reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

samasamotna super ten filmik. mimo, ze nie jestem w ciazy to sie jakos rozrzewnilam ogladajac go :tak:. i to 2 razy :-). jest w nim wiele zdjec z takiej ksiazki, ktora mam i do ktorej czesto zagladalam bedac w ciazy. wiec jakos tak sila rzeczy powspominalo mi sie Fifinka jak byl w brzuszku... od takiej malej fasolki urosl tak, ze teraz lezy na swoim dywaniku i sie sam bawi :szok:. niedlugo Ty bedziesz patrzec na swoja bawiaca sie coreczke :tak:
bezsenna ale masz zaciecie do nauki! super :tak:. to pierz te ubranka i pakuj torbe. bo jak tak nie czekasz na ten porod to Kubulek moze Cie zaskoczyc i nagle wyskoczyc ;-)
tez nie zapomne mojego pierszego USG. wykonywalam je w polsce, bo tutaj to nie robia na tym etapie ciazy (tu ledwo uznaja, ze kobieta jest w ciazy na poczatku) i na tym USG jak i z badan potwierdzilo sie, ze ciaza jest zagrozona. strasznie sie wtedy balam...
a na koniec sprzedam Wam kilka hitow szwedzkiej medycycny :-D. ja to czasami nie wiem czy mam smiac sie czy plakac jak slysze co doradzaja lekarze czy polozne tutaj :tak:
1- kolezanka w ciazy zlapala jakies grzybiczne czy bakteryjne zapalenie w wiadomym miejscu. co jej na to poradzila polozna?? wypisala jej globulki i masc oraz doradzila, zeby... byla sie rzadziej - tak raz dwa w tygodniu :-D. kolezanka swoj rozum ma na szczescie, ale raczki nam opadly...
2- ta sama kolezanka uskarzala sie na wizycie na to, ze strasznie puchnie. a polozna co?? kazala jej malo pic. tak do 0,5l dziennie wody. jedna niepelna szklaneczke a za jakies 4h dopiero druga.
a takie kwiatki wziete z zycia wizyt lekarskich w szwecji moglabym mnozyc :tak:
ponoc specjalisci sa tu w swiatowej czolowce. ale sluzba zdrowia pierwszego kontaktu to tu lezy na lopadkach :tak:
a tak w ogole to dzien dobry :-)

reklama
w tym 1 przypadku chcialam napisac "myla" a nie "byla" czyli, ze doradzono jej myc sie raz w tygodniu :tak:
a teraz lece zrobic kaszke dla mojego glodomorka

Hejka !
Samasamotna- swietny ten filmik, juz wczesniej go gdzies widzialam, ale pozniej znalezc nie moglam :) szkoda, ze tak krotko sie pobawilas na weselu, ale zawsze mozesz isc na poprawiny :)
Krropelka- ciekawe jaka to lekarka byla, bo nie wyobrazam sobie myc sie raz w tygodniu, jeszcze przy takiej "chorobie" ;-) Dobrze, ze Twoja kolezanka nie wziela sobie tego do serca
A mnie rodzice dzis wyciagneli do kosciola, byly akurat chrzty, juz dawno nie trafilam, wiec teraz mialam okazje przyjzec sie maluszkom i rodzicom, w sumie to mnie interesowalo jak teraz ubieraja dzieci do chrztu no i czy rodzice ida do komuni, to swiadczy o tym czy sa malzenstwem czy nie :) i wiecie co ? tylko 2 pary z 9 poszlo do komuni :) Zaraz musze jechac z rodzicami do cioci, bo jakis odpust jest u niej i musimy koniecznie byc :/ tak mi sie chce, ze az skacze z radosci, ale coz, jak mus to mus :) to trzymajcie sie Dziewuszki, milego dnia!!!

Hej, ja tylko na chwilę ;) Właśnie siedzę nad średniowieczem, poezja maryjna i tak sobie myślę, że to super sprawa-urodzić dziecko bez pomocy faceta i pozostać przy tym dziewicą. Nie musiałybyśmy się męczyć z dawcami, bo dziecko byłoby tylko nasze :D

Krropelka Właśnie o to chodzi, że jak nie wyczekuję synka, to on przyjdzie niespodziewanie ;) Zresztą Kabaretka była tego najlepszym przykładem ;) Jak czekała, to Mikołaj się nie pojawiał ;)

Witajcie :-):-):-):-).
My już z Kubusiem w domku,dopiero wczoraj wypisali nas ze szpitala bo mały miał żółtaczkę,ale już wszystko okey :-):-):-).
Urodził się 21 czerwca o 19:45,poród siłami natury :-),z wagą 3290 i 57 cm :-),duze chłopisko z niego :-). Jest przesłodki :-) i tylko mój :-).
Jak na razie nie mam z nim problemu,tylko je i śpi :-),większy problem był z laktacja ale to już chyba opanowane :-),chodż nie powiem cycki bolą :-). Jestem bardzo szczęśliwa że mam go na reszcie przy sobie :-).
Raczej nie nadrobię tego co napisałyście,bo te ze 100 stron mogła by któraś co nieco streścić :-).
W drodze ze szpitala:-).

A to już w domku :-).

Potem napiszę coś więcej :-).

Witajcie

U mnie od rana byl problem z netem ale na szczescie nie rozpisalyscie sie zbytnio:)

Milkada witamy!! Gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka. Kubuś jest uroczy i tak slodko wyglada, ze chcialoby sie Go schrupac:-).

Tak sie zastanawialam co Ci strescic, ale wiesz standardowo. Doszlo niestety pare dziewczyn:-(,ale dajemy sobie jakos rade. Tematy pewnie te same. Niestety

Milkada Właśnie weszłam na naszą klasę i zobaczyłam zdjęcia :) Kubuś śliczny. Jejku, to już tydzień :) Teraz pewnie bardzo szybko mija. Mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby napisać potem coś o szpitalu i o samym porodzie-ile trwał itd. :)

milkada gratulacje!!! :-) i zgadzam sie, ze jest przeslodki:tak:. az by sie chcialo go przytlic :tak:a z cyckami sprobuj smarowac brodawki bephantenem po karmieniu. tylko potem trzeba umyc przed nastepnym karmieniem.

reklama
Do góry