reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Carlaa niestety tego obowiazku nie zlikwidowali, u nas nawet sa osoby co zapomnialy zapisac dzieci i maja teraz problemu bo dojezdzac do przedskzoli musza, rejon juz miejsc nie ma

nie no dziewczyna ma niezly powod, przeciez rano spokojnie maly moze byc w przedszkolu. opiekunka w razie czego moze go odbierac.

reklama
Carlaa jak czytam co piszesz to jak zawsze najbradziej szkoda dzieci.... ahhh.. czasami słyszę ile ktoś walczył o dziecko ile wycierpiał i nie ma a inny ma i nie szanuje daru od losu...

a jeśli chodzi o alimenty ja tam nie jestem zwolenniczką równego dzielenia utrzymania to rodzic który zajmuje się dzieckiem obrywa, a to chore po nocach się nie śpi gania po lekarzach, masz doła nie pójdziesz w %%gości%%%, rodzic siedzący z dzieckiem więcej daje i finansowo i czasowo i nie ważne czy to kobieta czy facety, jeszcze super jeśli mimo rostania drugie z rodziców się angażuje bo tak jak ojciec mojego się wypiął i ma wszystko gdzieś, a ja po nocach żle śpię bo się martwię jak niedługo stracę pracę za co się utrzymamy??? już mam kwadratową głowę, kiedyś myślałam żeby wrazie czego wyjechać za granicę, ale teraz napewno sama bym nie wyjechała umarłabym z tęsknoty :-D na weekend mam zostawić synka i jechać na grillowanie i najpierw jak to były plany to super ale jak mam teraz zostawić żabę na weekend to już nie chcę chyba będę po nocy płakać :-p

Witam Was Kochane!
A u nas co raz lepiej :) Mam rewelacyjny kontakt z tatą Zuzki ... i zaczynam się bać. Jeszcze niedawno inna kobieta, wieczne nerwy i krzyki ... a teraz spokój, wsparcie.. tylko ja i ona? Może to jakaś cisza przed burzą?

edit: oczywiście, że cisza. FUCK. :(

Wybaczcie Kochane, że tyle milczałam. Trochę zalatane jesteśmy ostatnimi czasy... Tak jak Wam pisałam...to była tylko cisza przed burzą :) Okazało się, że ta jego kobieta, kochanka, czy nie wiem jak ją nawet nazwać, wyjechała na jakiś czas - 2 tygodnie, dlatego miał czas, aby się poświęcić mi i Zuzce. Jedno mnie zastanawia. Dlaczego jak jej nie ma, jest zupełnie innym człowiekiem? Jakimś takim.. bardziej pogodnym, mniej się denerwuje, a więcej wspiera...

dziewczyny chyba trzeba trafić na wredną sędzinę/sędziego, żeby koszty utrzymania dzielił na pół, bo z tego co słyszę po znajomych (a niestety coraz więcej jest takich osób) to dostają większą część z kwoty na utrzymanie dziecka.

jaimis mnie też coraz bardziej przeraża bezrobocie :-( kasa mi się zaraz skończy, pracy szukam coraz intensywniej i dalej nic!:szok: Aplikuję już nawet do spożywczaków! Kurde dziewczyny wysyłam codziennie jakieś cv i nikt nie dzwoni! A u mojego byłego w firmie planują zwolnić 30% załogi i jeśli on poleci to już w ogóle będzie masakra :-(

jutka Twój były chyba za bardzo miesza Ci w głowie i sercu. Może powinnaś zerwać z nim kontakt skoro podejrzewasz, że ma kochankę, bo nie ma sensu brnąć w życie w trójkącie. A może przyjdzie taki dzień, że zauważy co stracił i wróci... Tego Ci życzę:tak: Jeśli go kochasz of koz :-)

martttika no my dostaliśmy po połowie bo pani sędzina uważa że 600 zł na dziecko to świat czyli tatulek ma 300 ale i tyle mu za ciężko płacić :no: bosze jaka ja durna jestem że takiego egoistę kochałam bezwarunkowo
tak że jutka-k przestań się zastanawiać jaki on jest jak jest tamta a jaki nie jest myśl tylko o sobie jak ma być żeby było ci najlepiej i twojemu dziecku!!!

a z pracą tragedia... załamka... u nas inwentaryzacja budowy ruszyła pełną parą ... bezrobocie tuż tuż już puka do mych drzwi ...

Witam

Nie dość,że z pracą coraz gorzej,a jak już jest to za marne grosze ,to jeszcze wszystko jest tak niesamowicie drogie,że szok :-( Ja odkąd mieszkam sama to wydaję tyle,że to masakra jakaś, a kupuję tylko najpotrzebniejsze rzeczy Jak tak dalej pójdzie to kasa rozejdzie mi się w parę dni i przyjdzie mi chyba na żebry iść:szok:

Dziś byliśmy na zakupach w realu i jest fajna promocja chusteczek pampers. Za sześć paczek wychodzi niecałe 26 zł. czyli jakieś 4.30 zł za paczkę ;-)

co do alimentow tak chlop dupsko zawinie i nie ma zmiluj czy to sie kobiecie podoba czy nie , dostanie alimenty nie zawsze wysokie siedzi z dziecmi 24 na dobe i jeszcze sie musi uzerac ale oni na faje i piwsko zawsze maja ,takze tak bedzie i tak zostanie i na to juz szkoda nerwow tracic

zarcie mega drogie ,ja ostatnimi czasami uwielbiam tesco jak juz kasy mniej bez wychowawczego i idzie sporo taniej kupic na przecenach wlasnie tam ,za punkty przysylaja kupony i nie raz tez jakis bon gotowkowy takze zawsze nawet na jakis chleb jest, moje uwielbiaja mleko pic i tez maja w normalnej cenie 1,5 % bo tak kupowac po 3 zl w malym sklepiku to jakis obled naprawde,WSZYSTKO IDZIE W GORE TYLKO NIE NASZE PIENIADZE ech

jamis jedz
jak masz okazje i odpoczywaj chociaz psychicznie i na chwile zapomnisz o tej kasie :)
jutka sama
sobie odpowiadasz na pytanie czemu on sie tak zachowuje , skoro jedzie na dwa fronty to tak mu dobrze, a tamtej pewnie sciemnia to samo co ty , szkoda robienie sobie nadziei ze zrozumie ,czym predzej bedziesz przyjmowala do wiadomosci to bedziesz potem mniej cierpiala ,a nie jedna to przechodzila tutaj wiec mozna po tym wszystkim zyc i miec tych chlopow w glebokim powazaniu hehehhe

my bylismy wczoraj w sopocie , pogoda do kapania nie byla ale za to na zabawe na piachu idealna i do spaceru brzegiem morza, taki relaks ze naprawde czlowiek zapomina o rzeczywistosci a ze w sumie jedzenie mielismy u rodzinki to wypad za grosze i kazdy zadowolony:)

Mamuśki ile Wy piszecie nie mogę nadgonić. Mojemu dziecku rogi urosły więc ja tylko na chwilkę :-D
Chciałam prosić o pomoc w konkursie jeżeli można of course nie trzeba się logować ani nic w tym stylu wystarczy kliknąć oddaj głos:-D
Hanna | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Jak terrorystka uśnie wpadnę wieczorem i poczytam :)
Miłego słonecznego dnia dziewuszki
:-D

Wybaczcie Kochane, że tyle milczałam. Trochę zalatane jesteśmy ostatnimi czasy... Tak jak Wam pisałam...to była tylko cisza przed burzą :) Okazało się, że ta jego kobieta, kochanka, czy nie wiem jak ją nawet nazwać, wyjechała na jakiś czas - 2 tygodnie, dlatego miał czas, aby się poświęcić mi i Zuzce. Jedno mnie zastanawia. Dlaczego jak jej nie ma, jest zupełnie innym człowiekiem? Jakimś takim.. bardziej pogodnym, mniej się denerwuje, a więcej wspiera...

odejdz.
wiem ze latwo powiedziec ale zrob to dla siebie i dla dziecka.
Pokaz mu ze nie czekasz a tak on wie ze jak sie znudzi tamta u ciebie ma otwarta furtke i zawsze moze wrocic.
Zyj swoim zyciem i dziecka, nie bedzie latwo ale odejdz i nie przyjmuj go spowrotem chocby nie wiem co.
Skoro nie umnie ciebie teraz uszanowac to co bedzie pozniej. A jak ma kogos to uwierz w oczach tej panny przestawil ciebie jak ostatnia...

reklama
Już Wam kiedyś opowiadałam. On się spotyka z nią i ja o tym doskonale wiem, a ona wie, że my się spodziewamy dziecka. Może faktycznie po prostu mu dobrze wiedząc, że ja i tam zawsze będę czekać, wiedząc, że w razie co ma stabilizacje, a tam.. nie wiem co. Chciałabym go w końcu mieć tylko dla siebie, ale na razie przejmuje się tylko Zuzią. Niech się dzieje wola nieba.

Do góry