reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

charlene to przygotowania już idą pełną parą napewno będziesz ślicznie wyglądać bo ładnemu we wszystkim ładnie :-)
carlaa a jak Ci się jakaś spodoba sukienka to zaszalej nie codziennie wychodzi się za mąż:tak: no i życzę Ci żebyś jak najszybciej zaczęła pisać o nowym lepszym szefie ;-) A Nelka może ma "skok rozwojowy" i więcej je zaraz będzie wiosna słońce, podwórko i wybiega to co teraz nawciąga. A chyba od tej zimy to ja sama w weekend tyle zjadłam że z 3 chłopa by się najadło :-D

reklama
Nela też znowu zaczęła kaszleć, ale tylko w nocy, a od poniedziałku i tak idzie do żłobka, a ja do pracy :( I też ma humory jak nie wiem.Co mam zrobić żeby ona uspokoiła się z jedzeniem? Tragedia jakaś, ona ciągle by żarła dosłownie, bo jedzeniem tego nazwać nie można- drze się am i jeść, wiesza się na szufladzie ze sztućcami i stuka o co tylko może żeby jeść dostać. Nie bez powodu nazywana jest Głodomorra... :/
A moja za to odwrotnie.Jak mowie-ewa choc jesc obiad- to ona ucieka i chowa sie za fotel.Zawsze by obiedzie narobi krzyku ze każe jej jescZa to by tylko mleczko pila non stop.

a moj kuba to by tylko jadl :) sam w lodówce grzebie heheh

złożylam dzisiaj podanie do przedszkola i co mnie zaskoczylo nie musialam taty kuby wpisywac i napisalam tylko oswiadczenie ze jestem samotna matka i jak pani stw moja wola wpisywania tego i bardzo dobrze ,wiec tylko czekac do maja na decyzje ,nie jest drogie bo 300 pare ,od 6.30 do 17 otwarte, blisko szkoly malej, byloby idealnie:)

Ja juz wczesniej slyszalam ze do przedszkola zadnej zgody ojca nie chca jezeli jestes samotna matka.A godziny pracy beda tobie odpowiadac z godzinami otwarcia przedszkola?Moja ewa to sie nie nadaje do przedszkola:(Szkoda,bo bym chetnie ja do dzieci poslala.Ona tylko zostaje ze mna albo z babcia,innych osob nie toleruje.

Rosi w wielu przedszkolach musisz udowodnic to ze jestes samotna matka, inaczej nie masz nawet pierszenstwa.

katerinka ja od pierwszego roku nie wpisuje danych ojca, oddalam kserokopie wyroku ze ma odebrane prawa. tak na wszelki wypadek, zeby bylo bezpieczniej

mój jak narazie też nie narzekam ładnie wciąga, nawet ostatnio jak byłam u koleżanki to jej córa coś jadła a mój jej prawie z buzi wyjął i sam zjadł - biedne zagłodzone dziecko :-D:-D:-D:-D:-D

olka i z tym masz racje,bo ja mam kolo bloku zaraz takie gdzie sa ksero alimentow,zaswiadzczenia jakies,i cuda na kija ale jest 80 zl wiecej a to drugie mam 3 minuty stad w drodze do szkoly malej a juz pare groszy na cos bedzie

rosi przedszkole bedzie w godzinach pory rannej bo ja mam zmiany miedzy 8 a 21.ale zawsze do tej 17 w razie w maly moze byc,potem bede miala opieke nad malym ,nie bede korzystala z nocek bo do 4 lat dziecka mam takie prawo,
poki co mam ugadane bo wiedza jaka mam sytuacje, ze pojda mi na reke ze zmianami wiec duzo bedzie rannych, a corcia bedzie w szkole,bedzie jesc obiady i na swietlice tez np do tej 15 ,wiec jak skoncze po nia po malego i do domku

nie martwie sie narazie,dobry plan to polowa sukcesu,tylko sie modlic zeby maluchy nie chorowaly a reszta sie da :)

A jak jest jak samotna matka nie pracuje, albo pracuje na czarno i chce dać dziecko do przedszkola???

ja sie spytalam ze jestem jeszcze na wychowawczym ale od wrzesnia jak maly bedzie w przedszkolu to chce wrocic i co teraz a ona mi ze ich to nie interesuje, na ich papierku kierowniczka postawila pieczatke z podpisem i oni w to nie wnikaja,musi byc wszystko jak powinno i wtedy rozpatruja podanie w kolejnosci pierwszenstwo maja samotke matki,rodzice pracujacy
a dzieci ,gdzie matki siedza w domku wogole nie maja szans tyle wiem

reklama
elena jest dokladnie tak jak katerinka napisala, tyle ze teraz glowne pierszenstwo maja 5 i 6 latki, dla nich musza byc miejsca.
u nas np we wrzesniu wogole nie przyjmowali maluszkow, bo nie bylo miejsc

Do góry