reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

kabaretka może spróbuj porozmawiac z ojcem Mikolaja, tak szczerze. taka rozmowa pewnie bedzie trudna bo pisalas ze popelniliscie wiele bledow. ale taka rozmowa oczysci sytuacje, bedziecie Oboje wiedziec o co wam chodzi. jesli zle ci bez niego sprobuj.

reklama
anowi ja mam na 31 paz,wedlug usg wiec pzrez papierologie bedziemy razem przechodzic:) te zaswiadczenie to wogole jest kleska,ja akutar w 10 robilma prywatnie usg ulekarza wiec bede sie musiala z nim dogadac,a tak nie wiadomo jeszcze czy to nie dotyczy tych kobiet ktore urodza po 1 listopada teraz.
kabaretka to ci bedzie faktycznie ciezko ale jak cos was laczy to za kazdym razem kiedy was odwiedzi bedzie wszystko wracac i za kazdym razem bedziesz cierpiala jak on pojedzie,podziwiam cie,ja chce w prawo albo w lewo zeby bylo,ja podjelam decyzje ze juz nic nie wroci i niech tak zostanie, chociaz exa nawiedza teraz

Ostatnia edycja:
katerinka tp z usg mam na 5.11 a z OM na 29.10 zobaczymy ktory termin Malutka wybierze. ja sie kobiety w mopsie o to pytalam, ale ona sama zabardzo niewiedziala. ja zrozumialam ze dotyczy to dzieci ktore urodza sie po pierwszym listopada. i tak powiedzialam tej kobiecie. a ona do mnie "ale pani przyjdzie do nas po pierwszym listopada" takze niewiem. pojde tam to znow sie o to zapytam
Katerinka przy papierologi bedziemy sobie pomagac. ale niby przepisy w Polsce jedne obowiazuja ale niekiedy roznie je interpretuja
wiesz co mnie zaskoczylo?na podkarpaciu kobietom w ciazy za darmo robia badania czy masz toksoplazmoze, ale w wielkopolsce trzeba zaplacic 70zl glupota czy polska wlasnie

Ostatnia edycja:
Anowi ale my rozmawialismy i wiemy ze obecnie to nie ma szans, uczucia sa, ale on chce bym sie skupila na sobie, zebym nie myslala o nim.

Katerinka ja tez w ciazy postanowilam sobie ze zadne uczucia nie wroca, ze to juz zamkniete, ze on nie zburzy mojego spokoju, ale niestety tak sie stalo, zburzyl juz pierwszego dnia jak sie pojawil.

Matko siedze i placze jak glupia. Nie wierze, ze znowu jestem w tym samym punkcie w zyciu, z ta jedna roznica ze mam Mikolaja, ktory jednoczesnie sprawi ze bede musiala sie widywac z jego ojcem regularnie i rozgrzebywac wszystko na nowo. Co robic?

no tak ale jesli wejdzie w zycie od 1 listopada to nie wiadomo jak to traktowac,u mnie ta sa tak zle poinformowane ze ja az sie boje ze jak urodze to tylko bede biegac i zalatwaic,i jeszcze mi z pracy dokumenty dojda wiec masakra,

kabaretka rozwaz za i przeciw i dobzre sie zastanow,no jedno wyjscie masz i tak bedzie was odiwedzaci jak sama mowisz uczucie wrocilo to moze lepiej byc razem,a ty sie nie chcesz do niego do anglii wrocic,? on tam jest zarobkowo?
bo tak jak nie bedziecie razem ty bedziesz tesknic i tak zycia tu sobie nie ulozysz bo on bedzie wpadac na pare dni ,
sluchaj ludzie rozne etapy przechodza w zwiazkach i potrafia zyc potem ze soba

Ostatnia edycja:
kabaretka placz ci pomoze. za kilka dni spojrzysz nieco inaczej. cos napewno wymyslisz. tyle przeszlas i teraz sobie poradzisz :)
katerinka masakra z tymi papierami. ja bym chciala co nieco pozalatwiac przed porodem, ale czy sie uda?slyszalam ze jesli pracodawca zatrudnia powyzej 20pracownikow to becikowe wyplaca wlasnie pracodawca. to prawda?

anowi82 nie wiem czy przed porodem coz zalatwisz,chyba ze ci lekarz wtryni macierzynski od 38tyg bo tak co wszystko z aktem urodzenia,u mnie wszytko zaltawiasz razem rodzinne becikowe,jesli dochod nie przekroczy 504 na osobe to dostajesz drugie becikowe.

Katerinka ale to nie jest tez do konca tak ze on chce byc ze mna, takiej rozmowy nie bylo, on wie, tak jak i ja, ze bylismy pod koniec razem nieszczesliwi wiec po prostu nie chcemy brnac w zwiazek. On tam jest bo jest Anglikiem, inny swiat, a ja tam nie pojade, bo zbyt wiele bolesnych zlych rzeczy mnie tam spotkalo.
A tez wiemy, ze gdybysmy sprobowali, bo uczucie wrocilo chociaz troche, to gdyby cos sie zepsulo, to zniszczylo by to relacje pomiedzy nim a Mikolajem, a to jest teraz najwazniejsze. Dlatego jestem taka pogubiona, bo juz sama nie wiem.

reklama
Katerinka ale to nie jest tez do konca tak ze on chce byc ze mna, takiej rozmowy nie bylo, on wie, tak jak i ja, ze bylismy pod koniec razem nieszczesliwi wiec po prostu nie chcemy brnac w zwiazek. On tam jest bo jest Anglikiem, inny swiat, a ja tam nie pojade, bo zbyt wiele bolesnych zlych rzeczy mnie tam spotkalo.
a to chyba ze tak,myslalam ze moze taka rozmowa byla,to musisz sama podjadz decyzje co bedzie dla ciebie dobre i malego,czekanie na jego kilkudniowe odwiedziny czy ukladanie sobie zycia na nowo czy prowadzenie tylko z udzialem mikolaja,
ja do exa mojej corki wrocilam po takich cyrkach tylko raz na dwa miesiace i nigdy w zyciu,cierpienie zrobilo swoje i nie bylo tak jak powinno,swoje pzrecierpialam ale nie zaluje ze bylam sama,a teraz tak samo jest,tyle ze bede miala dwojke,

Do góry