reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ja za pierwszym razem z kuba mialam wozek ale oddaje sie go do bagazu bezplatnie i mlodego na rece a z samolotu juz czeka taka ich spacerowka tak samo spowrotem macie spacerowke do odprawy a potem czeka pod schodami ,

olka
kombinacje i tak wychodza z czasem , ja wiem jak teraz z papierami ,nic nie umknie im , tak samo jak mi sie platny skonczyl to nie wazne ze jeszcze mam na pismie rok bezplatnego i ze mialam do polowy miesiaca to zaswiadczenia z mopsu jaki dochod za moj, z pracy ze np czerwiec bedzie bezplatny juz caly ale to musze czekac do lipca i tak o co chwile jakis papier szok

reklama
carlaa a czemu ty masz tyle spotkan, tez staz jestw jakims programie??
bo ja przy normalnym stazu skadalam wniosek, i za 2 tyg zaczynalam.

katerinka ja tez nie jetsem za takim kombinowaniem, i dobrze ze wymyslili to tak ze musi przyjsc pracownikz mopsu. wtedy nieuczciwe osoby odpadaja od razu. ogolnie chore jak mozna w kazdej instytucji podawac co innego....
ja wiem ile ejst problemow z papierami, tylko kurde oni tych papierow pilnuja u pozadnych ludzi a menela wszytsko latwiej przychodzi...
dobrze ze ja juz nawet rodzinnego nie bede w tym roku zalatwiac. i tak od sierpnia mi je zabiora.

Carlaa to ja zadnych spotkan nie mialam przed stazem, teraz sa 2 z doradca ze wzgledu na to ze to program pracujaca mama no i ze daja ten dodatek 2300.

raczkowa kosmiczny czas oczekiwania

samotna u nas sa staze dla osob po szkole i dla doroslych
ja mam 27 i ide na staz a w grupie sa osoby do 30tki, wczoraj pracownik w up proponowal staz starszemu facetowi wiec spokojnie mozesz isc.

to jest zatrudnienie przez up, mozesz miec w tym wieku chyba max 6 miesiecy, i pozniej na np 3 miesiace musisz od razu dostac umowe.

carlaa u nas sa tez zwykle staze tylko malo kto sie zalapuje bo samemu trzeba sobie zalatwiac.

u nas platne jest na reke ponad 800 bo to z uni i tam miedzy normalnym stazem jest 100 zl roznicyno ale lepsze to niz nic

eweline w Ryanairze z tego co za obserwowałam to przy odprawie bagazowej oklejają ci chyba wozek ale masz go ze sobą do momentu kiedy wchodzisz do samolotu i tak samo spowrotem, jak wysiadasz to ci oddaja i dopiero idziesz po bagaz.. ale nie wiem czy to sie tyczy tez fotelikow ale bardzo mozliwe bo przeciez do spacerowki takiego malenstwa sie nie bierze... lepeij dowiedz sie przed lotem na jakiejs infolinii:)

reklama
ja staz tez musialam sobie sama zalatwic tzn miejsce odbywania stazu no i znalazlam przyjeli mnie na staz ale wlasnie z rozpoczeciem czekalam 7 miesiecy bo niby kasy nie bylo :baffled:

Do góry