reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Ankaaa, co za bezczelny samiec. Musisz, ale to musisz, powinnaś! spuścić go z wodą z kibla (przepraszam). Trzeba mieć tupet, żeby dzwonić do kobiety w ciąży z takim pytaniem (twierdzeniem). Niech on sobie usunie mózg, chociaż nie sądzę, żeby tam było coś do usunięcia. Najlepiej będzie jeżeli zerwiesz z nim kontakt, a jak nie chcesz tak do końca, to przynajmniej odczekaj do momentu, kiedy jego słowa przestaną Cię boleć. Zastanów się po prostu czy warto pozwolić się tak upokarzać, bo przecież takich słów nie da się inaczej wytłumaczyć.
Ja przez połowę ciąży płakałam, sama, rzadko kto miał okazję zobaczyć moje łzy i przez to, mam wrażenie, że umknęło mi wiele z tego okresu. Zamiast się skupić na sobie, ja skupiałam się na swoim bólu. A nie zadałam sobie pytania - Kto oprócz mnie się tym przejmuje? Naprawdę nie warto zaprzątać sobie pewnymi zachowaniami głowy.
Niedługo będziesz w Polsce, to Ci pomoże, odreagujesz, odpoczniesz i spojrzysz na wiele sytuacji z innej strony. Czego Ci życzę.

P.

Witajcie :-):-):-). U nas wszystko bardzo dobrze :-),młody dalej nie sprawia żadnych problemów noce ładnie przesypia,budzi się tylko na jedzonko albo sama muszę go budzić :-).Nie słyszałam nawet jak moje dziecko płacze,tylko przy urodzeniu :-).Skarbek mój kochany :-).
U lekarza też wszystko w porządku,pani doktor stwierdziła że mały wcale nie jest żółty,ale na wszelki wypadek mam wizytę kontrolna w poniedziałek :-).

bezsenna jak się czujesz? Jeszcze tylko chwilka pozostała do twojego rozwiązania? Podekscytowana ?

Pozdrowionka dla wszystkich i dziękuje za życzonka :-).

Milkada ja juz sie nie moge doczekac jak uslysze pierwszy placz mojego synka :D bardzo sie ciesze, ze Twoj maluszek juz jest zdrowy, ale warto jeszcze odwiedzic lekarza, zeby nie bylo niespodzianek :) Pozdrawiam i zycze, zebys nie uslyszala tego placzu, a szczegolnie jak zaaczna zabki wychodzic ;-)
Ankaaa :angry: wkurzylam sie juz od samego rana :wściekła/y: mozna byc zlym, ale do jakiegos stopnia! jak on moze Ci teraz cos takiego mowic? Przeciez to jest jakas paranoja! Olej go! Nie odbieraj telefonow, bo Ty bedziesz przez to plakala a ten bedzie tylko mowil ze bedziesz dobra Mama. Oczywiscie, ze bedziesz, bedziesz najlepsza, on Ci tego mowic nie musi! Nie placz, nie przejmuje sie, jakos bedzie, a musi byc dobrze ;-) trzymam kciuki za Twoje samopoczucie i za przyjazd do Polski, obys tu odpoczela i choc troche zapomniala, jaka krzywde Ci wyrzadzil!
Panegiryka mozg? jaki mozg? przeciez faceci nie maja nic w czaszce ;-)

czesc dziewczyny ja wrocilam wlasnie od lekarza. i co mam po 2 miesiacach ryczenia pzrez glupiego dziada.powazne zapalenie spojowki zakaz malowania i placzu oczywiscie.
ankaaa ty wez sie nim nie pzrejmuj swoje przeplaczesz bedzie ci lepiej ale uwierz mozna bez nich zyc,my mamy te ztaka sytuacje jak ty tylko ze cyrk za nami.
ja bym tych glupich dzidow na jakas oddzilelna planete wyslala i sajaonara z nimi!!!!!
u mnie upal jak cholera wiec zabieram sie za porzadki a potem na zakupy,wpadne wieczorkiem

dziendobry wszystkim;-))
ale burza w nocy bylam spac nie moglam zalalo rzeszów..=/ masakra.
anowi ja mysle ze jesli dokladnie sie wypierrze pare razy to nie zaszkodzi kupowac dzieciom ubranek z drugiej reki. pozattym czesto mozna kupic nowe ubranka ;)
nom zepsul mi sie zasolacz zwarcie sie zrobilo i dzisiaj juz bede miala dobry naszczescie teraz udalo mi sie jeszcze wejsc na chwile poki bateria naladowana ;]
katerinka super zrobilas niech zaluje oni mysla ze my siedzimy i placzemy dniami in nocami za nimi i ze oni sa góra..debile;D a zapalenie spojowek tez przerabialam tragedia tojest . ;/ kup sobie sol fizjologiczna jest bez recepty i tania przemywaj 2 razy dziennie przejdzie ci odrazu;)) a i pochwal sie nowa fryzurka:)) wstaw zdjecie jakies :))
milkada super ze dkubus taki grzeczniutki ;))

ide cos ogladanc w tv wpadne wieczorkiem jak juz bede mogla dluej posiedziec
;*

reklama
Milkada Cały czas się uśmiecham jak Cię czytam :) Jeszcze niedawno Ty i Kabaretka pisałyście tu jako ciężarne, a teraz opisujecie swoich synków :) Niesamowite :) Ja się czuję dobrze i nie myślę o porodzie, bo nie jestem sobie go w stanie wyobrazić. Nie wiem, jaki to rodzaj bólu, nie mam skurczy przepowiadających, więc nie boję się. Może zacznę jak już poczuję oznaki porodu ;)
ravenalka Moja koleżanka też studiuje to, co Ty. Fajne nazwy przedmiotów ;)

Ostatnia edycja:
Do góry