reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

katerinka super ze sie wybawilas:-)

Adka ja mysle ze ona rozumie tylko tak specjalnie robio na odwrot:-)
Alan tez tak mial ale teraz co raz wiecej sie slucha:-) wie juz dobrze co to nie wolno b o czasmi jak to powiem to sie rozplacze ale slucha:-)

reklama
Katerinka ale fajnie :) Chyba tez mi sie zamarzylo jakies wyjscie rekreacyjne ;)
Adka ja tez mysle, ze rozumie, ale nie chce sluchac :) W koncu znajdziesz na nia jakis sposob. Poki co Cie sprawdza. Sara tez tak miala...3 miesiace powtarzania zajelo mi zeby przestala wywalac plyty z szyflad. ALe teraz sie zazwyczaj slucha. Powtarzaj jak automat a w koncu Mala przekonasz ze mama zdania nie zmieni ;]

Ja napisalam 2 egzaminy i relaksuje sie przed nastepnymi w nastepny weekend. Dzisiaj bylam padnieta po tescie wiec wlaczylam nam Shreka. Dopiero potem sie zorientowalam, ze jest tam scena jak smok goni osla i ze pewnie bedzie placz ze strachu...Gdzie tam...Moje do tej pory tak wspolczujace i empatyczne dziecko skakalo i krzyczalo "zjedz, zjedz, zjedz". Rosnie mi psychopatka ;)

Katerinka ale fajnie :) Chyba tez mi sie zamarzylo jakies wyjscie rekreacyjne ;)
Adka ja tez mysle, ze rozumie, ale nie chce sluchac :) W koncu znajdziesz na nia jakis sposob. Poki co Cie sprawdza. Sara tez tak miala...3 miesiace powtarzania zajelo mi zeby przestala wywalac plyty z szyflad. ALe teraz sie zazwyczaj slucha. Powtarzaj jak automat a w koncu Mala przekonasz ze mama zdania nie zmieni ;]

Ja napisalam 2 egzaminy i relaksuje sie przed nastepnymi w nastepny weekend. Dzisiaj bylam padnieta po tescie wiec wlaczylam nam Shreka. Dopiero potem sie zorientowalam, ze jest tam scena jak smok goni osla i ze pewnie bedzie placz ze strachu...Gdzie tam...Moje do tej pory tak wspolczujace i empatyczne dziecko skakalo i krzyczalo "zjedz, zjedz, zjedz". Rosnie mi psychopatka ;)

hehe zjedz zjedz:-D usmialam sie:-D

Ja też dzisiaj po egzaminach, a myślałam, że nie dam rady w związku z całą tą sytuacją. Jeszcze tylko następny weekend i spokój do lata.
Co do TŻ, to wstawia sobie jakieś smutne opisy, że potrzebuje mnie, że nie ma siły itp. Nie wiem już co myśleć. Cała ta sytuacja jest dziwna, a prawda leży jak zawsze po środku. Spokojnej nocy

no fajnie wyjsc z domu do ludzi i odreagowac,czlowiek nabiera sil:)

charlene my tez czesto razem bajki ogladamy,dobry sposob na chwile odpoczynku

a kubus uwielbia obrywac tapete w malej w pokoju i dzis musialam przestawic lozko,bo obral sobie spobob wspinaczki na parapet - na lozko-na segment i juz byl na parapecie,nawet nie chce myslec co by bylo gdyby spadl,dzieci to maja pomysly

a mi sie udalo zarejestrowac na jutro do ortodonty z mala,jedziemy pod gdansk,i na ksiazeczke. dobrze ze mam gaz w aucie,to nie wyjdzie mi droga podroz

Hej kobiety :)

U nas względnie dobrze, ale niunia coś od wczoraj mi płacze przy cycku ;/ ssie, ssie, a za chwile płacze. Kiedy się uspokaja, łapie cycka jak szalona i snów ssie, ssie, a za chwilkę płacze :( :( i tak za każdym razem :( Podejrzewałam kolkę, ale zasypia bez problemu po chwili płaczu jest normalnie, może coś zjadłam ? głupia już jestem. Nie fajnie kiedy maluszek płacze, a mama czuje się całkowicie bezradna.

Hej kobiety :)

U nas względnie dobrze, ale niunia coś od wczoraj mi płacze przy cycku ;/ ssie, ssie, a za chwile płacze. Kiedy się uspokaja, łapie cycka jak szalona i snów ssie, ssie, a za chwilkę płacze :( :( i tak za każdym razem :( Podejrzewałam kolkę, ale zasypia bez problemu po chwili płaczu jest normalnie, może coś zjadłam ? głupia już jestem. Nie fajnie kiedy maluszek płacze, a mama czuje się całkowicie bezradna.
a moze sie denerwuje bo slabo jej z cyca leci?

Witam mamuski ;) ja przez caly weekend walczylam z malowaniem pokoju ;P ale przyjechal dziadek i wszystko ladnie zrobil;) znakiem tego moge juz isc rodzic bo wszystko gotowe na przyjscie malej na swiat ;)

Margolcia ale sliczny ten Twoj dzidziol ;) a jakie minki fajne robi ;) duzo zdrowka dla was:) no i oczywiscie dla wszystkich innych formulowiczowych dzieci i mam tez;)

Dziewczyny mam dosc.. wrocilismy ledwo co ze szpitala.. dzis bylam po wypis i co sie kurw* dowiaduje???Ze moje dziecko zakazilo sie w szpitalu rotawirusem i prawdopodobnie wracamy!!:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wogole Jas wygladal zdrowo itd poszedl spac wstal i zaczol sklaniac sie na nogach dziwnie oddychac polozyl sie wywracal oczami bylam przerazona!!40 goraczki mial!
Szybko do pediatry a ta mowi podejrzenie zapalenia pluc cichego do szpitala bo stan przeddrgawkowy:szok::no: szybko do szpitala tam kroplowka na dzien dobry itd nie zrobili mu nawet rtg pluc!! i co sie ***** dowiedzialam jeszcze?!Ze moj syn ma szmery na sercu..myslalam ze tam nerwowo wysiade:-( po 2 dniach wygladalo wszystko dobrze...no to do domu bo brak miejsc.. No i mlody kaszle strasznie dusi sie nic nie chce jesc i ledwo co pije:-:)-:)-:)-( przerazona jestem mam dla niego leki daje ale z piciem ciezko...

reklama
Dziewczyny mam dosc.. wrocilismy ledwo co ze szpitala.. dzis bylam po wypis i co sie kurw* dowiaduje???Ze moje dziecko zakazilo sie w szpitalu rotawirusem i prawdopodobnie wracamy!!:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wogole Jas wygladal zdrowo itd poszedl spac wstal i zaczol sklaniac sie na nogach dziwnie oddychac polozyl sie wywracal oczami bylam przerazona!!40 goraczki mial!
Szybko do pediatry a ta mowi podejrzenie zapalenia pluc cichego do szpitala bo stan przeddrgawkowy:szok::no: szybko do szpitala tam kroplowka na dzien dobry itd nie zrobili mu nawet rtg pluc!! i co sie ***** dowiedzialam jeszcze?!Ze moj syn ma szmery na sercu..myslalam ze tam nerwowo wysiade:-( po 2 dniach wygladalo wszystko dobrze...no to do domu bo brak miejsc.. No i mlody kaszle strasznie dusi sie nic nie chce jesc i ledwo co pije:-:)-:)-:)-( przerazona jestem mam dla niego leki daje ale z piciem ciezko...

jej kochana to straszne!! moze zsrob mu na wlasna rekje to rtg? zycze szybkiego powrotu do zdowia,niech sie
Jas kochany tak nie meczy:-( a co do szmerow to nie martw sie na zapas bo dzieci czesto je maja. Alan tez raz mial i tylko raqz. nam lekarka mowila ze u dziecki moga sie pojawic przy chorobach albo jak sie zdenerwuja.

Do góry