reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Orchidea przedszkole jak przedszkole, mam dwie dziewczynki plus Sara, z czego jedna na 4 godziny dziennie, a druga 3 dni w tygodniu. ALe jakos sie kreci, to takie rozwiazanie tymczasowe, dopoki moje przedszkole nie ruszy, co pewnie szybko nie nastapi.
Ale jest fajnie, Sara juz sie przyzwyczaila do swoich kolezanek, a ja sie ciesze, ze sie bawi z kims. Przynajmniej sie uczy dzielic, a to bolesna i trudna nauka w tym wieku ;)

katerinka ja tez chcialam na poczatku isc do pracy,ale jak zobaczylam zlobek to zmienilam zdanie. Wole sama Sare uczyc, poki co. Ciesze sie, ze spedzam z nia czas i bawimy sie w czytanie, pianino, angielski itepe, bo teog by sie nie nauczyla w zlobku, ciesze sie ze moze byc ze mna a ja z nia...ALe czasem STRASZNIE mi brakuje tego,zeby pojsc do pracy, ubrana normalnie - a nie w dres,bo z dziecmi to najwygodniej i pogadac z doroslymi, porobic cos powaznego...A z drugiej strony - dzieciaki sa takie kochane :) ZObaczymy w przyszlosci jak to bedzie.

reklama
A ja też będę musiała szukać pracy :) Kiedy poznałam ex'a stwierdził, że ja nie będę pracować :) zwolniłam się, a później zaszłam w ciąże i od tak jestem w ogóle na lodzie. Pomaga mi naprawdę rodzina i mam coś nie coś ze sprzedaży internetowej ! dzięki temu w sumie ciągnę.
Po odchowaniu niuni też będę szukać pracy, bo w domu to można tylko głupa ćwiczyć i zdziczeć można :p
Pewnie też mnie czeka nie małe wyzwanie, bo w Warszawie wszedzie daleko !!
Jednak uważam, że połowa sukcesu to NASTAWIENIE !

Wczoraj przyszła do mnie znajoma ( również samotna mama ) ze swoim synkiem ( 5mies ) było wspaniale !
gdyby nie godzina snu maluszka na pewno jeszcze byśmy sobie posiedziały :)
Nie miałam czasu rozmyślać o ex... zajęłam się maluszkiem jej :) a jej pytałam o cenne rady dotyczące samotnego macierzyństwa, potrzebnych rzeczy, co jak, kiedy i gdzie załatwić :)
Pomaga mi też napisać pozew. Obie nas czeka ustalanie ojcostwa ;/

Dziś przyjaciółka wyciąga mnie na obiad, obiad bez ograniczeń :D Super restauracja w której płaci się raz, a je się ile się chce, i to nie byle co jak już spojrzałam w internet !
Nie mogę się doczekać, ale też mi się nie chce :) Jednak wiem, że bezczynne siedzenie i rozmyślanie jest o wiele gorsze,
a jak już pojadę będę się na pewno świetnie bawić, zawsze tak jest jak się przemogę !
Także mam nadzieję, że ten czas który staram się sobie zagospodarować upłynie miło, a przede wszystkim pomoże mi
zapomnieć o moim ex - przynajmniej w jakimś stopniu !

Pozdrawiam Was mamuśki, wasze pociechy i brzuszki :)
Mimo niepogody, sączącego się z nieba deszczu - życzę wam dużo uśmiechu i mile spędzonego czasu.
Oczywiście DO PÓŹNIEJ !

Ps. coś tu ostatnio cicho :)

Hej mamuśki:) a mi jest dzisiaj cholernie smutno... juz nawet nie z powodu exa tylko tak jakos bez powodu:( najchetniej zamknęłabym sie w ciemnym pokoju i ryczala poł dnia...;/ nie mam na nic ochoty, znajomi sie nie odzywaja, a ja juz chyba powoli sie załamuje;(

A ja dzisiaj ide sie bawic :-D

jestem w szoku ze mama powiedziala ze zostanie z Jasiem(oczywiscie nie dlugo) :p
Ide z tym moim przyjacielem (pisalam kiedys wam o nim)co byl przy moim porodzie i z jego przyjacielem :) Ale cos czuje ze szybko wroce do malego..:) Milego wieczorku kochane:)

Hej mamuśki:) a mi jest dzisiaj cholernie smutno... juz nawet nie z powodu exa tylko tak jakos bez powodu:( najchetniej zamknęłabym sie w ciemnym pokoju i ryczala poł dnia...;/ nie mam na nic ochoty, znajomi sie nie odzywaja, a ja juz chyba powoli sie załamuje;(
kochana nie smuc sie...teraz taka pogoda taki okres ze wikszosc ludzi tak sie czuje.

jestem w szoku ze mama powiedziala ze zostanie z Jasiem(oczywiscie nie dlugo) :p
Ide z tym moim przyjacielem (pisalam kiedys wam o nim)co byl przy moim porodzie i z jego przyjacielem :) Ale cos czuje ze szybko wroce do malego..:) Milego wieczorku kochane:)

udanej zabawy kochana:)

Nie smuć kochana :* musi przecież kiedyś być lepiej i będzie.

Ja również życzę Ci miłej zabawy !

Ja właśnie wróciłam z miasta. Było naprawdę fajnie, a najadłam się za wsze czasy !
Mimo iż było miło, to i tak sobie smutam... boję się, że nie dam sobię rady :( cały czas ta myśl mi się przewija.
Przecież nie tak miało być! Na pocieszenie dostałam kwiatuszka :) śliczną herbacianą różyczkę, ale chyba nie bardzo pomaga, jednak na serduszku na pewno cieplej !

A ja na poprawę humoru piję wino, ale pyszne :D Nelson śpi, a ja... no piję i idę spać :)
Orchidea baw się słońce :* Ja za tydzień mam zjazd, zostaję na noc we Wrocławiu i idę z grupą na nowe balety :D Oglądałam wczoraj zdjęcia tych baletów, ale się pobawię :) W końcu też mi się coś należy!! Popatrzcie sobie GALERIA

A ja na poprawę humoru piję wino, ale pyszne :D Nelson śpi, a ja... no piję i idę spać :)
Orchidea baw się słońce :* Ja za tydzień mam zjazd, zostaję na noc we Wrocławiu i idę z grupą na nowe balety :D Oglądałam wczoraj zdjęcia tych baletów, ale się pobawię :) W końcu też mi się coś należy!! Popatrzcie sobie GALERIA
a ja popijam browarka:D a co:D to tez sie wybawisz:) ja narazie nigdzie nie wybieram sie bo teraz oszcedzam bo za miesiac roczek malemu wyprawiam:)

no to na zdrówko :p
Przyznaję, że miejsce robi wrażenie :) kolorowo i wygląda elegancko.
Życzę udanej zabawy :)

a ja popijam browarka:D a co:D to tez sie wybawisz:) ja narazie nigdzie nie wybieram sie bo teraz oszcedzam bo za miesiac roczek malemu wyprawiam:)

na zdrówko również.

Ja dziś piłam pyszną kawkę mrożoną :)
zapomniałam już jak smaczy alkohol ;p

Ps. mam wrażenie, że jestem ignorowana :)

reklama
Candy daj spokój, nie zawsze się każdej odpisze bo się po prostu zapomni :) Ty łóżeczko drewniane kupiłaś?? Jak ja żałuję że takie kupiłam, mała ma czoło w siniakach od dzwonów w szczebelki :/
Fikusek wstęp 10 zł, pić nie będę (chyba) bo jestem kierowcą do domu i muszę się dobrze czuć, na kacu się wracało, ale teraz to ja dziękuję... A no faktycznie zaraz roczek, a co robisz?? Ja odwalam imprezę jak 18- stkę :D

Do góry