reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

asuzana moj Fifinek ucial sobie przedobiednia drzemke dlatego ja moglam i popisac i zjecs swoj obiadek i nawet po nim pozmywac. dla niego obiadek juz mam wiec laba poki sie nie zbudzi :-) potem dam mu obiadek i tata zabierze go na specerek i w odwiedziny do sasiada :tak:
a tych lekow to naprawde wspolczuje. musi byc ciezko podac je takiemu maluszkowi i to tyle razy dziennie. ja dotychczas podawalam Filipkowi tylko kropelki witaminki D. i mimo, ze tego malo i tylko raz dziennie to mi sie ostatnio lobuz buntuje i usiluje wyrwac jak mu podaje. zabki?? to jednak dobrze Paulisie rozszyfrowalas, bo juz przeciez od dluzeszego czasu mowilas, ze lubi podgryzac i sie slini.
moj ex mial ponoc zeby w 4 m-cu, wiec widac mozliwe to jest.
no i fakt, ze dzidzia moze miec i luzna kupke i nawet lekka goraczke jak ida zabki.

reklama
Kabaretka gratulacje!!:tak:

widze ze niedlugo to chyba ja sama w ciazy tu zostane wszytskie juz urodzicie niedlugo:-D
bylam u lekarza wszytsko dobrzE!:) poza polozeniem malutkiej bo dalej jest posladkowe..ale moze sie jeszcze przekreci . a jak nie to cesarka chociaz szczerze mowiac to samaniewiem co bym wolała..troche sie boje rodzic naturalnie...
milkada -ile to juz dni po terminie?? bedziesz rodzic naturalnie??

achhhh jak ja uwielbiam wieczorki i tą ciszę boską :-D
milkada teraz już czekamy aż Ty się wysypiesz i kilka dni będzie przerwy a potem będziemy dopingować kolejne mamuski :-)
Panegiryka a co z Tobą? cos się ostatnio nie odzywasz a też w sumie już jesteś przy finiszu :tak:
bezsenna a co Ty na to wszystko? mam nadzieję że nie przeraża Cię zblizające się rozwiązanie ... jakby co to bedziemy pocieszac i uspokajać ;-)
samasamotna raczej nie ma co liczyć że zostaniesz sama w ciazy bo niestety przybywa ciągle jakaś nowa oszukana kobieta .... ale żeby dopatrywać się w tym czegoś pozytywnego to powiem że nasza mała rodzinka się przynajmniej powieksza. I nie martw się bo dzidzia ma jeszcze czas żeby się odwrócić. Moja Paolka zmieniała kilka razy położenie, fikała okropnie ale w końcu ułozyła się tak jak trzeba.

asuzana dziekuje za pocieszenie ;-) moja mala tez ruchliwa strasznie juz mi spac nie daje w nocy i rano mnie budzi wczesnie ahhh.:shocked2: niewiem jak wytrzymam do wrzesnia juz tak bardzooo bardzo chce urodzic malutka miec ja kolo siebie widziec jak wyglada :tak: chyba sie nie doczekam;D

Hej :)
Ja dziś cały dzień nad książkami i zaraz wracam do nich z powrotem. Wpadłam tylko na chwilę, żeby Was poczytać ;)
asuzana Ja przy finiszu, ale jeszcze nie mam ekscytacji, bo żyję terminami egzaminów ;) Jak mi się skończą, to wtedy będę mieć w głowie już tylko poród :) I wtedy będę pisać, że już się nie mogę doczekać :) Póki co u mnie nadal nic. Żadnego kłucia w dole, żadnych bóli. Pociesza mnie to, bo do 29 czerwca Kubulek musi czekać.
samosamotna No niestety, ale to racja, co pisze asuzana... Ciągle przybywa dziewczyn w takich sytuacjach...
angee77 Oj, mi też się łezka kręci w oku, jak pomyślę, że Kabaretka już jest z synkiem. Jak czytam jej smsy ze szpitala, to cała buzia mi się cieszy :)
abundzu Świetne masz te zdjęcia synka. Jak zawsze :)
Krropelka Mój ex ma tyle samo wzrostu :D Zawsze miał przez to kompleks, ja jestem od niego większa z racji tego, że on jest bardzo chudy, a ja mam kobiece kształty :] Trochę się obawiam tego, że Kubulek też nie jest póki co spory :( Bo raczej wolałabym, żeby był trochę wyższy niż ex, żeby urodził się duży i silny... No ale ważne, żeby był zdrowy.

ojj ale wam zazdroszcze ze juz tak nieduzo wam zostalo..
i kabaretce oczywiscie ze ma juz swoje malenstwo przy sobie :tak:
ahh mam tylko nadzieje ze szybko mi miną te dwa miesiace:D
a przez wakacje sie chyba zanudzeee;D

Tak tylko na chwilkę,chciałam zakomunikować że gdzieś od godziny 15 mam skurcze co 10 minut,trwają jakieś 30 sekund :dry:,byłam w szpitalu ale odesłali mnie do domu,bo wody nie odeszły i nie mam sensu żebym leżała !!! Mam nadzieje że w nocy może coś się ruszy :-):-):-).
Trzymajcie się :-):-):-).

No tak ale jestem zakręcona ... faktycznie że niektóre z Was mają jeszcze egzaminy. Ja tak dziobałam w pierwszej ciąży więc znam ten ból :tak: ale już niedługo bezsenna i mysli skupisz tylko na dzieciaczku :-) a tymczasem trzymam kciuki żeby wszystko zostało zaliczone :-)
samasamotna ten czas szybko minie zobaczysz ... ja nie mogłam doczekac się córci i nawet nie wiem kiedy a ona skończyła 3 miesiace. Leci bardzo szybko a Ty przynajmniej masz teraz czas żeby sobie pomalutku wszystko przygotować. To tak cieszy jak się szykuje na przyjecie maluszka :-)
milkada no w końcu !!! trzymamy kciuki żeby sie na dobre rozkręciło no i bądź dzielna :-) jeszcze tak dodam że szpitale czasem mnie wkurzają ... "nie ma sensu żeby lezała" ... głupota bo w tym momencie to powinni już dac jakąś kroplówkę i nie odsyłać dziewczyny do domu, tym bardziej ze jest po terminie. No ja w sumie lezałam 3 dni w szpitalu i czekałam aż lekarze zaczną wywoływac poród aż się wkurzyłam i sama zaczęłam rodzić :)))

Ostatnia edycja:
reklama
asuzana tez kocham wieczorki, bo wiem, ze juz nic mi ich nie zakloci :-)
bezsenna moj ex akurat jest gruby - przynajmniej z brzucha :tak:. ma taki jaki ja chyba w 8 m-cu ciazy :-D
samasamotna dasz rade!! jak my wszystkie. i ciesz sie ta nuda. bo jak bedziesz miala Maluszka obok to, jak juz nieraz tu wspominano, bedziesz marzyla by czasem wlazl do brzuszka i pozwolil sie wyspac, odpoczac i ponudzic :tak:

Do góry