reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Dziewczyny :-(
ja nomalnie umre , jak ja juz mam dosc .... ja chce juz urodzic , miec swojego Szkraba w ramionach ..... z dnia na dzien jest gorzej ....masakra ....

Carla gratuluje raz jeszcze , i nie przejmuj sie .... dasz rade .... a ojciec .... hmmm nie zmienisz go wiec toleruj i olewaj :-)

reklama
Carla no moze byc Ci ciezko to wszystko pogodzic, ale za to bedziesz miala satysfakcje hehe. Chyba najgorzej jest wszystko zaczac, a pozniej jakos to pojdzie. Zawsze jest inaczej niz sobie wyobrazamy, pewnie bedzie lepiej niz Ci sie wydaje ;p No Twoj ojciec jest masakryczny...

Margolcia to juz niedlugo :)

Dziewczyny, jak nauczylyscie dzieci pic z kubka niekapka ?:p

Honey jakoś nas ten etap minął, Mai nie pasował ten kubek, zaczęłam dawać jej pić normalnie ze szklanki, szybko się nauczyła, a od jakiegoś tygodnia - półtora sama sobie trzyma szklankę i pije.

Honey Sara nie chciala niekapka...W ogole. Zaczela pic ze slomki z bidonu i tak ciagnelysmy. teraz pije z normalnego kubka jak ja jej podaje, a sama z lovi 360. Jakos duzo dzieci nie lubi tych niekapkow, a ja nie wiem kto wymyslil ta nazwe, bo moj (avent) to byl zdecydowanie "kapek" :)

Wczoraj do mnie szef zadzwonił że zdecydowali się na mnie, w poniedziałek zaczynam. Boję się, ale tego jak sobie poradzę z Nelką, domem, gotowaniem, sprzątaniem itp. I to do 11.30... Będę szukała czegoś innego, ale od czegoś trzeba zacząć...

dasz sobie radę ;) podobno im więcej obowiązków tym łatwiej sobie można to wszystko zorganizować. a jaka potem satysfakcja! trzymam kciuki

Dziewczyny :-(
ja nomalnie umre , jak ja juz mam dosc .... ja chce juz urodzic , miec swojego Szkraba w ramionach ..... z dnia na dzien jest gorzej ....masakra ....

doskonale wiem, co czujesz :D ostatki ciąży są najtrudniejsze, ale pomyśl, że pierwsze dni z maluszkiem też do łatwych nie należa. Zanim się poznacie, zgracie minie trszokę czasu :) Ciesz się póki co "samotnością" i zajmowaniem sobą i śpij jak najwięcej bo po porodzie może być z tym ciężko.

Kubek niekapek 220 ml Easy Learning 8m+ NUK (1346123479) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy taki i jest swietny.. Jas sam zaczol z niego pic i uwielbia go nawet mleko kocha sam z niego pic ;]

Kurcze dziewczyny..mam dylemat normalnie....Co do roczku Jaska... z kasa krucho i jak wyliczylam kogo powinnam zaprosic to olaboga ;/ Stwierdzilam z moja mama ze zrobimy sobie impreze tylko rodzinna Jas ja dziadkowie i chrzestny (bo moj brat):D Powiem szczerze chrzestnej syna nienawidze wzielam ja bo nie mialam kogo..i baardzo zalowalam..i zaluje... Zreszta ona sie nim interesuje tyle co nic a mieszka blok dalej i sama ma 4 dzieci...bo 4 niedawno urodzila..i wiem ze oni a raczej jej maz liczy ze zaprosze cala chmare na zarcie i chlanie (co mi nie odpowiada) ... I stwierdzilam z mama ze nie zapraszamy nikogo z ciotek itd kto wie i pamieta przyjdzie..tak jak u Katerinki bylo.. Co Wy o tym myslicie? Jak Wy wyprawialyscie roczek?(albo macie w planach)

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny..mam dylemat normalnie....Co do roczku Jaska... z kasa krucho i jak wyliczylam kogo powinnam zaprosic to olaboga ;/

do roczku nam jeszcze daleko, ale podobnie zrobiłam z chrzcinami Fifka. Tylko najbliżsi, żadnych ciotek, nawet kuzynów ... Na szczęście chrzestnych ma super- brat i przyjaciolka. Ten sam skład pewnie będzie na roczku. Także popieram!

Ja zaprosilam sporo osob, ale dlatego, ze chcialam. To w sumie od Ciebie zalezy. I zarowno na chrzcie jak i urodzinach postawilam sprawe jasno - zadnego alkoholu, najwyzej kieliszek szampana. Nie zeby moja rodzina pijąca byla, ale tak dla pewnosci - mialam jeszcze uraz po eks. Jak chcesz zaprosic tylko najblizszych to moim zdaniem Twoje prawo. Najwyzej zadzwon do chrzestnej, zeby sobie darowac jej rodzinke, i powiedz ze nie robilas impezy i czy chce gdzies wyjsc z Wami z tej okazji - np do Kinderplanety (czy jak to sie zwie u Was ;)

A jesli chcesz jednak w wiekszym gronie, to zapros tylko na ciasto - przeciez nie musisz robic obiadu z tej okazji. Zapros np na 17 i powiedz ze na tort..I tyle...Jeen tort, jedno ciacho i jakies male ciastka i wystarczy. Wydaje mi sie, ze ludzie powinni przychodzic na imprezy zeby spedzic milo czas i cos uczcic a nie sie najesc...wiec jak ktos sie obrazi na brak wodki i obiadu to bym go spuscila na drzewo :)

A my wczoraj bylysmy w Auchan - o dziwo moje dziecko zachowywalo sie jak aniolek - siedziala cicho w autobusie, ogladala grzecznie choinki, odkladala zabwaki na miejsce bez placzu jak prosilam...No niesamowite...Kupilam jej znikopis - swietna promocja - 29zl za 2 (duzy i maly) i naprawde fajnie wygladaja.

reklama
Kubek niekapek 220 ml Easy Learning 8m+ NUK (1346123479) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy taki i jest swietny.. Jas sam zaczol z niego pic i uwielbia go nawet mleko kocha sam z niego pic ;]

Kurcze dziewczyny..mam dylemat normalnie....Co do roczku Jaska... z kasa krucho i jak wyliczylam kogo powinnam zaprosic to olaboga ;/ Stwierdzilam z moja mama ze zrobimy sobie impreze tylko rodzinna Jas ja dziadkowie i chrzestny (bo moj brat):D Powiem szczerze chrzestnej syna nienawidze wzielam ja bo nie mialam kogo..i baardzo zalowalam..i zaluje... Zreszta ona sie nim interesuje tyle co nic a mieszka blok dalej i sama ma 4 dzieci...bo 4 niedawno urodzila..i wiem ze oni a raczej jej maz liczy ze zaprosze cala chmare na zarcie i chlanie (co mi nie odpowiada) ... I stwierdzilam z mama ze nie zapraszamy nikogo z ciotek itd kto wie i pamieta przyjdzie..tak jak u Katerinki bylo.. Co Wy o tym myslicie? Jak Wy wyprawialyscie roczek?(albo macie w planach)
u mnei na chrzcie bylo ponad 20 osob:) a na roczku juz mniej ale za to 3 dni:) w sobote znajomi,niedziela rodzinka i w poniedzialek jeszcze kolezanki wpadly:) kazdy wyprawia tak jak chce:) znam osoby co w domowym gronie usiedli zjedli torta wypili kawe i tyle:) wiec kazdy robi jak chce,jak bym kasy nei miala to tez pewnie tylko rodzinka by byla.

Do góry