reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

wiem, że ważne jest żeby dziecko umiało się bronić... ja zawsze byłam nieśmiała i brakowało mi pewności siebie, mój mały na szczęście trochę się wymieszał i może jakoś to będzie, chociaż wszystkie jego kuzynki to dziewczyny i jest trochę zdominowany. Często im ulega, co mnie martwi :zawstydzona/y: Ważne też jest wychowanie i to co się do dziecka mówi...

anowi82 moja mama latami używała Singera, a teraz chyba jakąś inna ma, popatrz na allegro, bo można taniej kupić niż w sklepie, a umiesz szyć? Ja próbowałam się nauczyć, ale mi się odechciało :no:

reklama
kurka niewiem co zrobiłam że poprzedni post zlał sie w jedną całość. zaraz spróbuje go poprawić

narazie internetu niemam, teraz coś złapałam darmowego.

fikuse i olajo ja
myślałam o szyciu firan, lambrekinów zasłon itp. chciałabym się nauczyć tego. lambrekin to "wyższa szkoła jazdy" ale wszycie taśmy do firanki czy jej obszycie zbyt trudne nie jest?? co?

patrzyłam na allegro i wiem ze ceny są fajne

ale co wybrać? jaka firma? jakie ściegi sa potrzebne przy szyciu itp. może któraś z Was coś podpowie. za co z góry dzieki

rosi
i dalej myślisz o Anglii? przygotowujesz się? ja kiedyś miałam plan że znajde prace w anglii jeszcze w Polsce i pojade.
wiecej. byłam na rozmowie (po angielsku) dostałam pracę ale z miłości do ojca małej nie pojechałam (głupia byłam wiem wiem)

może i tak spróbuj. znajdź prae jeszcze w polsce

Anowi,wlasnie dzisiaj o tobie myslalam:-) co z mieszkaniem wyszlo.Fajnie ze sie udalo.

A no pewnie ze sie przygotowuje.Tylko ten moj mały swołeć mi nie pozwala,zawsze ksiazki wyrywa albo dlugopis i jeszcze sie smieje ze przeszkadza.Wiec musze czekac az zasnie i wtedy walkuje.
W sumie gramatyke wiec co i jak.Tylko za malo slowek znam i dlugo sie zastanawiam zanim zdanie prawidlowo zbuduje:-(ale do kwietnia moze opanuje jako tako.
Musze zaryzykowac bo innego wyjscia nie mam.Skladam cv ale zero odpowiedzi.
Trudno,kto nie prubuje ten nic nie ma.Najwyzej strace.Pojade w ciemno i bede szukala na miejscu.
Zapisalam sie do UP i okazalo sie ze zasilek u nas dajo na rok,wiez zawsze to cos.

No szkoda zes wtedy ogladala sie na partnera.Ja po swoich doswiadnczeniach teraz wiem,ze przenigdy nie bede patrzyla za facetem.Jak robota sie fajna trafia to trzeba brac,nawet kosztem zwiazku.Bo nigdy nie wiesz czy ten partner kopa tobie nie da:-)

Rosi79 jeśli chcesz rady w uczeniu się języka, to oglądaj dużo filmów (możesz nawet bajki :D) w oryginale z napisami, bo bardzo dużo gramatyki wtedy też można złapać (oprócz słówek)... A jeśli osłuchasz się z językiem będzie Ci łatwiej w bezpośrednim kontakcie z cudzoziemcem :tak: Oni się posługują innymi słówkami w użytku codziennym w porównaniu z tym co my się uczymy w polskich szkołach :-)

Olajo nie martw się na zapas o szkołę, teraz masa ludzi jest po rozwodach, dużo dzieci wychowuje jeden rodzic, to już nie jest nic niecodziennego.
zgadzam sie nie ma sie co martwic na zapas, teraz duzo ludzi sie rozchodzi, rozwody biora, wiec takich dzieci bez ojcow jest dosc sporo mozna powiedziec, u mlodej w klasie jest ona, i chyba jeszcze dwie dziewczynki z niepelnej rodziny,
ja sama tez nie mowilam,bo czym tu sie chwalic,a z innymi mami jestem tylko na dzien dobry i co bylo u dzieci w szkole

Anowi, Rosi jakie wasze coreczki nosza rozmiar ubran???nie chcielibyscie jakis uzywanych,nie zniszczonych ubranek dla nich???? no u mnie w piwnicy sa rzeczy po mojej,ja nie wydawalam,bo siora ma dwa lata mlodsze,ale po co to tyle trzymac, u mnie sie nie zanosi na nastepne, siora drugie ma syna,wiecej dzieci nie paluje,a to tylko zalego w piwnicy te ciuszki od chyba 86 cm, jakby ktos cos chcial to bym sprawdzala dokladniej po tych workach czy pudlach

W poniedziałek idę do lekarza, martwi mnie podwyższona ilość krwinek białych, norma jest do 10, a ja mam10,6. Już sobie wymyśliłam chorobę :/ Myślałam że mam anemię przez to że czuję się fatalnie, mam zasłabnięcia, ale nie mam. Lekarz mówił że to wynik stresu, ale wolę sprawdzić czy nic mnie od środka nie trawi.

No i pochwalę się- po tygodniu intensywnej nauki sikania do nocnika Nelka dziś sama ściągnęla majtki, usiadła na nocnik i zrobiła siku :) Wstała zadowolona, pokazuje "siusiu" i majtki naciąga :) Jest już na tyle duża że szybko załapie, i cieszę się że odczekaliśmy z tym nocnikiem trochę.
[/QUOTE]

lepiej idz i sama sie przekonasz

no to gratulacje dla nelci :)))))
ja z kuba nie raz walczylam i zawsze chorobsko przerywalo fajne juz postepy a teraz kubus sam zaczyna wolac , mama aaaaaa a juz wogole uwielbia jak sie kapie to zawola i zaraz robi, lubi nakladke na sedes albo na podstawce ,
kazde dziecko chyba musi w sobie dojrzec a potem juz z gorki :)))

carlaa obys zdrowa byla. bo zdrowie bardzo wazne jest.
i gratulacje nauki sikania na nocniczek.
moja sika na nocnik od lipca. i w nocy tez nie ma pampersa. troche z kupa byl problem bo sie bala zrobic. ale juz jest ok.

tyle ze smoczek dalej ciagnie. a ty oduczylas Nele? bo mi sie nie udaje. nie zaspi bez smoka.

a firma? w zimie gorzej mi idzie. ale byle do wiosny.
moze mala pojdzie do przedszkola. wowczas 6godz darmowych to zaplace malo za przedszkole to bede mogla wziac na rano opiekunke.

Rosi
ja niemam tyle odwagi co ty. tylko marze by wyjechac z tej polski. ale ja bym bez dziecka nie wyjechala. chyba bym oszalala z tesknoty za mala.
i tak klepie biede w polsce. ale moze ten rok bedzie juz lepszy. bo w koncu mam mieszkanie i do przedszkola mala pojdzie...
nawet nie wiesz jak zaluje tej decyzji z 2008 roku. ze nie pojechalam do anglii a wszystko bylo przygotowane i prace mialam.

rosi w jakiej branzy bedziesz szukac pracy?bo ja kupowalam w empiku takie rozmowki tematyczne np branza medyczna i slownictwo medyczne. zdania, rozmowki. bardzo dobre wg mnie

fikusek olajo napiszesz cos o maszynie?moze moglabys zapytac Mame jaka maszyne wybrac? tak jak pisalam uzywalabym jej do szycia firan zaslon. nic ciezkiego.

Ostatnia edycja:
anowi moja mama ma maszyne singer za 600 zl ,moja mama mowi ze w instruykcji pisze ze mozna szyc firany,zaslony ale moja mama jeszcze nie probowala akurat tego ale zadowolona z maszyny jest.

reklama
carlaa ja Martyne wysadzalam od lutego, tj od czasu jak dostala ospy.ale wtedy jeszcze niewiedziala o co chodzi. jak zrobilo sie cieplo to ubieralam jej majteczki i jak sie zsikala to przebieralam, chyba ze zrobila.
na podworku nie chciala zrobic na trawke. to jedna Mama mi podpowiedziala sposob. by nalac wody, czy wysikac ja na kamyczek i pokazac kaluze. i heh u nas to podzialalo moment. chodzila robic siku na kamyczek.
z kupa byl problem. bala sie zrobic na nocnik (choc nic zlego sie nie stalo).potem robila troszke i wstawala. nieraz dlugo jej schodzilo, ale za kazdym razem staralam sie jej bic brawo czy dac buzi.
nie zmuszalam jej by nie zrazic, by nie przestraszyc.

a w zlobku to jest hurtem, jest w planogramie godzina sikania to hura na nocniki.bo jak jest ze 20 w porywach do 30dzieci to im sie nie chce latac za dzieckiem i pytac czy chce siku. mi opiekunka odrazu sie zapytala. a Martynka wola siku?

a co do firmy, to tak jak napisalam byle do wiosny, wiem ze wtedy bedzie lepiej. byle odpukac auto mi sie nie psulo.

Planujecie dzidzie?tak jak piszesz byle zdrowe bylo, a jak jeszcze trafi sie wam Synek to bedzie parka.

Do góry