reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Revenalka,po twoim opisie to bez badan stwierdzam ze ewa ma robaki:szok:no i ma tez since pod oczmi .Ogolnie nie ma apetytu albo na przemian i malo na wadze przybiera.Ale tak ma juz od urodzenia wiec jakos ani doktorka ani ja sie nie przejmowalam.
To pojde i jeszcze raz zapytam.Chociaz wiem ze ona mnie wysmieje bo zawsze z czym pojde to ona smieje sie ze trzese sie nad dzieckiem jak nad jajkiem.Ogolnie to zawsze z moich obaw o zdrowie ewy to nic powaznego nie wychodzilo.Ale zrobie prywatnie i jak cos wyjdzie to babce zaniose wynik i bedzie musiala lek przepisac.

Carla,moja tak spi i przy tym pojekuje wiec nie mysle ze to z wygody.

Jaimis,facet taki jest.Potrafi mowic ze kocha ciebie tylko a za godzine pojdzie do innej.Oni sa ogranczeni.Ja to tak nienawidze chlopow ze czasem zycze zeby ich zaraza jaka wybila.Ale to ja chyba jedyna tak mam.
Moj to nawet przysiegal mi przed krzyzem(wcale mu nie kazalam) ze jestem jedyna w jego zyciu i jak to mnie mocno kocha.A potem dowiedzialam sie ze jednoczesnie kochal inna babe ktora o mnie wiedziala.To chamy bez uczuc i nie warto za nimi tesknic.Szkoda zycia.Sa piekniejsze rzeczy na swiecie i warte uwagi a nie chlopy:-)

reklama
A propo chlopow:-)

Czytalam ostatnio ze ma wejsc zakaz puszczania dzieci nago na plaży.Bo takie malutkie naguski wyzwalaja w facetach sklonnosci pedofilskie.Taki sie napatrzy i potem molestuja dzieciaczki.
Niestety tylko chlopom sie tak robi.Bo to zboczency.Jakos nigdy nie slyszalam ze kobieta molestowala jakies dziecko.
Dla mnie to nie dopmyslenia ze taki facet idzie na plaze by sie popatrzec na nagie dzieciaczki.Ale naukowcy tak wybadali.I u nas ma wejsc taki zakaz.

Rosi79https://www.babyboom.pl/forum/members/rosi79-70510.html szkoda że mieszkamy daleko bo poszłabym z tobą na piwo czy kawę i zaraz byś mnie do pionu postawiła ;-)

A jeśli o pozycję do spania mój też śpi na brzuchu i jeszcze po całym łóżku wędruje z dupskiem do góry że już kilka razy z łóżka spadł :-) I w pracy też mówią że ich dzieci tak śpią chyba jednak tak lubią? Ale warto spytać lekarki co myśli o odrobaczeniu i jak będzie na "nie" zrobić samej badania.

Ja coś tam słyszałam o molestowaniu dzieci przez baby ale to chyba naprawdę rzadkość, ale co za wypaczony umysł musi być żeby seksualnie się dzieci kojarzyły? Wogóle normalnie rozwijające się updobanie starzeje się z cżłowiekiem, bo jak miałam 16 lat podobali mi się nastolatkowie, jak 20 dweudziestolatkowie, a facetom zostają te 16, 18 na całe życie ;-) To potem nie wiadomo czy facet chce ją poślubić czy adoptować ;-)

Rosi to nie panikuj ;-) tylko rób badania, lekarstwo powinno załatwić sprawę.
Jeśli o leki chodzi, każde dziecko reaguje inaczej, wiem. My miałyśmy Vermox, później Pyrantelum, jeszcze później Zentel i tak naprawdę te dwa pierwsze g***o zdziałały. O Zentelu słyszałam wcześniej pozytywne opinie i dopiero jak trafiłam na drugą lekarkę (u mnie są 3 na zmianę) to mi to przepisała. Bo jest od 2 lat, choć Maja miała już wtedy 2,5, ale ten Vermox był u nas porażką, w ogóle nie było różnicy, a tyle czasu to brała, że nie było opcji, żeby nie trafić w odpowiednią fazę rozwoju tych robaków.
Co do facetów, bez przesady, nie wszyscy są tacy ograniczeni ;-)

Jaimis,a no szkoda:-(

A mam taka kolezanke z pracy co narzekala na swego faceta jaki to niedobry jest i ją wyzywa itp.Biadolila mi wiec uświadomilam ją jakie zycie bedzie z nim miala jak go nie zostawi.Ona jednak tak go kochala ze postanowila zlapac na dziecko.I stalo sie.Wzieli ślub i ona byla szczesliwa.Mi napisala tylko ze jej zazdroscilam i dlatego odradzalam ten zwiazek.Kontakt urwal sie na kilka miesiecy.Niedawno napisala mi ze............wykonczona jest psychicznie,zdradza itp.Ale twierdzi ze to z mojej winy.Bo.............jej tak wyżyczylam:szok:

A ja dzisiaj bylam na randce:-DNi czorta,wiecej nie pójde!

Facet nawet przystojny,iteligentny,chyba poukladane w glowie jak trzeba.Kawaler,nie ma dzieci(zapytalam o to na wstepie:-D).Wydawac by sie moglo ze jest ok.
Ale ja jakas chyba juz wypalona jestem.Nic nie zaiskrzylo,nie chcialo mi sie nawet z nim gadac.Mimo ze wizualnie mi sie podobal ale tak obojetnie sie podobal.Ot tyle ze ładny i mądry.
I nie wiem czy ja juz taka uprzedzona jestem czy juz we mnie nie ma za grosz uczucia do płci przeciwnej?czy to minie czy tak zostanie na zawsze?
Póki co mi dobrze samej i nawet nie wiem po co zgodzilam sie z nim spotkac,ale tak nalegal.I chce kolejnych spotkan a mi............poprostu sie nie chce iść............

Aaaaaaa i jeszcze jaimis.Pisalas ze twoj przyszedl na rozprawe z babą.To jakis malutki plusik dla niego ze potrafil jej sie przyznac ze ma dziecko,nie wstydzil sie przynajmniej swego dzieciaka.Bo moj ex to ukrywa przed swoimi lumpami ze dzieciaty.Na sympatii go znalazlam to wstawil swoja gebe i jeszcze napisal ze nie posiada dzieci i pragnie je miec.Żadnej sie nie przyznal ze ma corke.A ja nie zamierzam jego nowej kobitki uświadamiac.Na nk afiszuje sie z nią,hehehehe.

Rosi79 a może daj sobie trochę czasu że np pójdziesz jeszcze na 3 spotkania dla próby, może właśnie tak się uprzedziłaś do chłopów że musisz dać sobie trochę czasu? A ta twoja koleżanka dziwna że doszukuje się wszędzie winy tylko nie u źródła czyli u męża.
A moje koleżanki się śmieją że może wie tylko o jednym bo on ma jeszcze starsze dziecko z poprzedniego związku i laska się w grudniu zdziwi jak na święta się spakuje i pojedzie do córki. Ale ona mnie wogóle nie interesuje dla mnie to on się chamsko zachował a ona zakochana może na zabój że nawet na sprawę musiała jechać żeby przypilnować że ze mną się nie spotka po sprawie, to mnie akurat nie interesuje. Ja uważam że nawet jak baba kusi a chłop jest w związku i ulegnie to głównie jego wina ona świńsko się zachwuje ale to on zdradza. A ja sobie nie wyobrażam być dalej z facetem który zdradził.

no smiechu bylo co nie malo na party kids oczywiscie :-) wszystko fajnie :))))a
dzisiaj jechalismy na wycieczke 200 km ale bylo warto :))))

rosi ja nie wiem co z toba?wziecie masz jak piszesz,chlopowi namieszalas w glowie i co oj oj ojojojojojo:-D:-D a moze wlasnie z takim powinnac sie pare razy umowic ,przekonac a potem ocenic, bo takim sposobem to zaliczysz 100 randek i stwierdzisz ze jestes nie taka jak powinnac POWODZENIA
a moze ci brak czulosci,zainteresowania a moze normalnej rozmowy bo siedziec z dzieckiem w kolko tez nie fajnie
jaimis a kij mu w oko, zreszta on takie samo moze miec kiedys uczucie jak ciebie z kims zobaczy , a dwa to pierwszy szok masz ze soba ze z kims jest ale ja bym go nie zalowala

a moj kubus wiecie co znow pare dni dostal singular i w nocy szok,dusil sie plakal, a w ciagu dnia dostawal berodual z pulmicortem i wczoraj jak by w niego diabel wstapil rano .jak by byl czyms naszprycowany, dalam mu czopka i sie uspokoil, rano poszlam do lekarza i ona mi mowi ze ten lek na niego dziala odwrotnie niz powinien a berodual go dodatkow popudzal, zreszta kubus ma zdolnosci ze wszystko dziala w druga strone
wiec kazala udac sie do alergologa i poprosic o wywiad i zeby dostawal tube z wziewami :wściekła/y::wściekła/y:to mnie juz cholera wziela i zapisy na poczatku roku i nie wiadomo na kiedy i teraz czy wy wiecie czy jak sie idzie do alergologa prywatnie czy leki mozna zalatwic na recepte?????????????????????????????/ ( bo dzis sie nie dodzwonilam,bede probowac w poniedzialek) nie usmiecha mi sie czekac nie wiadomo ile a z drugiej strony kochane pieniazki

i dzisiaj zawiozlam malej wniosek do poradni bo papierka brakowalo i czeka sie do 3 miesiecy :confused:i jak sie nie odezwa dluzszy czas mam dzwonic
PO PROSTU POLSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I PYTANIE ODNOSCIE TEJ TUBY????kolezanka ma taka mega dluga ,u mnie w aptekach tego nie ma,sklep medyczny daleko ,jedynie zostaje mi internet i znalazlam np taka'
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=6692030
jaka najlepsza dla dziecka i sprawdzona ????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry