reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ewelin dzieciatko na rekach trzymasz tak przynajmniej bylo za czasow jak ja latalam czyli jakies 2 lata temu :tak: szczerze to Wam powiem ze zawsze sie modlilam zeby nie trafic na jakies dziecko :-D:-D nie dosc ze cala noc ne spie bo samolot rano a trzeba bylo przejechac czasem 200 km na lotnisko na lotnisku kolejne godziny odprawy padam na pychol a tu jeszcze wsiadam do samolotu i przede mna wrzeszczacy bachor :-D:-D:-D:-D i tak praktycznie za kazdym razem :-D i to nie jeden albo 2 najczesciej po 4-5 na samolot wiec jak sie zebraly do wycia tomyslalam ze pozabijam tam wszystkich :-D:-D teraz juz calkiem inaczej bym na to zareagowala ehhh jaki czlowiek glupi i jednak punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :tak:

reklama
carlaa ja panna ale czy jestem taka milusia... kiedys bylam to fakt ale odkad jestem sama z mala to pazurki potrafie pokazac:-D

samotna ja tez obecnie ruda... lubie ten kolor bo ponoc rude ejst wredne i niech tak bedzie, czasem trzeba:tak:

ewelina ze mna dzidziusie na rekach mamy mialy i pozniej do wozkow dawaly, jakby co dzown na infolinie lotniska tam ci powiedza.

ja bylam w up, udlao mi sie zalapac na ten kurs co chce, ale sie ciesze:-D:-D:-D
pod koniec miesiaca kolejne spotkanie z doradca i mam wmiare mozliwosci rozpisac na co wydam te 2300.... matko a ja mam tylkow planach szkla kontaktowe jak narazie....

carlaa wlasnie moge dodatkowo skadac ten wniosek o refundacje przedszkola panstwowoego do 300 zl miesiecznie. i to sie w te 2300 nie bedzie wliczalo.

ide powiesic firanki bo po powrocie zdazylam juz 2 okna umyc.

A jeszcze takie pytanie mam .Jako kobieta samotna w ciazy i pozniej tez moge cos od panstwa dostac hihi O cos sie strac ?

mozesz jak bedziesz miala uregulowane sprawy np alimentwo ze jestes samotna matka

ja bylam dzisiaj po decyzje i dostalam dla malej obiadki doplate do polkoloni i jednorazowo pieniazdki :) wiec sie udalo i jeszcze moge przyjsc w lipcu i sierpniu
i teraz tez jest okres o pobieranie papierow o wyprawke na ksiazki i z urzedu miasta na dofinasowanie,wszedzie niski prog ale mozna probowac, ja mam kalendarz pelen co i kiedy ale nie odpuszcze, wykorzystam te ostatnie miesiace przed praca

bo jak bylam dzisiaj w mopsie i widzialam chlopow co decyzje odbierali to szok ,albo pani sie pyta rano o ktorej mam byc a on jej to tak o 10 ,no rece opadaja !!!!!! bo musi dojsc po piwkowaniu do siebie, wiec jak takie zule korzystaja to ja nie odpuszcze a papierwo potrzebuje co nie miara ale ciesze sie ze mam wszystko zalatwione

i moj ex mial dzisiaj pecha,niby nie mialoby go byc dzisiaj w miescie a akurat jak stalam tam to zajechal i koniec dobrego ,nawet nie zadzwoni o malego !!!! szlam mu na reke nie chce sie dostosowac jego problem i weszlam do prawnika do mopsu i do mnie o pani kasia co tam sie znowu święci heheheh ,juz mnie znaja, a ja znowu pozew pomoze pan, bede robic o ustalenie widzen ,jak sie nie dostosuje o odebranie praw z czasem i podwyzke alimentow, bo moj ex ma odmienne zdanie co do opieki jak wroce do pracy,niby bedzie mnie stac na opiekunke, bo mysli ze jak zaplaci 350 to ja bede miala na wszystko i tu sie myli i dla mnie niech te sprawy trwaja rok albo i dluzej ale ja go podejde malymi kroczkami heh

co do samolotow to ok ,a juz wogole z dziecmi w wizz do dwoch lat sie nie placi,wozek za darmo i pierwszenstwo w kolejkach :) idzie sprawnie a sam lot to lepiej niz autem, i jak macie okazje to pewnie ze tak :)a ja malego mialam na kolankach przypietego taka doczepka nie wiem jak to sie tam zwie

carla
trafilas na odpowiedniego faceta ,skoro juz chcesz drugie a bynajmnije w planie,pamietam jak sie zarzekalas ze juz dziekujesz i wogole,ALE LATKA LECA I CZLOWIEK INACZEJ JUZ MYSLI, gratuluje szczescia i oby tak dalej ,a ty uparta jestes jak ja i tez bym nie chciala pomocy ale nie raz trzeba sie ugryzc w jezyk i korzystasz, ale na pewno rodzice m zawsze wam pomoga

olka
to fajnie ze takie cos mozna sobie zalatwic ,

Ostatnia edycja:
Dzieki za odpowiedz,tak w sumie myslalam ale wolalam sie upewnic.Sprawdzalam kiedys ile moge dostac to wyszlo ok 40 zl miesiecznie to jest kuzwa smiech ,bo ok mnie poki co stac na dziecko ,mam warunki ale ile jest takich kobiet co tego nie maja i dostana to pare zl ,to nie jest normalne !

katerinka u nas to specialny program dla samotnych matek, waidomo ze polowa z osob zakwalifikowanych tylko bajki opowiada ze samotne wiec na drugie spotkanie z doradca bedzie pracownik socjalny z mopsu, i wtedy osoby oszukujace zostana wykreslone....

super macie dodatki w mopsie u nas ciezko o cokolwiek, mnie od nast miesiaca juz nic nie obejmuje.
wiec fajnie z eup da tez kase na przedszkole

Carlaa ja jak bym miała mniej lat i fajnego faceta też bym sobie jeszcze córeczkę zrobiłą :-D:-D:-D kasa hmmm w tym kraju kiedyś dobrze z nią było???? No narazie mój synuncio jest kochany ale zobaczymy co to potem będzie :-D:-D:-D ja pamiętam jak pisałaś że nie czas na dzieci ;-) wiesz najlepsze co w życiu mnie spotkało to mój synunciu mam wrażenie że posiadane dzieci w pewnym momencie ma duży wpływ na człowieka dobrze że mi się przydażył :tak: a też czasami oglądam ten program ale ja patrzę pod kontem standartu życia u nas jak nie pracujesz albo masz podrzędną pracę żyjesz w ubóstwie, a tam ktoś pracuje w pizzeri i ma samochód i stać na wynajęcie mieszkania inne realia :-(
eweline48 wogóle nie musisz brać tak tylko napisałam bo mnie śmieszyło to że za jedno nie trzeba a za drugie tak, powinno być po jednej rzeczy na dziecko :tak:
samotna ta chyba po urodzniu całe 68 zł :-D:-D:-D:-D no i becikowe socjalne jeszcze jest czasami w gminach najlepiej iść do mopsu i się dowiedzieć nieraz coś dorażnego się wyskrobie

revanelka ja jestem z bliźniąt:-) To fakt, jestem ciężka do życia, ale chyba nie jest aż tak źle :-p
eweline z tego co wiem to fotelik nie jest potrzebny, ale to może też zależeć od linii

reklama
Do góry