reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Revenalka wszystkiego naj,naj,najlepszego dla Pszczółki super zabawek i usmiechu na buzi :)

jesli chodzi o 1% to zawsze wybieram jakies dziecko,a tym roku to bedzie znajomej synek Piotrek

reklama
matitka a nie możesz wziąć kogoś, kto nie musiałby dojeżdżać? bo np. moimi świadkami byli moi rodzice
Mozi w imieniu mojej Pszczółki Mai dziękuję :-)

a ja 1% przekazuję na ZHP, chyba 14 rok mi leci, chociaż od czasu kiedy jestem mamą tylko biernie

ravenalka dzięki za info :) u mnie będzie chciał na 100% badań, bo ostatnio mi napisał, że on bezpłodny biedaczyna jest... No to skąd ta mała się u mnie w brzuchu wzięła? :confused2: I pewnie będzie walczył o jak najmniejsze alimenty...
a i jeszcze najlepsze życzenia dla córeńki :)

mój tata wpłaca zawsze na jakąś fundację, ale ja nie wierzę w fundacje, bo ich prezesi muszą z czegoś żyć :-p więc też może wpłacę na jakiegoś dzieciaka w tym roku :tak:

Ostatnia edycja:
ravenalka sto lat dla corcia:)))))ja nie przekazywalam nigdy tego procenta podatku,mam komu dac a dla mnie nawet najmniejszy grosz sie liczy,moze to samolubne ,moze kiedys sama bede potrzebowala pomocy nie daj bog w razie choroby ale trzeba zyc dniem i rzeczywistosc jest okrutna, wszystko drozeje w blyskawicznym tepem ,tylko nie nasze pieniadze

Dzięki dziewczyny ;-)

Olajo nieźle sobie wymyślił, kurczę, nie wpadłabym na to, że facet sobie może bezpłodność wymyślić, bo zawsze się tylko upierają, że nie ich... no nad wyraz kreatywny:-D

olajo ojciec malej nie stawil sie. w usc wpisali imie ojca jakie podalam. potem dalam sprawe do sadu.
tyle ze ja trafilam na :wściekła/y::no: ...... sedziego.
jest jedna rzecz. jak sie napisze ze sie wnosi o wyrok zaoczny a tatus np wysle odpowiedz na pozew do sadu (i mimo ze go nie bylo na sprawie) to wyroku zaocznego nie dadzą (bynajmniej tak u mnie bylo)

wladza? u mnie bylo tak. pytanie sedziego do ojca malej a jak psze pana z wladza. a on place alimenty to chce miec i ja dostal.

takze duzo zalezy na jakiego sedziego sie trafi.
u mnie byly badania dna. jak masz pytania to chetnie ci pomoge.

ciekawe po co im ta władza skoro nie chcą dzieci widywać :wściekła/y:albo wykręcają się bezpłodnością :wściekła/y: ale testy DNA nie kłamią :tak:

Olajo czyli współsprawca twojej dzidzi to cud biologiczny jako pierwszy bezpłodny został ojcem :-)
A z tego co się nałuchałam bardzo dużo zależy od sędziego, jakie ma osobiste przeżycia i jaki ma humor. Moja kumpela trafiła na taką sędzinę która przyznała jej więcej niż chciała i sama ograniczyła prawa rodzicielskie, a na sprawie o alimenty na mojego miśka jak powiedziałam żeby ograniczyć prawa rodzicielskie powiedziała że takie ograniczenie na sprawie o alimenty niezgodne z prawem... tak że co sędzia inne prawo chyba obowiązuje:szok:
ravenalka buziole dla pszczółki z okazji urodzin
katerinka111 a ten jedne procent i tak płacisz tylko nie idzie do kasy bezdennej państwowej tylko jest przekazynwany na wskazany przez Ciebie cel, ja kiedyś płaciłam na ośrodek paliatywny a ostatnio zapłaciłam na fundację samotnej matki, dużo robi ta fundacja paczki dla dzieci, kolonie itp, ale często niestety korzystają ci co oficjalnie nic nie mają a zarabiają na czarno no i dzieci pijących rodziców, ale na te dzieci mi nie żal choć kilka tygodni z dala od toksycznego domu

reklama
olajo ta wladza to jak dla mnie rodzaj zemsty. ojciec mojej Martynki, widzial ja raz. i to dlatego ze wzielam dziecko na rozprawe. siostra byla z mala w aucie.
naiwnie sadzilam. nie no, napewno on bedzie inny, jak zobaczy dziecko to go ruszy bo to jego dziecko. a ten szmaciarz zaczal sie ze mna klocic i mnie wyzywac. kazalam mu spadac i tyle

jaimis
wlasnie najwiecej zalezy od widzimisie sedziego. ile sedziow tyle roznych wyrokow.
no ale oni sie przecierz nie myla.

ja wczesniej nie bylam w sadzie. myslalam ze tam jest sprawiedliwosc.teraz wiem ze po wyrok sie tam idzie.
w moim przypadku to nie byla rozprawa a wojna. nawet wspominac tego mi sie nie chce.

wlasnie jaimis szkoda ze nie mieszkasz blisko. ja po tym wszystkim (jak zostalam sama z dzieckiem) b. zamknelam sie w sobie. zostalo mi niewielu przyjaciol ( teraz moge powiedziec ze to prawdziwi przyjaciele).

Do góry