Cześć, uwierz ze byłam w podobnej sytuacji kilka.lat temu i teraz sprobuje Ci poradzic dla twojego mentalnego spokoji ... myślenie o wybaczeniu ci nic nie da, nie masz się co zastanawiać jakby było jakbyś wybaczyla albo zrobiła tak czy siak.., bo to jest bez sensu z twoim opowiadań to jest taki facet któremu nawet wybaczenie się nie należy za takie traktowanie, zero szacunku itp. Przede wszystkim przestań do niego pisać i olej go kompletnie, zbieraj albo uzbieraj dowody gdzie pracuje ile.zarabia itp. Żeby podać go o alimenty, zrób jak mówisz żeby dziecko miało twoje nazwisko , niestety jak uznasz ojca itd. To np. Do wyrobienia paszportu będzie potrzebny jego podpis - w co wątpię że Ci będzie szedł z tym na rękę , jeśli chodzi o twoje nielegalne zatrudnienie - ze tak powiem.moze.ci naskoczyc z tym
, w ogóle się tym nie przejmuj tylko podaj go o konkretne alimenty i juz,rozumiem ze nie masz zamiaru wracać za granice, ja byłam w podobnej sytuacji jak ty tylko ze zostałam. Za granicą , nie wróciłam. Do Polski , poukladalam wszystko tu, długo to zajęło ale dałam rade , co prawda dalej mam jakieś jazdy z exem ale też byłam blisko wykończenia psychicznego , musisz się odciąć od gościa, bo się wykończysz psychicznie , spróbuj się skupić na sobie i dzidzi , jeśli chcesz pogadać napisz do mnie na priv
, i szczęśliwego rozwiązania życzę - naprawdę dobra rada skup się na sobie i dzidzi i nie patrz na debila..sam fakt ze próbował się zabić na jakieś głupie sposoby, wykręcił ci ręce in tak cię traktuje.. daj spokoj chcesz taka rodzinę ?! Lepiej ci będzie samej bo dziecko wszystko czuje , ja kilka lat później jestem w szczęśliwym związku z fajnym facetem co mnie na rękach nosi mimo że mam dziecko z poprzedniego związku wiec pomysł naprawdę o sobie i dzidzi na przyszłość
pozdrawiam.i dasz rade - dużo wysiłku ale DASZ RADE! Uwierz mi
Pozdrawiam!
Napisane na GT-I9301I w aplikacji
Forum BabyBoom