Panegiryka
Fanka BB :)
Mnie mecenas podała przykładowe pytania i to akurat zapamiętałam: "Czy współżyła Pani w tym czasie z kimś jeszcze?", tego rodzaju. Mój znajomy prawnik mieszka w innym mieście, ale oni znają ludzi "po fachu", więc polecił mi kobietę ode mnie z miasta, konkretna osoba, a przede wszystkim otwarta i udzielała rzeczowych odpowiedzi. Wolę prywatnie niż z urzędu, nawet nie wiem czy ktoś taki przysługuje.
Napiszę tak, moja przyjaciółka, która przechodziła rozwód i sprawę alimentacyjną powiedziała mi, że mimo wszystko na takich rzeczach nie należy oszczędzać. Raz będę pod okiem fachowca i nie narobię głupot, dwa będę się czuła pewniej. Przede wszystkim nie będę się bezmyślnie godziła na "ich warunki, dla świętego spokoju". Ona wygrała sprawę alimentacyjną i w tej chwili dostaje alimenty na 12-letnie dziecko ponad 1000 zł, to nie jest mała suma.
To teorie, ale praktyka może się różnić... niestety.
P.
Napiszę tak, moja przyjaciółka, która przechodziła rozwód i sprawę alimentacyjną powiedziała mi, że mimo wszystko na takich rzeczach nie należy oszczędzać. Raz będę pod okiem fachowca i nie narobię głupot, dwa będę się czuła pewniej. Przede wszystkim nie będę się bezmyślnie godziła na "ich warunki, dla świętego spokoju". Ona wygrała sprawę alimentacyjną i w tej chwili dostaje alimenty na 12-letnie dziecko ponad 1000 zł, to nie jest mała suma.
To teorie, ale praktyka może się różnić... niestety.
P.