla dzieci. Nie wiem czy to dobrze, bo podobno dziasla oslabia, ale ona inaczej po porstu nie chce, a tak spokojnie mamy codziennie porzadnie umyte zabki. Wiec nie wiem czy przynosi wiecej szkod czy zyskow. A co do pasty, to poniewaz nie umie plukac, to ja myje pasta, a potem zanurzam szczotke pod woda i myje sama woda i powtarzam - dzieki temu nie zostaje jej pasta w paszczy :)
ale sa pasty ktorych nie trzeba plukac,ja mam dla alana taka z ziajki:) moj od poczatku nie robil problemow przy myciu.
Skoro Sara toleruje elektrycza szcoteczke to tez bym ttak myla bo to napewno lepiej niz w ogole:)

reklama
Hej kochane...
kurcze nie nadrobie was w tej chwili nawet nie wiem gdzie skonczylam cos mi sie pokielbasilo.
jestem juz na nowym mieszkanku mam od srody neta...
wskakiwalam na forum i poprostu czasem czas mnie gonil a czasem zapomnialam jzu wejsc.
ale jestem i bede nadrabiac stracony czas:)

Do góry