reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
kaasia GRATUULACJE :-) czekamy na Wasz powrot ze szpitala. relacje z porodu no i fotki Majeczki :tak:
a my z Fifkiem smarkamy na potege. na zmiane wycieram nos Fifkowy i swoj :no:

Kasiu Gratuluje!!!!! W koncu sie doczekalysmy Majeczki :D :D :D Buziaki ogromne dla Was!!!
Ja wrocilam przed chwila od chirurga dzieciecego ......... czy mi sie wydaje, czy lekarze maja wszystko gdzies?????? Chirurg mi powiedzial, ze w sumie u chlopcow nie wykrywa sie nowotworow w obrebie piersi, wiec musze obserwowac go przez 2 tygodnie i zglosic sie do niego po tym czasie :baffled: no kurde, po co ja tam chodze? Zeby sobie odhaczyli ze byla taka jedna z dzieckiem, ja mam zaplacone, a ona przynajmniej sie nie martwi? No hallo!! Kurde na prawde mam dosc tej glupiej sluzby zdrowia!!!!!!
Bezsenna ja wiem, ze Ty sie cieszysz, ze karmisz Kubusia :) Ja Ci juz pisalam, ze Ci zazdroszcze tego :tak: czasami slysze, ze ktos na kogos jedzie, bo ona karmi juz 2 rok dziecko piersia :eek: nie wiem co kogo to obchodzi :/ jak dla mnie moze karmic i do 18-tki, jesli jej i dziecku to odpowiada :)
Anowi a mozesz powiedziec w jakim programie odpalasz ten kosztorys? Bo ja mam excela z 2007r i nie moge nic tam wpisac :/

kasia wielkie GRATULACJE :-):-):-):-).

Dużo pisać nie będę,chciałam was tylko poinformować że eks-tatusiowie się NIE ZMIENIAJĄ !!!
Zastanawiam się nad ograniczeniem mu praw,podanie o alimenty. Chcę mieć status samotnej matki,bo tak na prawdę jest,nie można na niego liczyć w ogóle. Tak jak by go nie było,czasem myślę że lepiej by było gdyby go nie było...

Kasia - moje gratulacje :-D Życzę Wam dużo, dużo i jeszcze więcej zdrówka. Ucałuj swoją Kruszynkę ode mnie :-)

Dziękuje Wam Kochane za słowa wsparcia.
Widziałam się dzisiaj z tatą i okazało się, że nie ma zamiaru tego tak zostawić i był już w inspekcji pracy i zamierza podać swojego byłego pracodawcę. I uważam, że bardzo dobrze robi.
Anowi - ja właśnie zrobiłam ten kosztorys, którego link zamieściła Ravenalka.Trochę go pozmieniałam i uprościłam, ale wzorowałam się na nim. Mi kazali zrobić kosztorys od urodzenia Wiki, czyli z 5 miesięcy, ale ja, żeby nie ściemniać (bo nie wiem co kupowałam, bo generalnie robię zapasy i łudziłam się, że ex zmieni się po porodzie dlatego nie zbierałam wszystkich paragonów i faktur, co było totalną głupotą z mojej strony) zrobiłam tylko z ostatniego miesiąca. A teraz już za późno na doniesienie rocznego, ale kiedy to będzie tylko możliwe to znowu go pozwę o podwyższenie, bo po jutrzejszej sprawie chyba nie będę miała innego wyjścia. Tylko wtedy zanim ja coś zrobię to dowiem się więcej o tym jak to fachowo robić. Bo teraz nawet do czasu sprawy niczego nie dostawałam :-( No cóż człowiek uczy się na błędach, szkoda tylko, że tak boleśnie...

KASIUNIA GRATULACJE MOJA KOCHANA :):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

skladam oficjalnie na forum zeby nie bylo bo tez smska dostalam:p

pozdrawiam wszystkie MAMUSIE I Ich przecudowne Pociechy:)

KASIA gratulacje
BEZSENA ja cie doskonale rozumiem jeszli chodzi o rodzicow bylego bo mam ten sam problem z nim choc ja jestem o tyle lepszej sytuacji ze oni maji nie widuja bo dzieli nas 1600km

Hej, chciałam się pochwalić, że mamy pierwszego ząbka :happy: Przebił się, czuć go pod palcem i widać białą kreseczkę na dziąśle :happy:

jej jak tu sie pozmieniało! strasznie dawno mnie nie bylo ;) wpadlam przypadkiem życzyc Wam miłego dnia :):*
Ostatni raz chyba pisałaś tu jak złożyłaś pozew ;-)Twoje posty na pewno by wiele wniosły, bo jesteś już dawno po samotnej ciąży, no i już taką samotną mamą nie jesteś ;-)

Bezsenna
oj dokładnie mam tak samo, trzy godziny snu mi wystarcza a energii mam tyyyle:tak: Jak już wstanę to robię np. naleśniki albo drożdżówkę i tak pięknie pachnie w domu już od samego rana (szkoda, że nie mogę potem zjeść tyle ile chcę). A co do tych zjęć na uczelni, to uważam że koniecznie powinnaś powiedzieć profesorom, ze masz dziecko. Mam nadzieję, że okażą odrobinę serca i zdrowego rozsądku. Bycie samotną mamą nie jest łatwe ale odrobina przychylności innych na pewno pomaga.
Na pewno dzieciątko będzie zdrowe, nic się nie martw :happy: Co do studiów, to mi jakoś tak głupio się usprawiedliwiać dzieckiem, no ale fakt faktem, że trudniej się skupić, zorganizować, gdy ma się małe dziecko...

Gratulacje dla Kasi!!! :happy::happy::happy:

Bezsenna ja wiem, ze Ty sie cieszysz, ze karmisz Kubusia :) Ja Ci juz pisalam, ze Ci zazdroszcze tego :tak: czasami slysze, ze ktos na kogos jedzie, bo ona karmi juz 2 rok dziecko piersia :eek: nie wiem co kogo to obchodzi :/ jak dla mnie moze karmic i do 18-tki, jesli jej i dziecku to odpowiada :)
Ja tak sobie myślę, że 2 czy 3 lata karmienia to trochę dużo, ale póki co to sama sobie jeszcze nie wyobrażam przestać karmić :-p

Dużo pisać nie będę,chciałam was tylko poinformować że eks-tatusiowie się NIE ZMIENIAJĄ !!!
Zastanawiam się nad ograniczeniem mu praw,podanie o alimenty. Chcę mieć status samotnej matki,bo tak na prawdę jest,nie można na niego liczyć w ogóle. Tak jak by go nie było,czasem myślę że lepiej by było gdyby go nie było...
Wiesz, ja mam podobnie. Tzn. odnośnie alimentów. Chyba lepiej to załatwić formalnie, fakt, ex daje mi kasę, nie narzekam, ale tak jak piszesz-lepiej mieć status samotnej matki. Co do ostatniego zdania, to jednak tak nie myślę, bo widzę jak Kubulek się cieszy na widok taty, nie mogę mu tego odebrać nawet patrząc na przeszłość...

Bezsenna Tobie zawsze babcia pilnuje Kubusia?? Fajnie masz, ja nie mam nikogo takiego kto mógłby mi małej pilnować... Lepiej powiedź, niech na uczelni wiedzą.
A moja potworzyca ssie kciuk, wkurza mnie to bo już wolałabym żeby smoka ciągnęła, ale ona woli paluszka...
Tak, moja babcia przyjeżdża prawie codziennie do mnie. Czasem ex się zajmuje Kubulek jak jestem na studiach. Rodziłam w wakacje i jeszcze przed porodem było ustalone, że w październiku wracam na studia, żeby nie robić przerwy, a babcia będzie z moim dzieckiem. Ona jest na wcześniejszej emeryturze, więc przyjeżdża. Widzę dużo plusów tego,że nie zrobiłam przerwy. Dla mnie to dobrze, bo nie siedzę tylko w domu, robię coś dla siebie, a Kubulek widzę, że jest otwarty na innych ludzi, znosi dobrze rozstania ze mną, za to jak wracam do domu, to nie ma piękniejszego widoku niż roześmiana na przywitanie mnie buźka Kubulka :happy: Nela ssie kciuka, czy wkłada go do buzi? Kubulek ma w buzi zabawki, rączki, ale jakoś wolę to niż smoka.
Martusia Jakoś nie mogę się przełamać, żeby powierzyć opiekę nad synkiem komuś spoza mojej rodziny...Wystarczy, że co do exa się przełamałam.

Ostatnia edycja:
reklama
BEZSENNA gtaulujemy zabka.. teraz juz bedzie z gorki a co do rodzicow ex to ja ich poprostu nie lubie i mam do nich ogromny zal

Dzięki :happy: A Twoja Maja młodsza, a widzę ma więcej ząbków :happy: Ja się wprost nie mogłam doczekać ząbka, Kubulek marudził od paru miesięcy, a ząb przebił się dopiero dziś.
Ja staram się tłumaczyć sobie, że to dziadkowie Kubulka, że ma prawo mieć dwóch dziadków i dwie babcie, ale ciężko mi to przychodzi...

Do góry