reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Oaza 25 ja tez sie boję co potem bedzie i co dalej:(Ale życie nam sie tak potoczyło ze mósimy jakoś sobie radzic !My kobiety jesteśmy silni niż ci ex (mają w łbach nie rozum tylko pustaki ,dlatego są pusći)trzymaj sie :)Bedzie dobrze:)
Sama 100 Bardzo dobre podejscie do sytacji :))))TYlko podziwiac :):tak:
Trochę sobie poryczałam i przeszło to z bezsilnosci :(Troche mnie boli w boku ,i wogóle dzien taki nie zabardzo do zycia
Czy wam ex sie snią ?????bo mi często dziesiejszej nocy ze przynosił mi bukiety kwiatów ja byłam zdziwniona ale nie było żadnej rozmowy ja nie chce o nim snic ja chce o swojej dzidiz:)Jak ze mną spi ,sie smieje ,gaworzy ,całuje mnie i mówi KOCHAM CIE MAMUSIU ale nie ten psychol ja nie chce o nim snów!!!!!!!Nie wart jest niczego !!!:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
oza25 nie martw się. Nie możesz obwiniać tylko siebie. To on jest nieodpowiedzialnym gnojkiem! Wiem, że czeka Cie długa droga przez to wszystko ale nie będzie źle! On będzie odczuwał winne niestety tylko materialnie, bo to jedyne co może Ci dać, czy tego chce czy nie. Ale jestem zdania, że lepiej nie być z kimś takim, tyle nerwów można się najeść. Wiem to z własnego doświadczenia. Ile lat ma ojcec dziecka jeśli można wiedzieć?

Adka
Ex to nie intresowało wogóle dziecko nie wieżył mi wogóle ,ze jesremw ciaży :)Pokazywałam nawet test ,zostawił mnie półtora tyg przed ślubem ,było wszytko załatwione :(NOi odwołał wszytko i zabrał wódkie z mojego domu wiec ja żuciłam mu pod nogi pierscionek zaręczynowy i oddałam obrączki i powiedział ze będzie nas olewał więc z początku go troche prosiałam ze nie dam rady zeby nie odchodził ale po pewnym czasie tak sie wkuryzłam powiedziałam dosć i zakazałam mu się kontakowac ze mnę i przyjezdzac bo wezme policje ,mam spokój do dziś jak narazie:)Jego słowa może kiedyś bedziemy razem a ja mam to gdzieś bo tego nie wybacze i nie chce go znac i wiedziec jakoś sama moze dam radę :)Muszę:)mama i brat mi pomoze bo wiem :)Te bydle ma 26 lat ja za miesiac kacze 20
A twója sytacja jak wyglądała?????ile ex ma lat ile ty?

Witam,już po spacerku:-)posiedziałam z kumpelą i jej 4letnim synkiem i jakoś fajnie dzień zleciał:-Da porządki muszą poczekać w kolejce:-D

katerinka111 dzięki ale narazie tylko zadbana do uśmiechniętej jeszcze daleko:-(tzn,uśmiecham się ale nie tak jak kiedyś,marzę o tym,że kiedyś uśmiechnę się tak szczerze od serca............

justysia mój 27 lat ja 26 i na początku bardzo się cieszył,że będzie ojcem i z tego,że akurat ze swoją jedyną będzie miał dziecko,dbał o mnie ,martwił się a potem zmienił zdanie:szok: i coś Ci powiem jak ostatnio się odzywał poczułam satysfakcję:-)naprawdę nie życzę mu źle i nigdy tak nie było ale to on sobie z niczym nie radzi,a ja mimo ciąży,samotności,złego samopoczucia daję radę i nie potzrebuję go a on mnie tak;-)także nie ma się co przejmować,wiem boli strasznie mnie też:-(ale z drugiej strony,sama pomyśl chciałabyś spędzić resztę życia z kimś kto Cię nie szanuje,nie liczy z Tobą?

Mam pytanie:co myślicie o pasie ciążowym?słyszałam różne opinie i nie wiem czy warto zainwestować..........

Pozdrawiam gorąco:-)

Oza25 nie martw sie . To że jest gnojem to świadczy tylko o nim i uwierz wcześniej czy puzniej na nim sie to odbije bardziej. Ty będziesz miała swoje maleństwo duzo trosk ale i wiele wiele radości a on będzie sam. Z takim podejsciem nigdy nie stworzy rodziny i NIGDY nie bedzie szczesliwy i to Ty jestes tu górą :)))
/ tak swoją drogą patrząc na siebie to zazdroszcze Ci ze mialas spokoj przez te pierwsze najwazniejsze dla dziecka i Ciebie miesiace.. ja mam ciagle hustawke i boje sie tego co może zrobic ex.. Głowa do góry ! Nie jestes sama:)))

Justyś mnie także śni mi się ex i to co drugą noc... DZisiaj np snilo mi sie ze lezelismy razem w łóżku i gadalismy o dziecku i o tym jaka bedziemy swietna rodzinka (blee) a dzisiaj się odezwał najpieerw zapytał sie co slychac i jak sie czuje potem oświadczył ze ćpa leki nasenne i utapia smutki w alkoholu a to wszystko przeze mnie. Tzn przez tą sytuacje z dzieckiem ;/ kompletny kretyn:wściekła/y:
ehh ale co tam niech sobie i w nos wciąga mam go gdzieś. A Ty kochaniutka nie przejmuj sie tym palantem domyslam sie ze boisz sie i pewnie jeszcze troche darzyusz go uczuciem myslisz ze sie zmieni ze wroci przeprosi i bedzie wszystko ok ale nie licz na to . Masz swoje szczescie i nim się ciesz :)) Trzymaj sie jestes silna

przyszła mama 26 słuchaj tylko swojego serca i pamietaj nie daj sie kierowac innym to Twoje zycie Twoje i malenstwa i Ty za nie bedziesz odpowiadac nie Ci ktorzy daja Ci "dobre" rady :))

Sama 100
wiesz przemyslałam sprawe i mimo wszystko ale wrócic do ex nie wróce bo to człowiek kontra psychopata !!!!!!!!!Nigdy sie nie zmieni !!!!!Ja chce tylko zdrową dzidzię i byc tylko z nia :)))I jak mi zaszkodzi w moich planach to go zajeb,,,,,,,,,,zrobie wszsytko by cierpiał tak jak ja ,bardziej doceniam to co mam !

Witajcie Mamusie

przyszła mama 26 masz na mysli ten pas ciążowy co zakładasz na ubranie? Jeśli tak to ja mam 2 i cieszę się, ze je mam bo świetnie maskują za krótkie koszulki.

Byłam dzisiaj na tym filmie "Pierwszy krzyk" no i powiem Wam, ze pare razy to powstrzymywalam sie od wycia, mały cały czas mnie kopał, jakby przeczuwał co oglądam:). Muzyka dodatkowo robi swoje, więc psychicznie się wykończyłam, ale ogólnie film bardzo fajny. Warto zobaczyć w jakich warunkach rodzą inne kobiety i przez co muszą przejść. Ból jednak związany z porodem był widoczny na każdej twarzy kobiety co nie zachęca mnie do odliczania dni do swojego porodu:-(.

Mnie cały czas pobolewa brzuch, dzisiaj miałam pobudkę o 4 rano, ale znowu tylko bóle miesiączkowe, zero skurczy:(. Wy też tak miałyście parę dni przed porodem????

reklama
sama 100 o tych exach temat rzeka jak by nie bylo,jeden jest glupszy od drugiego a jedno ich laczy brak serca i rozumu:rofl2:.a to jego acha tylko o nim swiadczy.zajmij sie soba i bron boze nie denerwuj!!!
oza25 witaj na forum,tu na pewo znajdziesz wparcie .dobra slowo i pogadasz na pewno,jest nas coraz wiecej niestety i nie ty jedna borykasz sie z taka sytaucja,
adka takie cos nie wrozy dobrze zwiazkowi i wez go kopnik w du,,,,poki trzeba.nie mozesz dac sie tak ponizac i obrazac.jestes kobieta do jasnej anielki i chyba jakies zasady obowiazuja,ale zrobisz jak uwazasz,
gjoasia ja tak mam caly czas i dlatego juz bym chciala na ta porodowke:) i troszke wiecej optymizmu tak!!!!!!!!!!:-)
przyszla mama to zeby ci sie ten usmiech od serca jak najszybciej pojawil,ale na pewno bedzie taka chwila jak narodziny malenstwa i sama sie otym przekonasz:)

acha kupilam dzisiaj tine do czytania i jest z zasilkach,

Ostatnia edycja:
Do góry