reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

kabaretka na trzy ostatnie miesiące ciąży przysługują Ci alimenty. 'Tatuś' powinien również pokryć koszty typu leki i lekarz.

milkada z tego co powiedział mój prawnik wynika że nie ma czegoś takiego jak zwrot kosztów jeśli nie wystąpisz o to przed porodem. A badania możesz robić na nfz.

reklama
Wiesz AdiLea nie wiem jak to w Anglii wygladac bedzie. Jade tam 12 stycznia juz na dobre zalatawiac wszystko (modle sie o to ze zostanie przyznane mi mieszkanie socjalne) i sie dopiero wszystkiego dowiem. Bo cholera jasna taka ciaza to tyle wydatkow...

Zapomnialam dodac ze naprawde boje sie tego powrotu - nie mam tam jakos strasznie duzo znajomych, ale tych co mam, to sa bardzo oddani. I chce znalezc prace jak najszybciej, bo mam dosc nicnierobienia.

Wiecie co,jak byłam we wtorek u lekarza,spytał się gdzie ojciec dziecka powiedziałam że go nie ma i że sama będę to maleństwo wychowywała.On na to że parę lat temu,miał dużo mniej takich pacjentek jak ja,że nie wie co się dzieje z tymi facetami.... Napomknął też,że to przez wychowanie matek bez szacunku do kobiet i tych spraw... Jeżeli będę miała syna,bardzo go uczulę na te sprawy...

AdiLea jeżeli chodzę do prywatnego lekarza to skierowanie od niego nie jest uznawane w przychodni,i muszę robić je odpłatnie:-(.To jak to jest z tymi pieniążkami od ojca dziecka przed porodem?Bo nie zabardzo się orientuje...

kabaretka na pewno sobie ze wszystkim poradzisz:tak:. Dobrze ze masz znajomych ktorzy beda Cie wspierac. Nie orientuje sie niestety jak to jest w Anglii z alimentami itd.

milkada tu masz troche informacji odnośnie alimentów: Alimenty
Faktycznie jesli chodzisz prywatnie to i za badania płacisz. Ja znalazłam dobrego lekarza ktory przyjmował na fundusz. Kilka razy wybrałam sie prywatnie do kogoś innego żeby się upewnic czy wszystko jest ok bo taki niedowiarek ze mnie:-p.

Z jednej strony mam już dośc ciąży, ciężko się poruszać, wszystko boli itd. A z drugiej boje sie porodu, przeraża mnie świadomość że sama bede musiała sobie poradzic z dzieckiem:-p.

Z jednej strony mam już dośc ciąży, ciężko się poruszać, wszystko boli itd. A z drugiej boje sie porodu, przeraża mnie świadomość że sama bede musiała sobie poradzic z dzieckiem:-p.
oj nie martw się tym, faceci i tak nie pomagają przy dziecku :tak::-D
grunt, że masz cesarkę [kapitalna sprawa:tak:] i nie musisz się wkurzać, że przez niego cierpisz z bólu, i że nie wspiera Cię przy porodzie... :-)

reklama
witam,
widze ze znow forum ozylo ... szkoda tylko ze wciaz mamy te smutne tematy ...
ja dzis sie kiepsko czuje ... wszystko mnie boli
jestem juz zmeczona tym stanem :(
jeszcze tylko ok 5 tyg ... kto wie kiedy to moze sie stac

Do góry