reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witajcie :) ja wczoraj do 3 w nocy mialam takie skurcze i brzuch jak skala ale przeszlo,rano zrobilam salatke ,male porzadki papierkowe i zas sie zaczyna,zadzwonilam do mojego lekarza ile maja trwac jego zdaniem takie skurcze przepowiadajace bo ja dostane krecka i pytam sie go czy to sie w koncu zacznie:-D .stwierdzil po raz kolejny ze bylam tak nafaszerowana wtedy w 28tyg ze moja macice te skurcze nie robia i jak nie mam rozwarcia to mam wytrzymac,a jak bedzie czas to dostane kroplowke.i to dla naszego dobra,
no to czekam , a nie chcialabym cesarki,dwa dni i mnie tam nie ma:)i stwierdzil ze mam i tak dobry chumor i mam tak trzymac,a co pochlastac sie mam ;-)
anowi ja juz sie martwilam ze to tyle trwa u ciebie,i tyle sie bidulko meczylas i zrobili cesarke,to jest sposob szpitalny
ANOWI GRATULACJE ,KOLEJNA DUŻA POCIECHA
bezsenna no moj ex sie tak nawiedza teraz ze ja wale,a mi wisi to jego zainteresowanie i wcale go nie chce widziec przy porodzie,
tatus od siedmiu boleści:cool:
agazoja ja etraz widze jaka u cebie roznica miedzy dziecmi,corcia ci pomaga,
a co do seriali ja tez z corcia ogladam i mamy swoje ulubione:) co do ciuszkow bardzo dobry pomysl.
justysia a ty masz jutro urodzinki? same pysznosci widze,a ja wczoraj kupilam biszkopt i prawie go sama wtrynilam jak odkurzacz:)) a zreszta juz chyba smak stracilam bo pochlaniam jak sto dwa i mam wrazenie ze moja zoladek jest pusty:))
mloda ja rozmawialam ostatnio z polozna ktora stwierdzila ze te platne szczepionki sa dobre ale nie koniecznie trzeba je stosowac,tyle dzieci ma normalne i tez jest dobrze,tylko szkoda ze nie pomysla ze nie kazdego na nie stac,a co do wagi to mowie ci oszalec mozna,ale widzisz twoj tez byl tak kruszynka a teraz duzo wazy:)
i wiecie co do tego usg ja nie kumam,usg pokazuje tak a dziecko rodzi sie z inna waga,ciekawe na czym to polega,to moze ja sie tez nie potrzebnie zamartwialam ze moj bedzie malusi... ja juz nie wiem ,

a moja corcia bawi sie ze mna w szkole i chce na okraglo pisac literki i cyferki.juz ma opanowane ksiazki ktore jej kupilam do cwiczen i ona chce wiecej:-)
milego dzionka:)))

p.s. dostalam gratulacje z okazji urodzenia malenstwambo moj termin minal od zespolu zasuwaczki,bejbe,pl, bardzo mily gest ale jeszcze nie dotyczy mnie:))

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkich :blink:
Jestem tu nowa samotna w ciazy :dry: ciesze sie ze jest stworzone takie forum i kobiety w naszych sytuacjach nie zostaja z problemami same tylko moga sie kogos porazic,albo poprostu pogadac. Jestem w 38 tygodniu ciazy,a Nikodem ma urodzic sie 12 listopada. "tatus" zostawil wyprowadzil sie od nas na poczatku lipca,a pod koniec sierpnia wyjechalismy do mojej mamy do UK. Pozdrawiam wszystkie Samotne :-)

Zelcia Witam na forum, szkoda, ze musisz nas poznac w takich okolicznosciach :( ale fajnie, ze bedzie w koncu jakis Nikodem oprocz mojego :-D:-D Same Kubusie tu ;-) jak teraz odbierasz odejscie exa? dzwoni do Ciebie? Pyta sie jak sie czujesz, albo co z malenstwem? Zamierzasz zostac w UK czy wracasz do PL?
Panegiryka ladniusia Marysia :D
Katernika wlasnie mi przypomnialas ze ktoras z Was chciala przepis na ciasteczka zbozowe a ja nie napisalam :sorry2::dry: takze apeluje do tej co chciala o priv ;-) no a poza tym to ja robie platne szczepienia, ale powiem Ci, ze przy drugich juz mnie korcilo zeby nie robic bo kasy idzie bardzo duzo :(
Nikos spi, ja mialam sprzatac, ale cos nie moge sie zabrac, jakiejs motywacji potrzebuje :/

Moj ex pisze do mnie i pyta sie jak sie czuje i czy maly rosnie,czy duzo sie rusza... az jestem w szoku bo jak bylismy razem to ani razu sie nie zapytal. Moze ta odleglosc tak na niego zadzialala,a moze fakt ze nie wie kiedy zobaczy swoje pierwsze dziecko,bo nie wiem kiedy sie wybiore do Polski. A czy zostane w UK czy wroce do kraju... na chwile obecna nie planuje wracac do kraju. Na wyspach jest latwiej samotnej matce,a w Polsce alimenty marne,rachunki trzeba oplacac,zycie tez kosztuje-nie wspominajac o rzeczach dla malego dziecka,a zeby do jakiejkolwiek pracy sie dostac to trzeba miec szczescie-ale wtedy co z maluszkiem zrobic... zlobek czy opiekunka tez kosztuja. Takze samej chyba raczej nie dalabym rady w kraju.

Zelcia moze zrozumieal dopiero jak wyjechalas, ze tak szybko Was nie zobaczy? Albo zrozumial, ze Was stracil? Wazne, ze pyta, bo nie kazdy chce wiedziec co i jak :( masz racje, w PL jest strasznie malo dodatkow, nawet jesli sa to samotnej mamie bez pracy nie wiele to pomoze ;/

Hejka:-)
jednak dziś się nigdzie nie wybieram może jutro chociaż ja wiem te tłoki;-)ale za to wysprzątałam na błysk,a za dwa tygodnie remoncik żeby zrobić miejsce na Michałkowe łoże;-)

zelcia witaj na forum,szkoda że też samotnie przechodzisz ciążę................

katerinka bidulko a ja myślałam,że jak Cię nie ma na forum i gg to jesteś na porodówce;-)

młoda co do wypadania włosów,to najlepsza jest odżywka z czarnej rzepy,satysfakcja gwarantowana albo zwrócę Ci pieniądze:-D

co do exów i ich nagłego zainteresowania to mnie też to bawi,jak byliśmy razem to wg niego dziecka nie było:szok: a teraz non stop jak badania,samopoczucie ehhhhhhhhhh nie chcę wiedzieć co będzie przed porodem:-Dpewnie to samo co z katerinkowym;-)dziwne to stworzenia,jak kobieta w ciąży ma mdłości źle się czuje to ich nie rusza a potem nagle wielka miłość ojcowska............no cóż tak to coś zostało skonstruowane ............cóż poradzić;-)

Diękuje Wam Moje Drogie za takie miłe przyjęcie :-) To jest naprawdę podnoszące na duchu :-) Tak, myślę, że najgorsze już za mną chociaż obawiam się jeszcze sprawy w sądzie. Świadomość przebywania w towarzystwie jakże "obcej" osoby, którą uważało się za jedyną i wyjątkową raczej nie nastraja mnie optymistycznie, ale jak to przetrzymam to już później będzie z górki ;-) Dzidzia czuję się dobrze, co prawda lekarze podejrzewali coś z serduszkiem ale wierze, że będzie zdrowe. W poniedziałek idę odebrać wyniki. I nie mam zamiaru nikomu "wpychać" się w kolejkę. Szczerze powiedziawszy do samego porodu jakoś niespecjalnie mi się spieszy ;-) Mam jeszcze kilka spraw do załatwienia. I cieszę się, że trfaiłam na to forum. Takie klikanie może być naprawdę zbawienne dla kobiety, w której buzują hormony :-D No i wreszcie ma się komu wyżalić.
Mloda1 - to może faktycznie ten sam "osobnik" ;-)

Witajcie, nie wiem czy mnie pamiętacie, jakiś czas temu się przedstawiałam.

Witam kolejne przyszłe mamy - samotne... niestety... albo stety, bo być z nieodpowiednią osobą to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić w życiu.

ANOWI gratuluję :) Masz już maleństwo przy sobie i teraz możesz odpocząć :)

Wybaczcie że się nie odzywam, ale mam mase spraw na głowie i w dodatku humor okropny... dół złapał mnie kilka dni temu i nie puszcza... nie wiem za bardzo co począć w swojej sytuacji i dopóki się nie zdecyduję na jakiś krok, to chyba nic się nie zmieni...

reklama
to ja dalej w dwupaku i juz mam taki odpal ze szok:-)oczywiscie chodzi mi o chumor i energie ,wydzwaniaja wszyscy czy mlody juz jest a tego mojego szkraba nic nie rusza:))
zelcia 0204 witaj na forum,ostatnio co pare dni ktos dolancza i to sie chyba nie zmieni
mloda kochana ja bym ci wysprzatala mieszkanko jak talala :)) w czasie ciazy sprzatalam chyba wiecej niz przez cale zycie,a jak bedzie po porodzie zobaczymy.
co do tych szczepionek to faktycznie ja na dzien dzisijszy nie moge nawet pomyslec o tym bo nie wiem jak to wszystko bedzie,
przyszla mama mlodego nic nie rusza
ja jesli chodzi o rzepe mam lupiez a jesli chodzi o ciaze mam wlosy jak gwiazda a pewnie po porodzie bede lysa jak koń:)):-D
alicja klikaj,klikaj ile wlezie.ja juz myszke zalatwilam a klawiatura traci swoja wartosc:)
daj znac jak bedziesz miala wyniki,trzymam kciuki ze dzidzia jest zdrowa jak rybka i wszystko bedzie dobrze
jenny to pisz ile wlezie to na pewno pomoze ci ,i nie doluj sie to nic nie pomaga

a moj ex dzisiaj dostal zjeby,obiecal malej ze jutro ja wezmie a pisze ze on spi jutro bo dzis idzie na bramke na dysk,:no:i wiecie co te chlopy sa glupie naprawde,krol sie musi wyspac! ale zmienil zdanie i przjedzie
a krropelka jak u ciebie spokojnie ,ok wszytko bo cos nie piszesz???

Ostatnia edycja:
Do góry