reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

zawsze fajniej ze swoim ktosiem mieszkać niż z mamą

:-(

a my właśnie chcemy kupić kalosze dla mnie i małego ale jak kawałek gumy dla małego dziecka może kosztować 40 zł????
Ja taki kawalek gumy dla swojej królewny kupilam za 4,50:-)oczywiscie używane po przecenie,bo ja innych nie kupuje:-Dmoje dziecię jak zobaczylo te kalosze to odrazu na nogi i zdjac nie chciala.Nie zamierzalam jej kupowac ale jak tak jej sie spodobaly to czemu nie.Oczywiscie były rózowe i ze świnką pepą(ktora uwielbia) firmowki.Jak nowe.Mało śmigane to sie skusilam.
No i jeszcze pare drobiazgow-wszystko moje dziecię wybiera.Oj uwielbia to.Na szczescie ze to używane i tansze bo co by to bylo jakby byla wymagająca i musialabym jej kupowac oryginalne:szok:.

No i tak spodobalo jej sie korzystanie z nocnika ze non stop wola siiiiiiii siiiiiiiiii.Zrobi pare kropelek i taka zadowolona ze zrobila pedzi do łazienki wylać.Zastanawialam sie czy nie ma pecherza przeziebionego ale na szczescie nie.Poprostu lubi nocnik.WKOŃCU.Bo myslalam ze nigdy nie zacznie z niego korzystac.
Zaoszczedzilam na pieluchach to wyszedl kolejny wydatek.Bo musze kupowac mleko za 30 zl:crazy:lekarka nie chce przepisac na recepte tylko takie kazala podawac.A moja dziewczynka strasznie mleczkowa jest.Kilka razy dziennie dopomina sie mleczka.Niczym tak sie nie najje jak mlekiem.Nawet po obfitym obiedzie domaga sie wypic chociaz 90 ml mleka.Szkoda ze nie moze pic krowiego:(

No i wrzucila mi dzisiaj telefon do wody:wściekła/y::wściekła/y:takrze zostalam bez kontaktu ze swiatem.Kolejny wydatek.Ale przynajmniej zmienie sobie numer i nie bede miala niechcianych telefonow od wrogów:))

reklama
Witam cieplutko:-)
Nie było mnie troszeczkę,ale to przez to,że nie miałam czasu i dostępu no neta:-(Na szczęście to się zmienilo;-)Czytam, czytam, a tu tyle szczęśliwych wiadomości;-)
Carlaa i Fikusek gratukuję Wam serdecznie!!!Miło się czyta takie wpisy. Oby tak dalej;-)
Katerinka Ty też chyba jesteś na dobrej drodze:-pŻyczę Ci żebyś i Ty znalazła swoje szczęście;-)

Coś tam doczytałam,że Raczkowa już ma dzidziusia przy sobie:-)Wielkie gratki.

U nas trochę się pozmieniało. Wróciliśmy do siebie;-)Już drugi tydzień mieszkamy sami. Jakoś dajemy radę chociaż jest ciężko. Większe zakupy z wózkiem to spore wyzwanie:-DSzkoda,że rodzina mieszka tak daleko:-(Na szczęście tutaj też mamy sporo bliskich osób,ale wiadomo,że w codziennym życiu musimy dawać sobie rade sami.Od paru dni wstaję o 5 i za nic nie mogę przekonać mojego dzieciora żeby pospał dłużej:laugh2:Jak narazie to czas upłynął nam na zakupach, porządkach, załatwianiu zaległych spraw i oczywiście odwiedzinach gości. Prawie codziennie ktoś nas odwiedza. Cale szczęście bo dzięki temu nie ma czasu myśleć...

jaimis
zobacz w ccc
dzieciece 40 to malo i sa drozsze a juz nie mowie w innych sklepach, ja mam po jednej parze nowce dla dzieci a reszta z lumpkow jak nowe bo jak jedziemy do lasu to jedna para mala a ja nie mialam wyjscia juz dzisiaj bo tak leje na okraglo ze oszalec mozna z domu wychodzimy wiec w chinskim takim u nas 35 zl a smierdzace takie chinszczyzna ze szok to obeszlam sklepy i w ccc takie dosc mocne niebieskie za 50 zl w sumie najtansze , tez wydatek nie planowany ale posluzy , a pani mi jeszcze a moze wkladke za 10 ,mowie nie dziekuje nie trzeba
rosi takie wydatki sa najgorsze
i zawsze wtedy jak nie ma kasy
a mloda to super chociaz z pampkow ci odejdzie a z tym mlekiem to przeginka z lekka

kazda z nas gdzies na swojej drodze ma ta druga polowke :)))

Ostatnia edycja:
Jaimis,a jaki Twój syn ma rozmiar nóżki? ja mam kaloszki małe (nie różowe:-D), rozmiar wkładki 13 cm dokładnie, chyba maluśkie na dwulatka:hmm: może któraś reflektuje? w komplecie kapelusz, też taki deszczowy :-)
DSCF9942.jpgDSCF9934.jpgDSCF0134.jpg

Rosi zazdroszczę odstawienia pieluch u mnie nie ma współpracy ze strony babci no ale jak niedługo z nim będę non stop może postępy się nasilą? A w lumpkach oglądam kaloszki ale trafiłam różowe najczęściej albo za duże dla mojego, wczoraj mu za to kupiłam ładne spodnie tak za rok będą dobre poleżą i poczekają a sobie bluzeczkę za 4 zł już dawno nic w przyzwoitym stanie na siebie nie widziałam. Kuzynka też obiecała przywieżć kaloszki po synu z zagramanicy ale na obietnicach się skończyło :-( życie... a nieraz jak wpadnie do wody nie włączać poczekać jak wyschnie i dopiero i czasami działa ja tak miałam z jednym
ravenalka naprawdę śliczny komplecik ale mój synuncio stabilny po mamusi już drepcze w butach 21, 22 :-D

reklama
eweline staram sie uważac ;)) fajnie ze masz ciagle gosci przynajmniej mniej czasu na rozmyslanie.. towarzystwo innych osob i nadmiar zajec w takiej sytuacji dobrze robi..
teraz Jasiu ranny ptaszek ale jak kiedys zacznie sie szkoła to juz raczej nie bedzie taki chetny do wstawania;-)

mam teraz przed sobą bucika w rozmiarze 20 i tak z ciekawosci zmierzylam w srodku to tak gdzies 12,5/13cm:-)

Do góry