reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Mam pytanie do dziewczyn, które wynajmują coś dla siebie i dzieci czyli nie mieszkają z rodzicami, jak radzą sobie z wydatkami i wszystkimi opłatami?
Myślę o wynajmie czegoś dla siebie, bo mam dość mojej matki wpierdzielającej się w wychowanie mojego dziecka...

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które wynajmują coś dla siebie i dzieci czyli nie mieszkają z rodzicami, jak radzą sobie z wydatkami i wszystkimi opłatami?
Myślę o wynajmie czegoś dla siebie, bo mam dość mojej matki wpierdzielającej się w wychowanie mojego dziecka...
ja tez mysle coraz cczesciej o tym,moja kolezanka jest samotna mama ,wynajmuje mieszkanie i w urzedzie miasta ma jakies dofinansowanie do mieszkania i placi sama czynszu 100 zl plus oplaty a reszta miasto

Carla,a dlaczego im mniej szczepien to lepiej????
przeciez one chronia przed zachorowaniem.

A jesli chodzi o wynajem mieszkania.Doplata moze byc do czynszu ofszem pod warunkiem ze wlasciciel zamelduje lokatorke.A nie kazdy chce,niestety.
Jezeli zdecydujesz sie wynajac to licz sie z ogromnymi kosztami.Dokladnie to przenanalizuj czy cie bedzie stac.W sumie zalezy to od miasta.U mnie np. odstepnego jest 600 zl +czynsz+prąd+woda+gaz.Mieszkanie 36 m.

Jaimis,nie jestem zakochana hehehehe i raczej nie bede.Jestem okrutna.Wrrrrr.Facet chce zapraszac to godze sie,naciagam na co sie da.Chociaz sobie obiecalam ze sie wiecej z nim nie spotkam.Ale co bede sobie żałowac.Nie chce mi sie z nim spotykac ale jak zaprasza na kino albo na kolacyjke jakas fajna to korzystam sobie.A jak juz bedzie mocno mnie denerwoowal to znikne z jego pola widzenia:))oczywiscie o żadnym łóżku nie moze byc mowy.Teraz mnie zaprasza do siebie na chate ale co to to nie.Jeszcze zgwalci albo co!
Jak sie on zaangazuje to kopa mu dam i wcale zalowac nie bede.Niech pocierpi sobie za swoj gatunek paskudny.A skad moge wiedziec czy on tam kiedys jakiejs panny nie skrzywdzil??nigdy sie nie dowiem.
Wiem ze okropnie robie,ale tak ICH nieznosze ze cieszy mnie jak facet przez kobiete cierpi.
Okrutna jestem co???
Devil,jezeli to czytasz to sorki.Akurat ciebie nie mam na mysli,moze dlatego ze znam twoja historie??

Ostatnia edycja:
Aaaaaaa i jeszcze do mam ktore maja dziewczynki:-)chce kupic na mikolaja ewie wozeczek dla lali ale taki wiklinowy.Mial ktos moze taki?czy warto takie coś kupowac?czy nie rozpadnie sie po kilku użyciach go?

fikusek,a u mnie ze wszystkim wynosi 1000zl:baffled:i doplaty od panstwa nie ma bo nie ccho meldowac i cuz.

A znajoma,zalatwila sobie doplate mimo ze jej sie nie nalezy.Co za urzednicy.U ojca pracuje,ma w papierach ze na pol etatu za 400 zl(rzeczywiscie ma 1200),kupila sobie mieszkanie i samochod w jednym roku.I dostala doplate do czynszu.Byl nawet u niej urzednik sprawdzac warunki mieszkaniowe,a tam glazury,terakoty mieszkanie cacy tylko małe bo jeden pokoik.Nasciemniala ze ma tylko 400 wyplaty a ten faceta nie zainteresowalo za co to wszystko zrobila.No i przyznali jej dodatek do czynszu i w sumie placi za mieszkanie ok 100zl i sie smieje ze tak oszukala.
A temu co naprawde by sie przydalo to nie dadzo.

Rosi79 a jak jest z resztą? Bo za mieszkanie i opłaty to ja mniej więcej wiem :tak:
U mnie też z 1000 wyszłoby, ale ile trzeba na jedzenie itd. (ubrania to w ciuchlandzie można kupić :-))

fikusek1988 600 z opłatami? jak to możliwe, chyba za wynajęcie pokoju. U mnie na tym zadupiu 1100 widziałam w tym czynsz ... co za masakra:/

Olajo,to wszystko zalezy ile jjesz i twoje dziecko:-)
jakie masz potrzeby sama wiesz to mniej wiecej policz.Ja to zyje najtanszym kosztem i jakos leci.

Licz sie jeszcze z tym ,jezeli pracujesz ze ktos bedzie musial zajac sie dzieckiem.Jezeli nie masz domownika to wynajac opiekunke trzeba i to dodatkowy koszt:(

Fikusek i orchidea,to jak wy sprzedajecie na tej szafce????ja jestem od roku i zaledwie jedna kiecke ewy sprzedalam.A ceny mam juz tak niskie ze zastanawiam sie czy za bezcen oddawac.

Cały czas myślę intensywnie :-) wiem, że opiekunka dojdzie jak bede chciała wrócić do pracy. Moja matka się nie zgodzi siedzieć w Lublinie ze mną :) bo ona woli, jak mieszkam u niej... Moi znajomi płacili za opiekunkę 1000zł miesięcznie :baffled: Życie w PL to bieda i ubóstwo... I do tego na portalach ciągle piszą że w 2012 mają być jeszcze podwyżki:confused::shocked2:
Mieszkałam w Irlandii jakiś czas, tam to samotne matki mają raj. Zasiłek, dodatek do mieszkania, dodatek do ogrzewania, jak pracują sobie na pół etatu to i dofinansowanie do niskiego dochodu :) Tylko najgorszy jest brak rodziny, no i bariera językowa. Dlatego wróciłam.
Rosi79 to Ty sama z mała mieszkasz? A masz wsparcie znajomych i rodziny? (nie tylko finansowe)

reklama
Do góry