ravenalko będzie dobrze;-) ja ryczałam w trakcie ciąży gdy zakładano mi wenflon i mdlałam podczas pobierania krwi do badania,a dałam radę i porodziłam śliczną zdrową córcie;-)
A ja mam doła... rozesłałam ponad 300 wiadomości na nk i 5 osób sie tylko odezwało,a sprawa jest poważna:
Witam.
Piszę bo mam sprawę,moja siostra pracuje jako fryzjerka jej szefowa jest świetną osobą. W zeszłym roku okazało się,że jej 6 letnia córeczka Victoria ma białaczkę,dawcą został jej braciszek,Victoria musiała czekać prawie pół roku na przeszczep bo jej brat musiał ukończyć rok,żeby mógł być dawcą. W październiku,w dniu urodzin Victorii został przeprowadzony przeszczep...Po kilku dniach wyniki zaczęły się polepszać,lekarze wreszcie stwierdzili,że Malutka powraca do zdrowia i przeszczep się przyjął. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia Victoria miała wyjść do domu,ale okazało się,że wyniki drastycznie spadły. Dziewczynce grozi nawrót choroby. Szefowa mojej siostry , pani Monika prosi o pomoc. Potrzebne są płytki krwi dla Victorii,aby uratować jej życie.Jeden woreczek płytek starcza na 2 doby. Chętnych proszę o zgłaszanie się do stacji krwiodawstwa i oddawanie krwi dla :
Victoria Frankiewicz
lat 6
oddział transplantologii, Poznań ul. Szpitalna
Victoria ma grupę RH 0"+", ale jeśli masz inną grupę to nie szkodzi. W banku krwi wymienią Twoje płytki,na te które potrzebuje Vicula.