reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Hej mi sie dzisiaj internet psul, raz byl, raz go nie bylo, przy czym czesciej go nie bylo :/ no ale juz dziala, tylko ciekawe na jak dlugo :/
Anowi jak karzesz pytac, to jeszcze tylko zapytam czy jak bede sie rejestrowala w urzedzie pracy, to od razu musze pisac jakas prosbe czy cos takiego o ta kuroniowke? wiesz moze jak to wyglada?? a nie pamietam jak liczyc :zawstydzona/y: ale wyszukam sobie bo juz 2 razy mi pisalas :) dziekuje za wszystkie udzielone rady!! :*** a dzisiaj jak sie czujesz? u nas dzisiaj tez byl rynek, ale juz mi sie tam chodzic nie chce, bo teraz kicha jest ...... niby zabudowali, deszcz na glowe nie pada, ale za to jedyne co mozna tam teraz dostac to body za 35 zlotych albo pomidory :no: to ja wole isc do sklepu :tak:
Katerinka dokladnie tak jest! Oni mysla, ze zrobia cos dla nas, co jest banalnym szczegolem i mysla, ze swieca :) i jeszcze przez nastepny rok beda wypominac, ze nam pomogli np. tak jak ex Krropelki , ze przykrecil je szafki hehehe masz fajnego szefa, moj jak cos do niego mowilam to spuszczal glowe, sluchal, a za chwile uciekal hehe taka szara myszka :) no .... chyba ze byl na kacu, co sie dosc czesto zdarzalo, wtedy nie byl taki plochliwy i czasem cos powiedzial, ale przewaznie byl wkurzony i wszyscy go omijali :)
Przyszla Mama no jestesmy zle ..... nie poradze nic juz na to :) a moj ex tez ciagle dzwonil i pytal jak sie czuje ..... jak odpowiadalam ze zle, to on "aha no to trudno ...czesc" ;-) fajnie ... a wygladem to Ty sie nie przejmuj :) Bedzie dobrze, chociaz ja wygladam gorzej niz po ciazy :-D bo jak urodzilam, to odczekalam troche i jak sie rzucilam na biszkopty, ciastka i inne rarytasy tak teraz probuje juz sie nie rzucac :-D pewnie dlatego wczoraj upieklam ciasteczka zbozowe haha
Krropelka wlasnie o to mi chodzi, ze jak byl potrzebny to go nie bylo, byli za to znajomi, ktorzy mi bardziej pomagali niz ojciec dziecka ;/ a teraz wielki ojciec wrocil (wiwat) i probuje pokazac ze jest ojcem ..... jaki z niego ojciec? dla mnie to jest zwykly idiota, ktory wczesniej mial w d... wszystko i wszystkich! Szkoda tylko, ze swojego syna tez tam mial ..... moze Nikos bedzie go kochal , moze bedzie chcial sie z nim widywac, ale to nie znaczy, ze go nie zostawil, dla dziecka zawsze ojciec bedzie kims waznym, ale ja nie zapomne, na pewno nie .....
Samasamotna jak Wy sie czujecie? Co tam u Was?

A mi kolezanka z pracy napisala dzis, ze jest miejsc e na recepcji u nas w hotelu, ale nie chce tam pracowac, bo na recepcji przeciez trzeba na nocki chodzic :/ a za barem juz sie nastalam ...... zgodzilabym sie na bar gdybym mogla pracowac 5 dni w tygodniu, ale nikt sie nie zgodzi, bo wtedy ta druga kelnerka musialaby pracowac tylko 2 dni :/ wiec pewnie odpada, jade do pracy w nastepny czwartek zalatwic te papiery do kuroniowki, bo kolezanka akurat bedzie w pracy, dawno sie nie widzialysmy i sie w koncu spotkamy :D:D:D Milej nocki :***

reklama
katerinka kurcze a moze ja czegos niewiem?odnosnie przedluzania tej umowy. wiem ze jesli masz umowe i jestes na macierzynskim to nie moga cie zwolnic. ale ty piszesz ze umowa ci sie konczy z tego co wiem to pracodawca niema obowiazku ci jej przedluzyc. przyklad Mlodej, gdyby musieli to pewnie by jej przedluzyli do konca macierzynskiego. a tak czesc macierzynskiego wyplaca jej zus.
ja sobie wydrukuje to zaswiadczenie i moze jutro mi je wypisza. tylko ciekawe co w mopsie beda wymagac
Mloda1 a ja juz sie zastanawialam gdzie sie podziewasz :)
nie wiem czy sie sklada jakies podanie o kuroniowke. ale ta kobieta nic takiego nie mowila. trzeba napewno papier od pracodawcy o wysokosci wynagrodzenia brutto (jesli pracowalas 1/2 czy 3/4etatu) swiadectwa pracy i zaswiadczenie z zusu o pobieraniu macierzynskiego. chyba tyle.
wiesz ty sobie nie musisz wyliczac dasz ten papier od pracodawcy i w urzedzie pracy sobie policza.
u mnie rynek malutki, nie ma porownania do rzeszowa. ale umyslilam sobie ten szalik i nawet tak jak pisalam byl taki jak chcialam :)
czuje sie dobrze, tylko apetyt mam ogromny ciekawe ile jutro zawaze :)
przyszlamama26 mnie to samo dobija co i ciebie. zobaczysz ze dla Michalka bedziesz miec wszystko, mi bardzo pomogla siostra bo ma juz dwojke dzieciakow. teraz to sie ze mnie nabija (czy kupic mi druga szafe na rzeczy dla Martyny) bo kiedys okolo polowy kwietnia pojechalam do niej i jakos tak przy rozmowie zeszlo na temat wyprawki dla dziecka. a ja sie tak rozwylam ze nic dla dziecka nie mam, ze nie mam pracy ze oszczednosci leca i nie mogla mnie uspokoic. wiec wywalila z szafy te malenkie rzeczy kocyki rozki ciuszki i mowi patrz nawet gdybys nic nie kupila to to ci wystarczy dla dziecka, i co gorsze jeszcze kazala to skladac :) teraz sie usmiecham jak to pisze ale wtedy do smiechu mi nie bylo.
a teraz mam szafe (stolarz zrobil mi polki) zawalona ciuszkami rzeczami do rozmiaru 68 tylko. wiekszosc dostalam (takze od ludzi, od ktorych sie w ogole nie spodziewalam) albo kupilam w szmateksie.
o prace tez sie martwie o przyszlosc moja i Martynki. no ale cos sie wymysli.
jedynie ex sie nie przejmuje (dobrze ze i ty rowniez) kiedys na forum wiele pisalam o nim zloscilam sie ale to juz mi nie jest potrzebne. teraz staram sie wszystko zorganizowac i przygotowac na przyjscie Martynki i na to skupiam cala swoja energie a nie mysle o tym palancie ex
podobno chlopcy dodaja Mamusi urody, wiec sie nie martw. :)
jesli cie pociesze to mi dopiero w tamtym tyg pojawily sie ze dwa rozstepy ale w okolicy pepka gdzie mialam blizny po kolczykach. a tak to nic. a dodatkowe kg sa przecierz do zrzucenia. jakbys miala nadprogramowe to zapraszam do mnie mieszkam na trzecim pietrze wiec wozek dziecko ewentualne zakupy i wciagniecie tego na gore sprawi ze poleca szybciutko :)

Ostatnia edycja:
młoda1 Ty chyba pisałaś o poporodowym apetycie?myślałam,że tylko w ciąży tak jest;-)mówisz ex dzwonił?mój pisze esy po wielu próbach jak nie odbierałam albo się rozłączałam w skrajnych wypadkach wyłączałam telefon,został mu ten środek komunikacji:-Dtak sobie myślę,po rozstaniu nie marzyłam o niczym innym jak tylko żeby zadzwonił,napisał a po mcu wcale mnie to nie ruszyło;-)
jak możesz to wrzuć przepis na te cisteczka to nie będę wcinać tyle batoników;-)
a jak oczko Nikosia?

anowi dzięki ale ja mieszkam na czwartym piętrze bez windy:tak:też słyszałam taki przesąd,że na syna kobieta pięknieje a na dziewczynkę brzydnie bo jej córka urodę odbiera ale ile w tym prawdy to nie wiem;-)
wiem,że dam radę i z wyprawką i pracą tylko czasem włącza mi się marudzenie;-) co do wyglądu...........pewnie zabrzmię jak jakiś pustak ale niefarbowane od czerwca włosy,blada skóra(na słońcu nie mogę się opalać a solarium też od czerwca odpada) i coraz większy brzuch nie napawają mnie optymizmem:-)

a takie ogólne pytanie o tycie w ciąży mam do Was:mi rośnie tylko brzuch i trochę piersi reszta bez zmian,pod koniec ciąży jakoś to się zmienia ??

miłych snów dla Was i Waszych Skarbów:-):-):-)

hej mamuski :-)
Ja zaraz ruszam do autobusu i do mojego powalonego lekaza:-(ja go nie cierpie !Naczekam się dzis na tego bałwana ,jak jakies baby nie wpusci przed demną Mam nadzieję ze bedę miała czas pochodzic po sklepach :)
Wczoraj chciałam zrobic fotkę brzucha ,podnoszę bluzkę a pod piersiami rostępy ,:szok:ale się wyrachałam :(Posladek tez zawsze mnie swędział a tam tez były rozstępy ,po wykąpaniu się wysmarowałam oliwką
Nie chce mi sie jechac ,muszę isć do autobusu 2 km potem czekac i do osrodka mam pół km
dzis chciałabym pochodzic po sklepach ale znając lekaza przyjedzie na 11 więc nie zdąże
ja narazie mam spokój z ex nie odzywa się ,i ma rację Moze juz się ozenił chyba z krową:tak:
Miłego dnia buziaki

:*******
mam chwilke przed pojsciem do szkoly i wpadlam zobaczyc ile rozpakowanych mamusiek:D
po pierwsze to ratulacje dla GJOASI !! :****
katerinka anowi a wy kiedy sie rozpakujecie co?:)) trzymam kciuki za was:)
u nas wszytsko dobrze Wiktoria wczoraj pierrwszy raz przespala cala noc:) niestety nie karmie juz piersią:( bo nie mialam prawie wogole pokarmu i ja sie denerwowalam i mała wiec nie bylo sensu dalej karmic..:((((
Wczoraj widzialam exa...zachowal sie jak by mnie wogole nie znal..:( nawet niewiedzialam ze az tak mnie to zaboli siedzalam w szkolei łzy mi lecialy gdy pomyslalam jaki to dran..a ja chyba dalej go kocham..probuje byc z kims innym,ale nie wychodzi ja chyba juz nigdy nie bede z nikim..:((
napisze cos wiecej moze pozniej bo wiktoria sie budzi a ja zaraz ide do szkly:)
aha i jescze napisze ze obylo sie bez opiekunki bo moj tato z nia zostaje
lecee ppaaaa:)

Czesc dziewczyny ja na chwile i ide z kolezanka na spacerek i na zakupy jakies tam chce,nic mnie nie rusza weic nie bede siedziec w domku,kolezanka sie smieje zebym tylko przy niej zaczela rodzic,;-)damy rade
mloda ci nasi ex to wiesz w kosmos ich i tyle.co do pracy faktycznie nocki ciezkie nie,ja tez bym nie chciala,a szefowa mam fajna ale na pocztaku chciala mnie zwolnic a widzisz juz 3 lata tam jestem,nie podobalo jej sie moje gadanie,smianie ,sposob bycia ,nie wyparzony pyszczek a potem zyc nie umierac,wiec wojna trwala:-Da z czasem zostalam pracownikiem ktoremu mozna powierzyc kazde zadanie i normlanie go traktowac,wiec nie raz trzeba swoje przejsc zeby bylo dobrze i sie nie dac
anowi jaki bedzie efekt koncowy z umowa to zobaczymy,ale jeszcze raz dziekuje za porade:) jak oni beda fer to ja tez.u mnie oprocz kierwoniczki jest jeszcze nad nia szef wiec poczekamy na decyzje.
co do papierow do mopsu ja ju juz mam oprocz tego zaswiadczenia,
do becikowego:
-wniosek o becikowe.akt urodzenia,i to zaswiadczenie,twoj dowod
do rodzinnego: ( ja jednak bede skladac,bo raz w roku kalendarzowym moze dochod przekroczyc,tak mowi przepis i ja tej pani go pokaze to sie zamknie):
-zaswiadczenie o dochadach
-ex zaswiadczenie.jego jakies papiery za 2008(np.kuroniowka czy cos cokolwiek mial)
-moj akt urodzenia bo w innym miescie sie urodzilam
u mnie wyglada to tak bo ja ex wpisze w akt urodzenia jako ojca,ale nazwisko bedzie moje i poki co nie bede mu robic alimentow wiec skoro bedzie tam wbity beda nas traktowac jako rodzine 4-osobowa.:cool::cool:
daj znac jak u lekarza? moze dla ciebie bedzie dobra wiadomosc o porodzie:)
przyszla mama no ja dostalam pare dni temu 3 rozstepy na brzuchu:-Dale dzielnie smarowalam sie oliwka:) co do figury moja waga nie dawno ruszyla tak jak powinna,i mam brzusio i mega cycki,i wygladam jakbym sobie pileczke wsadzila:) a reszta ciala bez zmian,na buzi jestem chudsza niz przed porodem,wiec jak widzisz kazdy ma swoje uroki,a co do urody to kazdy ma swoje zdanie na ten temat.
justysia a ty kochana wstajesz i juz od rana zle sie nakrecasz:)ciesz sie ze wyjdziesz z domu i zrobisz sobie wycieczke,daj znac jak tam u lekarza ??????
samasamotna dlugo cie nie bylo:) szkoda ze nie karmisz cyckie juz ale jak macie sie meczyc to jestem zdania ze lepiej butla dla dobra obojga,o widze tata pilnuje to super nie musisz sie martwic.a masz juz kogos?? moze sie ulozy chociaz to na pewno trudne.
a co do ex to rozumie ze do was nie przychodzi skoro cie nie zauwaza tak,co za cham no,ale powinnas miec tak samo wywalone,nie ma co nic na sile bo i tak nic z tego nie wyjdzie,
bedzie dobrze,silna jestes kobieka i dajesz rade,ucaluj ta twoja krolewne

milego dzionka:-)

Ostatnia edycja:
samasamotna nie przejmuj się .. szkoda nerwów. A z uczuciami, potrzebujesz trochę czasu, ale na pewno dasz radę ;*
Katerinka Siooo na porodówkę ;D jak się czujesz , jakieś oznaki ;D ?

witajcie!
bylam dzis u lekarza i nic nie wskazuje ze dzis urodze. nastepna wizyta we wtorek chyba ze urodze wczesniej. a i nic jednak przez tydzien nie przytylam. az sie dziwie bo jem bardzo duzo.
przyszlamama26 u mnie tez brak windy :) mi poszly kg w brzuch i piersi. i tyle. od czwartego miesiaca ciazy smarowalam sie fissanem. i jak narazie mam trzy rozstepy kolo pepka i tyle (a moja siostra ma bardzo duzo wiec myslalam ze mnie tez dopadna)
wlosow od stycznia nie farbowalam ale humorek poprawila mi sama zmiana fryzurki w ciazy tez mniej prostuje wlosy (bo mi sie niechce) i moim wlosom tylko na zdrowie to wyszlo sa ladne bez rozdwojonych koncowek nie zniszczone. moze wybierz sie gdzies (fryzjer kosmetyczka) i poprawisz sobie tym humorek?
latem pojechalam do rzeszowa z planem ze odwiedze hurtownie dziecieca bo tak ja zachwalali ze duzy wybor niskie ceny. ale jak zobaczylam to po pieciu minutach wyszlam ceny wyzsze niz w sklepie. takze warto popatrzec i porownac ceny w kilku punktach. ja bylam mile zaskoczona ze u mnie w miescinie ceny sa porownywalne do tych z hipermarketow.
justys a nie mozesz sobie zmienic lekarza, skoro ten tak cie irytuje?niestety na rozstepy nie mamy wplywu. mozemy sie jedynie starac im zapobiegac i sie smarowac. daj znac jak u lekarza.
Justys jeszcze masz duuuuzo czasu by kupic kombinezonik, poczekaj moze na wiosne bedzie przecena zimowa i tak jak obiecalam cos tam ci wysle jak Martynka wyrosnie z ciuszkow. a bakterie w moczu to ze tak powiem czesta przypadlosc w ciazy. ja mialam bardzo liczna flore bakteryjna i nic mnie nie bolalo. wzielam furagin i pomoglo. tobie tez szybko pomoze. bierzesz zelazo?wiec pewnie masz niski poziom hemoglobiny. zelazo czesto powoduje zaparcia, kiedys pisalas ze masz z tym problem wiec teraz tym bardziej dbaj o swoja diete (jedz duzo blonnika, malo slodyczy itp)
samasamotna dawno sie nie odzywalas. ale ciesze sie ze dajesz jakos rade. przykre i chamskie zachowanie ex no ale nic na to nie poradzisz. moze wkleisz zdjecia Wikusi?napewno juz sporo urosla. a i jestem pelna podziwu ze twoj Tata zostaje z wnusia, moj pozwolil sobie zostawic wnuczka dopiero jak maly ma cztery latka hehe.

Ostatnia edycja:
Ja juz od godz w domku ,upiekłam sobie schabowe
Wróciłam do domu z zdętym brzuchem ,byłam w sklepie gdzie sa wózki ,łózeczka itd
łózeczko najtansze kosztowało 130 zł
Co za pech ,juz szłam do ciucholandu a tam zamknięty :(Bo szukam pilnie kombinezonku dla maluszka
Po odebraniu wyników sie wystraszyłam bo połozna powiedziała ,ze mam zapalenie w moczu ,a czasem własnie cos mnie piecze ,wysikac sie nie moge
Lekaz kazał brac zelazo ,i jesc mięso czerwone Tak naprawde to apetyt mi się zmniejszył nizz kiedys ,myslałam ze to normalne ale jednak nie
70 zł wydałam niewiadomo na co ,leki i bilety i bułka i kasy nie ma
Która z was ma łózeczko turystyczne???jak się wam sprawuje??Bo u nas kosztuje z wyposarzeniem 280 zł ,a bez wyposazenia 130
Jak zwykle byłam w kolejce 2 weszłam 3 ,faceta wpuszczono na szybkie usg
A co lepsze zjadłam ptysia:)))

reklama
magda ja mam wszystkie objawy porodu jakie chcesz ale nie mam rozwarcia :) wiec dalej w dwupaczku:)
anowi a masz jakies rozwarcie czy cos? mowil ci po ilu da ci skierowanie jak nie urodzisz ? ja mam lekarza w srode i sama jestem ciekawa jak to bedzie:))
cos sie naszym nie spieszy:)
justysia ja z moczem tez mam co chwile nie tak a dbam o siebie i wogole wiec ciaza ma takie uroki,a na zaparcia jem duzo owocow i pije soczki,
ja mam turystyczne lozeczko ze wszystkim.ale poszukaj na necie ,ja ostatnio widzialam jakies drewniane za 60 zl w ogloszeniu,
co do kasy niestety idzie jak swieze buleczki,ja mam nie dlugo wyplate i po oplaceniu wszystkiego jak zostanie mi 100 zl to sie bede cieszyc.i jak maly sie urodzi to sie zacznie znowu głowkowanie co i jak, ale trzeba byc dobrej mysli

moja corcia nauczyla sie mega dlugiej piosenki po angielsku i probuje mnie nauczyc:) ale jakos nie ogarniam .....ups ,chyba trzeba sie jezyka uczyc :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry