reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Olajo bo tak powinno być dorastamy idziemy na swoje a nie żyjemy pokątach u rodziców, ale takie czasy, trzeba wierzyć że wszystko się ułoży lepiej bo nie mamy nic do stracenia wierząć :-) A po rozstaniu jest ciężko marzyliśmy o idealnych związkach, domkach z ogródkami itp a jak to już dziś komuś pisałam ;-) Marzenia umierają najdłużej i w największych boleściach. A po tych rozwalontych marzeniach przychodzi cierpienie, złość, rozczarowanie a potem trzeba się "otrzepać" i na nowo marzyć. Ja jestem na etapie żalu ale jeśli byśmy miały być szczęśliwe z tymi ojcami naszych dzieci to nie ważne co byś my mówiły i robiły byśmy były, jeśli kochali by tak jam mówili to przecież nie mogli by bez nas żyć, a mogą :tak:
No a jak uda Ci się zorganizować opiekę i wrócić do pracy to super, choć finansowo byś była w jakiś stopniu niezależna.
katerinka111 uważaj bo możesz być następna w kolejce;-)

jaimis zgadza się :) ja teraz przy drugim dziecku też miałam taką nadzieję, ale...

nie wiecie dziewczyny co się dzieje z asuzane, czytam to forum gdzies tak od czerwca 2010 i dowiedziałam się że wzięła ona kredyt hipoteczny, chciałam zapytać ją o szczegóły :) może ma ktoś do niej nr gg?

katerinka111
nie mieszkasz sama?

Ostatnia edycja:
olaja ja mieszkam z szalejącą mamą:wściekła/y: i gdyby nie sprawa z mieszkaniem dawno by mnie tu nie bylo
jaimis a kysz hehehe ale u malje w szkole epidemia w klasach do 10 dzieci, ale za to z lekcjami dzisiaj tak pojechala babka ze mala w zyciu tego nie zrobi w jeden dzien a tym bardzie nowe rzeczy ale mala gorzej zlapalo i jeszcze w domku musi zostac

carla mi po remoncie tej sciany spisywali wode i mam doplate 70 zl do wody a czynsz mi podniesli o 100 zl i juz mam 450 zl :angry::angry: a gdzie tu jedzenie leki ,paliwo a ciuchy,ja sobie nic kupuje i mam wywalone stare dowalo i tyle a jak mi ktos cos da to sie ciesze, bo ja jak kiedys mialam to wydawalam na prawo i na lewo a teraz kryzyz trzeba sie liczyc z kazda zlotowka i jest coraz gorzej TYLKO SZKODA ZE NASZE PIENIADZE NIE IDA W GORE

ale ja wam powiem ze ogladalam dzisiaj uwage i samotna mame z trojka dzieci ktora ma 800 pare tylko bez alimentow bo w toku i 2 dzieci chore to nam chyba nie wypada narzekac porownujac do niej ,gdzie ona ma takie miesieczne koszty

KIEDYS MUSI BYC LEPIEJ :)))))))))))))))))))))))))))))

Carla moja mała przez te nerki też często choruje, więc na leki idzie sporo kasy. Do tego musiałyśmy zrezygnować ze żłobka i ciężko jest coś dorobić do alimentów:no:
Katerinka niedawno sama dostałam podwyżkę czynszu i nie tylko normalnie szok, teraz jeszcze bardziej każdą złotówkę będę musiała "obejrzeć dwa razy".
Też oglądałam ten program i jestem godna podziwu- po części daje do myślenia i mobilizuje do działania. Zaś z drugiej strony "naszą kochaną politykę"
Tata już wyszedł ze szpitala i czuje się dużo lepiej:tak: Ale powiem Wam szczerze że ten miesiąc już jest dla mnie jakiś pechowy..... Tata, utrata pieniędzy, podwyżki, nieprzespane noce..... Ehhhhh
Tylko mój skarbek podtrzymuje mnie w tym wszystkim :-)

Dziewczyny a o dodatek z mops-u do mieszkania nie mozecie sie postarac??
Mi przyznali 183 zl i iles groszy ale lepsze to niz 360 mialabym placic.

Wczoraj byla pracownica z mops-u powiedziala ze moze jeszcze mi cos dorzuci z pomocy, chclopakow do psychologa moze mi zapisze i pomoga napisac pisemko do sasu w sprawie ustalenia ojcostwa, alimentow i zwrotow kosztow za wyprawke.
To sie tatus grubo zdziwi, bo on uwaza ze nie jego dziecko, ale jak sie upewni ze jego to bedzie chcial je odwiedzac, a wtedy to niech mnie cmoknie w cztery litery.

Carlaa nie ty jedna masz taki problem, od wielu znajomych słyszę że jeszcze na początku roku finansowo stali dobrze a teraz liczą kazdy grosz żeby starczyło na opłaty i życie, a od stycznia jak paliwo ma przeszło 6 zł kosztować to nawet nie chce mi się myśleć co będzie z cenami, prąd do góry woda do góry, zajadą te społeczeństwo.
katerinka111 też oglądałam ten program na tvn, biedny nieszczęśliwy był, nie był biedny tylko egoista zasrany któremu za ciężko było życie własnym chorym dzieciom poświęcić, chłop bez sumienia. dziad jeden.

Chyba jeszcze trochę i znienawidzę chłopów. A ciekawe co u Rosi dawno się nie odzywała mam nadzieję że zakochana nie ma czasu:tak:

miska82 no i masz nas ;-) zdrówka dla taty jeszcze raz, a dla Ciebie musisz wierzyć że po każdej burzy przychodzi słońce:tak:
matitka ja na przykład nie mogę liczyć na dodatek na mieszkanie bo mamy minimalnie za duże mieszkanie, może kawałek przedpokoju odłączymy:-D a mojej ciotce wyszło za dużo o 5 zł i nie dostała:-D To jakaś fajna kobitka Ci się trafiła z opieki.

Hej dziewczyny, ponuro na dworze, wieje i leje, chyba koniec fajnej pogody i zima idzie :/
Mój mały ma ospę i siedzi w domu.
Wczoraj pisałam z moim ex od drugiego dziecka i pytam o kasę, bo chciałabym pójść na swoje, a on, że kasa dopiero po testach dna :-). Kolejny dupek, który nie wierzy, że dziecko jest jego :confused:
Dziewczyny od 2012 kolejne podwyżki, przecież Tusk musi za coś na narty jeździć! Co za chory rząd!!!

matitka czy dodatek z do mieszkania z MOPS'u przysługuje na wynajęte lokum?

Olajo szkoda że im na tych testach DNA nie wychodzi egoistyczny dupek :-)
a pogoda do duszy robić się nie chce i głowka jakoś nnie boli... Zdrówka a ty byłaś juz chora na ospę nie zagraża Ci nic od niej?

reklama
jaimis zawsze trafiam na facetów, którzy są sknerami, nienawidzą się dzielić kasą a jeszcze chętnie ciągną ode mnie :wściekła/y: jeśli chodzi o testy DNA to nie wiem skąd on weźmie kasę skoro mówi że mu ciągle brakuje. Niech lepiej zbiera sumkę, o którą będę się domagać w sądzie jak już się dzidzia urodzi :) a nie szasta na głupie testy :)
Byłam w dzieciństwie chora na ospę, to na szczęście mi nie zagraża.
jaimis pracujesz gdzieś?

Do góry