reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Ewusia jeszcze niestety nie wiem co bede miala, ale dziekuje za pomoc :) Milo z twojej strony, jesli bede wiedziala ze dziewuszka to bardzo bym sie ucieszyla z ubranek bo ja swoje oddalam po chlopakach. Dla chlopcow mam poki co ubrania bo to znajomi cos dadza a to eks tescie dla starszego od znajomych dadza i jakos idzie a tez duzo rzeczy kupuje w ciucholandach w niedziele u nas jest jeden co za 1-2 zl mozna kupic kurte bluzki spodnie.

Caarla my jak nawet bylismy w lodzi ja na tydzien wydawalam maks 150-200 zl ale facetowi kanapki robilam do pracy wiec wedliny szlo w brud i caly bochenek do pracy bral.Tutaj jest duzo taniej niz tam w koncu miejsze miasto i mazury a nasz region najbiedniejszy.

reklama
Carlaa a moze sie uderzyla dzien wczesniej? To wtedy puchnie na drugi dzien dopiero, po uderzeniu czesto nic nie widac.Sara tak miala kiedys, ksiazka jej spadla i nic nie bylo...A rano...LIMO :) ALbo zapalenie spojowek moze?

jaimis ja ostatnio chyba powinnam dostac karte stalego klienta w aptece...Szlag mnie trafia jak licze ile tam wydalam. Chyba kolo 200 w tym miesiacu :/ Mloda zapalenie ucha a ja oskrzeli. A ona w piatek na kontrole wiec zobaczymy czy dostanie antybiotyk...Ja juz mam :/

julka ja pamietam jak tu pierwszy raz pisalam to czulam sie bardzo dziwnie. Ze dziewczyny, ktore przeszly to co ja w ogole moga zyc normalnie? A nawet szczesliwe sa!!! Nie moglam uwierzyc :) Ale jednak- z czasem naprawde jest lepiej.

ja w sumie niezbyt orientuje sie w kosztach, bo spora czesc wyzywienia mamy w przedszkolu zapewniona. Mieszkam z rodzicami, wiec chwilowo nie dokladam sie do rachunkow i lodowki, za to place za swoje studia i kosmetyke ;) A i tak ciagle mi brakuje, wiec nie wiem jak sie kiedys sama utrzymam....

ewusia ja poki co z kubusiowymi i malej ubraniami mam spokoj m.i. tez dzieki forumowej mamie:-) i to dla mnie bardzo duza odskocznia finansowa a na dzieci to i tak zawsze sie wydaje wiadomo
a moj widzisz chlop jak dąb,16 kg, pełna energia i tak sie cieszylam w wakacje ze jakos nam poszlo a tu pach znow cos sie zaczeło. za maly na cokolwiek,jakies badania itp , a juz cudowali nieziemsko,mam tylko taka nadzieje ze z tego wyrosnie,bo z corcia tez mialam problemy ale jest ok:)
carla wcale sie nie dziwie ze tyle wydajesz, samo jedzenie jakie drogie,o jogurtach cos wiem bo na okraglo ida,ale staram sie zawsze w promocji kupic, a tak co litry mleka,platki, generalnie z jedzenia wszystko naprawde,bo mi nie wybrzydzaja.
Czasem tez idziemy do mcdonaldsa czy gdzies tak na jakies jedzonko,bo czlowiek by zdzialal a i tak oszczedza a zawsze malo

Polska to wogole jest zacofana,o swoich wcale nie mysli ale innym krajom jedzenie itp wszystko wysyla ale ze dzieci w szkolach nie maja co jesc nie ich problem, albo co z tego ze pensja zas,pojdzie w gore to rodzinne zabiore,ja juz nie raz mysle ze szkoda nerwow na to wszystko bo nic w polsce sie nie zmieni a nie daj boze zeby euro nie wprowadzili!!!!

charlene taka prawda ze czlowiek czym wiecej ma to wiecej wydaje a tobie sie pewnie ciezko bedzie przestawic na wlasny garnuszek

charlene to obyś jak najmniej punktów zbierała na karcie stałego klienta ;-) a ty jak się czujesz kiedyś chyba pisałaś coś o krwotokach, tak myślę że rutinoscorbin czy tam cerutin tańszy zamiennik wzmacnia drobne naczynia ja sobie od czasu do czasu biorę opakowanie przerwa i za jakiś czas znowu

no ja jestem przeciwna wprowadzenia euro my za biedni, coraz wicej ludzi ktorzy normalnie pracują narzekają a nie daj bosze stracić pracę, albo tak jak ja pracować na kontraktach to co kilka lat znowu szukanie pracy, ja coraz mniej zarabiam a powinno być chyba odwrotnie bo coraz więcej mam coraz większe doświadzczenie? :-D no i ciężko być samotnym rodzicem z dzieckiem i tak jak Carlaa pisze darmowa edukacja to fikcja jak słyszę ile znajomi wydają na szkołę, podręczniki, obiady, ubezpieczenie, komitet rodzicielski i co cała klas jedzie na wycieczke a ty dziecka nie wyślesz??? ..... na ale oby zdrowie było :tak:

Na temat naszego panstwa i tego co sie dzieje nie bede sie wypowiadala bo szkoda slow :wściekła/y::wściekła/y:

Carla wielkie gratulacje z obrony :-):-)

a ja dzis od rana mam takiego wQrwa ze szok ........... na weekend moj M mial miec syna oczywiscie wszystko wczesniej ustalone , a dzis zadzwonila i mowi tak .... zapomnij ze dostaniesz Bartka nie zamierzam Ci go przywozic ............ nosz Qrwa mac :wściekła/y: i na domiar zlego mowi , ze sklada sprawe o alimenty ........... pie******na k****a dowiedziala sie ze jestesmy razem i zal ja ogarnol i msci sie tylko czemu kosztem dziecka :wściekła/y:

Carlaa nie wymądrzasz tylko nas oświecasz ;-) A jak to jest że Anglia powiedziała że nie wprowadzi euro i nie zamierza tego zrobić a my niby mamy obiązek??? najpierw niech nam zarobki wyrównają do tych niemieckich ;-) Może kiedyś go przekonasz do wyjazdu? Syn znajomej wyjechał do Danii do pracy wszystko wcześniej było nagrane, z całą rodziną (żona + 2 dzieci) dostał mieszkanie socjalne 3 pokoje a w przedpokoju zabudowane szafami..... ahhh... i jeszcze go tam douczają. A ja studiowałam, pracowałam i pokątem u mamy mieszkam :-(

a ja tez dziś mam wQrwa poszło pismo od głównego wykonawcvy że moja firma nie wyrabia się na budowie i mają zejść z budowy i możliwe że za miesiąc będę bez pracy :-( no ryczeć się chce na zimę jak z robotą trudno ;-(

Elena to mnie teraz zdziwiłaś bo czytałam na necie jak zabrane to nie może starać się o alimenty a jak ograniczone to owszem, mi to do głowy nie przyszło by wyciągać rękę po kasę dziecka którym się nie interesowałam, ale wiadomo co strzeli chłopu który miał gdzieś własne dziecko na starość do głowy

Takie durnowate prawo.

carla ty jestes obcykana? musze kuriera zamowic na mala paczke do 3 kg, jaki najtanszy i sprawdzony???????????????????????? :-)

margolcia to nie fajnie,ale tak sie wlasnie nie ktore baby zachowuja,nie sa dawno z ojcami a jak widza co sie dzieje na froncie to juz jest zle,a czemu on nie moze tam jechac? i czego sie boi sprawy ???

reklama
Do góry