reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Witajcie..... No dawno mnie nie bylo bo mam same problemy na glowie..... rece mi juz opadaja i nie mam juz sily na nic..... tylko plakac mi sie chce. Moj ex wcale mi nie pomaga tylko szpile doklada. Przeprowadzilam sie do rodzicow z mysla ze bedzie lepiej..... niestety pomylilam sie tutaj wykanczaja mnie psychicznie- to zle tamto zle to trzeba zrobic tak a to zalatwic tak ......Mam dosc chyba pojde pod most bo tutaj dluzej nie wytrzymam- a mieli mi pomagac i mialam isc do pracy i co?? Nic z tego tylko dodatkowe gadanie nad glowa.... Zyc sie odechciewa.......

reklama
Witajcie..... No dawno mnie nie bylo bo mam same problemy na glowie..... rece mi juz opadaja i nie mam juz sily na nic..... tylko plakac mi sie chce. Moj ex wcale mi nie pomaga tylko szpile doklada. Przeprowadzilam sie do rodzicow z mysla ze bedzie lepiej..... niestety pomylilam sie tutaj wykanczaja mnie psychicznie- to zle tamto zle to trzeba zrobic tak a to zalatwic tak ......Mam dosc chyba pojde pod most bo tutaj dluzej nie wytrzymam- a mieli mi pomagac i mialam isc do pracy i co?? Nic z tego tylko dodatkowe gadanie nad glowa.... Zyc sie odechciewa.......

Oj Niunia, oni pewnie też chcą dobrze, a ta ich troska czasem przyprawia o ból głowy i zwątpienie ;)
U mnie jest podobnie... Mówi się, że będzie dobrze, a za chwile każdy chce decydować za mnie, rozprawiają się co i jak będzie, gdzie itp. w ogóle nie oglądając się na mnie co mnie bardzo denerwuje.
Jednak wtedy się oddalam, zamykam w swoim pokoiku, bo wiem, że kłótnie mi nie pomogą im też nie, a jak będzie to czas pokaże. Na pewno będą musieli liczyć się z moim zdaniem ;) To ja będę matką.
Na ex'a nie licz, i lepiej się przyzwyczaj do tego, że go nie ma i nie będzie. Nie wiadomo w której chwili obróci się całkowicie na pięcie i pójdzie przed siebie, nie oglądając się na Ciebie i na to co np. Ci obiecał.
Jak mówi święte i świetne przysłowie " Umiesz liczyć? LICZ NA SIEBIE "
Trzymaj się kochana, będzie dobrze.

Daffi ! Jesteś piękna, a jak tak mówię to tak jest ;p i nie ładnie się wykłócać z ciężarną :p Myszy Cię zjedzą :p

a tu znów cisza ;p

Pytałam Was kochane o proszki do prania :) i czy któraś na rozeznanie w zachodnich markach, bo tatuś mój często jest w Niemczech, a tam jak wiadomo chemia jest dużo tańsza i wydajniejsza :)
Pozdrawiam.

CAndy co do zagranicznych proszkow,kosmetykow itp to mi bardziej sluzly:)

ja zaraz ide jakas kolacje zrobic mojemu draniuchowi i klade go w kime:)

Candy ja od zawsze uzywam niemieckiego vizira i lenora ...... uzywalam na poczatku loveli i masakra ... dzieciaki mialy uczulenie i wogole nie dopieraly sie ubranka ... a tak piore w tym od zawsze i jest super zero uczulen i ubranka ladnie podopierane ... wiec ja polecam Ci jesli masz taka mozliwosc ( dodam ze prubowalam polskiego zamiennika tzn polski vizir i lenor i koszmar , bez poruwnania ) :-):-):-)

Co do proszku to na początku miałam paczkę Bobasa, ale później zaczęłam kupować Vizir i Lenor sensitive i jak dla mnie rewelacja, małej nic nie jest, ubranka czyste i ładnie pachną.
Nela jest zaszczepiona przeciw pneumokokom, ale to dlatego że miasto fundowało "biedakom" co mają zasiłek z mopsu :D Więc i Nela się załapała. Na nic więcej nie szczepię bo siana szkoda, skojarzone też sobie darowałam, zrobię jej tylko w 13 m ż, bo będzie na tyle duża że skuma że to boli, więc zrobię 5 w 1 za 120 zł i tyle.
Kosmetyków używam wszystkich jakie są :)

Ja z ojcem też mam jazdy, dziś wpadł, nas nie było i on dzwoni że jest taki syf w domu że tylko nasrać :) A były naczynia nie umyte, a ja je myję jak Nela śpi po południu. Jego i tak nigdy w domu nie ma, a jak coś mu nie pasi to się o wszystko przyczepi, a jak jest czysto to nic nie powie. I ja nie uważam że rodzice gadają tak z troski, ale po to by nas ukarać za samotne macierzyństwo, bo to ujma na ich honorze!!!!!

A Nela mi się rozchorowała, ma okropny katar i gorączkę, jutro lekarz nas czeka... Tylko nie wiem czy to czasem nie od zębów, jutro się okaże. Dziś w nocy budziła nas co chwilę, dobrze że M. był, bo sama nie daję rady odciągać jej glutów z noska :) A tak to miałam pomocnika do karmienia i wstawania do dziecka :)

carla a moze byc od zebow albo jakas wirusowke zalapala.teraz taka pogoda,
a m u ciebie nocuje? zadomowil sie :)
candy ja tam uzywam proszkow zwyklych i piore wszystkie nasze ubrania,nie mam kasy na jakies wybitne i dzieci tez nie maja uczulenia,zreszta ja piore na okraglo i juz mam dosc nie raz tego skladania

ja mam u mnie w domu jazdy,przez to ze moja mama na cos choruje,ale nie chce dac sie przebadac i zaczyna to byc meczace naprawde
dzisiaj ogladalam mieszkanie,ale jest do kompletnego remontu i potem babka by liczyla jako czynsz,nie wiem sama ale tez nie wprowadzilabym sie tam odrazu i z mala daleko do szkoly a teraz jeszcze ta zima...

Candy nie wyklucam sie i zbaierz ode mnie szybko te msyzy.. bo nie daj boze do Julki mi sie dobiora. ja dzis 3 raz testowalam ze strahu.
wczoraj pojawil sie nowy bol jajnika przerazilam sie dodatkowo zatrzymuje mi sie woda w organizmie... jak ancisne na nodze kolo piszczelowej kosci to zostaja dolki.... w ciazy mialam tez tak ale od 6 miesiaca wiec pomysalam ze teraz moze szybciej zwlaszcza ze jestem taka otyła po ciazy.
ale test pokazal drugi raz mocna 1 kreche! ten pierwszy prawdopodobnie zle byl odpczytany a raczej za pozno!
no i wczoraj mialam jedna plamke krwi myslalam ze to @ ale nie... dzis ciszaaaaa.....
pwoiedzialm m ze ma jechac po test! wsciekl sie powiedzial kilka slow nie milych i pojechal;.. nawet przytulic mnie nie chcial. jak zrobilam test i byla 1kreska poplakalam sie to mnie przytulil, pocalowal pocieszal i przeprosil. obecal ze wiecej sei tak nie zachowa ale jak znam jjego przy kolejnej takiej akcji by mnie w ten sam sposob potraktowal!

Ostatnia edycja:
reklama
Daffi dzieki za zapro :-)
wiesz co tak szczerze .... tak zanizasz swoja samo ocene i ostanio pisalas o tym swoim "co to nie on" ... fakt dla Ciebie jest tym jednym ... ale dla mnie .... boshhh za chiny bym uwagi na niego nie zwrocila .... a co do Ciebie ... jestes przesliczna młoda kobieta ... i nie wazne kilogramy .... ja na miejscu Twojego bała bym sie ..... bo jest co tracic wrazie co ;-)....wiec prosze Cie , nie bierz do bani ... i nie popadaj w paranoje .... jestes napawde przesliczna .....

Zreszta .... kazda z Was w wyobrazni widzialam inaczej ... po zobaczeniu ( zreszta juz o tym pisalam) jestem w szoku .... ze jestesmy same ..... bo dla mnie Wszyskie jestescie piekne i najwspanialsze .... takich kobitek to ze swieca szukac :-)

Do góry