reklama
honey nie. nie wiem, czy jesteś na płatnym, czy na bezpłatnym, bo ja coś dostawałam, ale nie pamiętam, czy to było z racji wcześniejszego stażu, czy z racji płatnego wych., ale odkąd jestem na bezpłatnym to niestety nie.
fikusek1988
Mama Alanka:)
honey jezeli wychodzi ci ze caly rok bylas na wych czy platym czy tez nie to zwrotu nie ma zadnego.Ja w atmtym roku dostalam tyulko dlatego ze 5mies bylam na macierzynskim a pozniej na platnym wch i juz za to nei dostalam. W tym roku nic nie dostaje bo caly zeszly rok bylam na wych
Mozi
MAMUŚKA BB
Hej, tez sie zastanawialam co u Katerinki,bo dlugo sie nie odzywa,
a przy okazji chcialam zapytac o zgode na paszport/dowod
katerinka111
Fanka BB :)
Hej, tez sie zastanawialam co u Katerinki,bo dlugo sie nie odzywa,
hej a co chcesz wiedziec ?? ja robilam sadownie i wygralam
nie siedze juz teraz tak na kompie,bo dochodze do siebie a wlasciwie dbam bardziej teraz o siebie,bo zdrowie zaczelo siedziec,tepo ,nerwy nieustanne w domu itp daly o sobie znac cisnieniem!!!
wiec tabletki,odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek,wiecej snu i luz blus totalny i JEST OK ale jak wiecie poki sie nic nie dzieje to czlowiek to olewa albo lekcewazy
a dwa ciagla walka z czytaniem i cwiczeniami malej
do tego zalatwianie roznych spraw, zalatwilam dodatek do mieszkania i w tamtym roku dostalam 40 zl a w tym 140 zl a dochod mam taki sam wiec bez komentarza,ale sie ciesze jak nic
zalatwilam tez do konca sprawe z poradnia malej i jej sluchem ,mamy juz opinie i mala ma pelna terapie w szkole zajeciowa, 3 razy w tygodniu do tego ja z nia cwicze codziennie czytanie i robimy rozne rzeczy i widac efekty ale tak naprawde zmudna praca ale sie oplaca
Carlaa to co piszesz o tych podwyżkach i rachunkach to szaleństwo!!! u mnie w pracy grozą powiało budowa żle idzie i mają być zwolnienia....... aż mi się nie chce myśleć......
katerinka111 to zdrówka i spokoju choć pewnie będziesz miała biegania przy tych zajęciach, no ale warto, no i 140 to już coś bo te 40 szkoda słów....
katerinka111 to zdrówka i spokoju choć pewnie będziesz miała biegania przy tych zajęciach, no ale warto, no i 140 to już coś bo te 40 szkoda słów....
Mozi
MAMUŚKA BB
wiem,ze trzeba zatytulowac zgoda o wyrobienie paszportu i o to wnosic w pierwszym punkcje,hej a co chcesz wiedziec ?? ja robilam sadownie i wygralam
pisac o wydanie wyroku zaocznie?? a moze o zwrot kosztow 40 zl?? i na pewno zwolnienie z kosztow sadowych??
to nie pierwsza sprawa,wiec dam kopie aktu urodzenia, orginal do wgladu
krotkie uzasadnienie i cos jeszcze???
katerinka111
wiem,ze trzeba zatytulowac zgoda o wyrobienie paszportu i o to wnosic w pierwszym punkcje,
pisac o wydanie wyroku zaocznie?? a moze o zwrot kosztow 40 zl?? i na pewno zwolnienie z kosztow sadowych??
to nie pierwsza sprawa,wiec dam kopie aktu urodzenia, orginal do wgladu
krotkie uzasadnienie i cos jeszcze???
heh ja dostalam zasadzony zwrot ale do dzisiaj nie widzialam na oczy kasy wiec na to nie licz i napisze ci jak ja to mialam mniej wiecej ,moze sie jeszcze komus przyda
miasto,data
sad ,nazwa
adres
Wnioskodawczyni : dane twoje z adresem
Uczestnik postępowania: dane exa adres
WNIOSEK O ROZSTRZYGNIĘCIE O ISTOTNYCH SPRAWACH DZIECKA
Wnoszę o :
wydanie zgody na wystąpienie o paszport dla małoletniej .... ur. ...... w ..... córki ( imie matki i nazwisko) i ( imie ojca i nazwisko) z pominięcięm zgody uczestnika postępowania.
Uzasadnienie
Małoletnia imie i nazwisko dziecka ur........ jest córką wnioskodawczyni i uczestnika postępowania.
Dodód : odpis aktu urodzenia ,
Wniskodawczyni zamierza wraz z małoletnią w niedalekiej przyszłosci wyjechac na wycieczke do ... na zaproszenie znajomych ,Do tego celu małoletnia potrzebuje dokumentu -paszportu,na podstawie którego będzie mogla wraz z matką przekroczyć granicę.Ponadto małoletnia będzie miala możliwość wyjazdów na zagraniczne wycieczki szkolne ,poniewaz od wrzesnia br. zacznie naukę w szkole.Na chwile obecna corka nie moze uczestniczyc w wyjazdach zagranicznych.
Uczestnik postepowania nie chce wyrazic zgody na wydanie małoeltniej paszportu.W przeszlosci wniskodawczyni podjęła juz próbę wyrobienia stosownego dokumentu,jednakże uczestbik postępowania odmówił podpisania wnisoku,uzasadniając to obawą,iż wnioskodawczyni wywiezie dziecko i już nie wróci.
W tym miejscu wniskodawczyni oświadcza,iż planowany zagraniczny wyjazd będzie miala charakter wyłącznie tymczasowy i turystyczny.W żadnym razie wnioskodawczyni nie zamierza zamieszkać z małoletnią zagranicą.
Z tego też względu z uwagi na brak zgody uczestnika,będącej przeslanką do wystąpienia o paszport wnioskodawczyni zmuszona jest o wystapienia z niniejszym wnioskiem do sądu .
W załączniku :
- odpis wniosku,
- dokumenty powołane w uzasadnieniu
katerinka111
data sąd w prawym rogu
wniso ,i uczestnik na srodku z odstepami
i co tam nie napiszesz o wszystko bedzie cie pytac ,a do kogo tam a skad znasz ile itp , bardzo szczegołowo ,nie wiem jak jest jak ktos na chce stale wyjechac
ja uzasadnialam tanimi przelotami wizzara ,zmiana otoczenia i odpoczynku itp
moj es szedl w zaparte i probowal mnie oczernic ,zglosilam sprzeciw ze panu to sie chyba poprzestwialo bo nie utrzymujemy zadnych kontaktow i nie zna mojego otoczenia ,wiec postawil go sedzie do pionu i wskazal o czym jest sprawa :-)
a jeszcze nie dawno ex mowi do mnie jaki ja bylem glupi ,moglem sie zgodzic i nie robic cyrkow,no mogl ALE JA NIE ODPUSZCZE NIC !!!!!!!!! i nie zaluje )))))))
wniso ,i uczestnik na srodku z odstepami
i co tam nie napiszesz o wszystko bedzie cie pytac ,a do kogo tam a skad znasz ile itp , bardzo szczegołowo ,nie wiem jak jest jak ktos na chce stale wyjechac
ja uzasadnialam tanimi przelotami wizzara ,zmiana otoczenia i odpoczynku itp
moj es szedl w zaparte i probowal mnie oczernic ,zglosilam sprzeciw ze panu to sie chyba poprzestwialo bo nie utrzymujemy zadnych kontaktow i nie zna mojego otoczenia ,wiec postawil go sedzie do pionu i wskazal o czym jest sprawa :-)
a jeszcze nie dawno ex mowi do mnie jaki ja bylem glupi ,moglem sie zgodzic i nie robic cyrkow,no mogl ALE JA NIE ODPUSZCZE NIC !!!!!!!!! i nie zaluje )))))))
reklama
Carlaa a u nas przygotowania pelna para W koncu kupilam sukienke slubna - w sumie nie planowalam, ale jak przymierzylam to byla taka ladna, ze sie zdecydowalam. Dzisiaj wybieralysmy ozdoby do wlosow dla mnie i Sary, mamy juz obraczki, mamy restauracje i fotografa. Nie mam butow, ale mam nadzieje, ze w weekend uda mi sie to zalatwic, bo nie chce wydawac bajonskiej sumy na biale buty, ktore pewnie nie beda czesto noszone. Zalatwiam jeszcze tort i powinno byc ok. Lista gosci zamknela sie w 25 osobach(w tym 3 dzieci), koszt wyszedl okolo 1000 za obiad, plus okolo 150 za tort plus sukienka i akcesoria, wiec troche wiecej niz chcielismy, ale chyba w sumie i tak niewiele jak na slub. Sukienka jest boska - byla przeceniona z 3500 na 500, wiec mialam duzo szczescia.
A poza tym Mloda ciagle cos "choruje" - napisalam w cudzyslowiu, bo nie choruje na tyle zeby dostac antybiotyk lub siedziec w domu, ale dosc zeby kaszlec w nocy i byc marudna w dzien Nauczyla sie recznie pisac mama i tata, wiec kazdy rysunek swoj opatruje slowem "mama" nawet jesli jest to samolot lub co gorsza - dinozaur (teraz sie ucza o dinozaurach w przedszkolu).
Ja koncze przygode z funduszem, zrobilam sobie juz umowe na pelna kwote - duzo latwiej nam teraz bedzie dostac taki kredyt, jakiego potrzebujemy (chociaz kto wie ile tak naprawde potrzebujemy
Jak skonczymy sprawe slubu i kredytu to wezmiemy sie za adopcje, ale poki co nie wiem od czego zaczac.
A poza tym Mloda ciagle cos "choruje" - napisalam w cudzyslowiu, bo nie choruje na tyle zeby dostac antybiotyk lub siedziec w domu, ale dosc zeby kaszlec w nocy i byc marudna w dzien Nauczyla sie recznie pisac mama i tata, wiec kazdy rysunek swoj opatruje slowem "mama" nawet jesli jest to samolot lub co gorsza - dinozaur (teraz sie ucza o dinozaurach w przedszkolu).
Ja koncze przygode z funduszem, zrobilam sobie juz umowe na pelna kwote - duzo latwiej nam teraz bedzie dostac taki kredyt, jakiego potrzebujemy (chociaz kto wie ile tak naprawde potrzebujemy
Jak skonczymy sprawe slubu i kredytu to wezmiemy sie za adopcje, ale poki co nie wiem od czego zaczac.
Podziel się: