reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

olka mi pani w mopsie mowila ze mam zlozyc o zaliczke normalnie bo jest wiekszy prog i o rodzinne w terminie ich tam i jak wroce do pracy to we wrzesniu nie ,bo nie bedzie pewnie calego miesiaca to zaswiadczenie po pelnym miesiasiacu za pazdziernik i przelicza ,takze zobaczymy ,

tak samo smieszy mnie to 100 zl na wyprawke szkolna na koniec wrzesnia ,jak juz trzeba miec wszystko kupione :)

ksiazki dla mlodej sam komplet podstawowy 210 zl ,teraz jeszcze angielski i religia i inne szok ,

jedno dobre ze bede skladac o zwrot na ksiazki i mozna dostac 180 zl ,takze juz cos odejdzie ale NASZ KRAJ JEST POWALONY ZE NAJPIERW TRZEBA PIENIADZE WYLOZYC A POTEM ZWRACAJA A wiadomo ze wrzesien jest masakralny

reklama
Dzięki dziewczyny za info. Będę jeszcze dzwonić na lotnisko i zobaczę co mi powiedzą. A i jeszcze pytanie-jak to jest z dokumentem tożsamości dla malucha?

Jeśli chodzi o staż to ja też sama sobie musiałam znalezć miejsce jego odbywania. Niestety dawniej nie było zagwarantowanego zatrudnienia po odbyciu stażu. Czekałam dwa miesiące bo akurat mieli kasę z unii. Miałam na 8 miesięcy umowę z up,ale zrezygnowałam po trzech bo znalazłam pracę:-)

Mam jeszcze kolejne pytanie do Was.A wiec : ojciec mojego dziecka jest za granica,my nie mamy slubu a on raczej nie pojawi sie zaraz po urodzeniu dziecka wiec formalnosci bede zalatwiac sama i wlasnie moje pytanie jest takie czy ja za ojca dziecka moge podac jego imie i nazwisko ( on chce tego) i by dziecko nosilo jego nazwisko?

z tego co mi wiadomo to raczej nie.. imie mozesz podac ale on musi sam uznac dziecko zeby widniec w akcie urodzenia. Moze to zrobic chyba w kazdej chwili..

katerinka na rodzinne chyba jest niewiele wiekszy prog i ja go bede przekraczac a funduszu nie dostaje wiec nie zalatwiam.

samotna on musi uznac dziecko zeby mialo jego nazwisko ale skoro nie jestescie razem narobisz sobie tym wiecej problemow niz pozytkuz tego bedzie. samotna tak on spokojnie moze w marciu uznac dziecko.

najlepiej zostaw swoje nazwisko.

Samotna i pamiętaj że dziecko musisz "zarejestrować" chyba w ciągu 7 dni od urodzenia czy jakoś tak. I jak nie masz ślubu to podasz jakieś imię, a w urzędzie wpiszą i tak Twoje nazwisko. Jak ojciec się pojawi to wyrobicie nowy akt i tyle.
dokladnie ,zarejestruj sama na siebie a jak ojciec przyjedzie to pojdziecie jeszcze raz i dane zmienia.

reklama
Do góry