reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

rosi moja tez miala skorupe, wiem co przecodzisz bo paskudnie sie to dolecza.
kurczak faktycznie bardzo uczula, moja nie jadla do 2 roku kurczaka, a pozniej im mniej lekow, im mniej radykalna dieta tym bylo lepiej,
rosi spokojnie ma wyrosniecie z tego trzeba czasu. kazde dziecko jest inne.
ja zamiast wszytkich lekow na alergie polegam na
Calcium pantothenicum
my tez przerabialysmy mleko na recepte, ale mala i tak kazde zwracala, nawet z nutritonem.

reklama
a ja życzę smaczynch pączusiów :-) zjadałam 2 plus obiad i pękam :-)
Rosi79 i tak uważam że najlepszym prezentem dla córeczki będzie twój czas :-) to się dobrze bawcie;-) a z pracą tragedia ja mam wrażenie że nikt nie ma pomysłu na ten kraj a politycy ględzą tylko pierdoły i zależnie czy stoją przy żlobie czy nie gadają, Ci co teraz krzyczą przeciw wydłużenia wieku emerytalnego sami niedawno byli za itp itd kołomyja.... no babcie będą pracować do 67 lat a matki nie będą miały z kim dzieci zostawiać. Ja osobiście jestem spokojniejsza zostawiając małego z babcią niż miał by iść do żłobka czy opiekunkę. Pamiętaj mamy być sąsiadkami w Anglii będzie dobrze :-D:-D:-D Bidulka z Ewci z tym uczuleniem życzę żeby jak najszybciej wyrosła, a coraz bardziej zanieczyszczone środowisko i coraz więcej alergii.
ollka22 dawno Pani nie zaglądała :-) a wracając do obdarowywania dzieci - właśnie o to chodzi taki prezencik wystarczy który materialnie może nic nie znaczyć ale pokazuje że dobrą wolę i sprawiedliwość, równość, jak daję dzieciom to wszystkim, ale nie będę się przejmować bo mam dziś cukier za wysoki ;-)

jaimis zagladam, zagladam... czytam, choc jakos tak zimowa aura mi nie sluzy, lenia mam na maxa.
u mnie bilnas poczakow... zero, mala zjadla pol i to na tyle:-D

ollka22 a u mnie daleko było do mojego rekordu 10 pączków ale przez najbliższy czas nie mogę patrzeć na nie ;-) ale już bliżej niż dalej do wiosny :-) 17 luty czyli już prawie koniec zimy ;-)

Młoda to nie tak, że dziecko trzeba przyzwyczajać do alergenu. To co alergizuje eliminujemy. Jeśli nie przejdzie do 7 roku życia oznacza to, że jest to alergia, jeśli minie nietolerancja. U małych dzieci alergen powinno wyeliminować się na rok i potem sprawdzić czy będzie reakcja, bo jest szansa, że organizm sobie z tym konkretnym alergenem poradził.
Są produkty, które swoje "właściwości" alergizujące tracą podczas gotowania.

Rosi tu są przepisy na ciasta bez jajek i mleka.

Ciasta bez jajek i bez mleka krowiego

Carlaa ciekawe ile byś wytrzymała jako ta kura domowa??? ;-) ja bym mogła nie chodzić do pracy jak bym w totka wygrała kumulację ;-) To zdrówka ja też i mały przeziębieni bo u mnie w pracy zimno i tylko podziębie się i wyleczę znowu, u nas efekt domino ciągle ktoś chory w pracy ;-) Aby do wiosny ;-)

reklama
no ja już pisałam siedziałam 9 miesięcy z małym i bardzo się ucieszyłam jak znalazłam pracę, a marzę o stabilnej pracy za taką kasę żebym sobie żyła i nie przejmowała się czy mi starczy i choć raz na rok mogła wyjechać na jakieś fajne wakacje i coś odłożyć na przyszłość dziecka, uważam że nie mam wygórowanych marzeń ale jak patrzę na to co w koło się dzieję to może za duże mam oczekiwania :-D:-D:-D:-D

Do góry