reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Cześć dziewczyny

Weszłam do Was jak zawsze raz na kilka dni zobaczyć co słychać u Was. Chciałam Wam coś napisać... wszystkim mamom oczekującym na maleństwa...

przeżyłam ciążę sama, nękana przez niedoszłego ojca mojej Zosi...

jestem sama po dziś dzień. Przepraszam nie sama :) bo mam ją... sama w sensie bez partnera...

aby dodać Wam otuchy. Po urodzeniu małej 10 października wróciłam na studia dzienne. Jestem sama w moim mieście. Nie mam rodziny ani nikogo kto by mi pomagał. Niedawno minął rok życia mojej córci, ja zaliczyłam rok na uczelni i zakończyła się teoretycznie sprawa w sądzie.

Macie siłę na wszystko. Jesteśmy kobietami. Dlatego to my rodzimy maluszki. Żaden facet nie znalazłby w sobie tyle siły ile my kobiety. Nie łudźcie się, że oni się zmienią- to nie nastąpi- będzie jeszcze gorzej....

wiem i rozumiem, co to za uczucie jak ojciec mojej córki zapomina o jej urodzinach, wiem co to znaczy głaskanie brzuszka i uświadamianie sobie, że gnojek nawet nie pomyśli o dziecku...

Codziennie rano wstając muszę znaleźć siłę na wszystko... ciężko jest... cholernie... ale teraz patrzę na jej buzię... jak śpi... na jej piękne usteczka... i wiecie co? ja mu współczuję... tak JEMU współczuję... bo to on traci ten najsłodszy widok na świecie... to nie do niego jest ten poranny uśmiech :)

a ona jest cudowna... i mam go i to co było w sądzie i to wszystko co związane z nim gdzieś. Bo gdyby nie ta kanalia to nie byłoby jej. Tej najsłodszej :) a on? życie go ukarze... zdechnie sam jak palec... a ja będę żyć z piękną i mądrą córką...

pozdrawiam Was i ściskam mocno :*

reklama
Jak ja bym chciała mieć problemy typu- dlaczego on mnie nie chce, dlaczego tak się zachował...
A dlaczego?? Bo to nie problem,
Problemem jest brak pracy, byłam na kolejnej rozmowie, dlaczego on w ogłoszeniach nie piszą nazw firm to od razu by było wiadomo!! A nawet jak się dostanę to praca od 10 do18-19!! I co kuźwa, obcy ludzie będą mi dziecko wychowywać?? Wrrrr jestem zła jak cholera!! Zasiłek się za 4 miesiące kończy, a w tej dziurze pracy nie ma!!!!!!!!!! Na cholerę mi te studia jak one nic nie dają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda kasy i tyle na ten temat. Co za chory kraj!!!!!!

Dafi robiłaś drugi test?? Bo mi na pierwszym wyszła taka słaba kreska, więc ja bym zaraz drugi zrobiła albo beta hcg z krwi...

Tak robilam wczoraj z ranca i wszyla 1 kreska.
Takze czekam cierpliwie do wtroku albo przyjdzie @ albo wyladuje u gina.
Stresowac sie tyle czasu to przesada ale dzis np po mnie to splywa choc gdyby ktos mi przyszedl i pwoiedzial ze na 100% jestem w ciazy to juz na pewno by po mnie nie spłyneło!

Witam mamuisie :-) brzusie :-) i wszystkich :-)

Jak Wam mija dzień ?

Czy u Was tak samo wieje silny wiatr ? w sumie silny, ale zimno jakoś nie jest.

Dziś chyba jest ze mną lepiej, może za sprawą znajomej która ma mnie odwiedzić ze swoim 4 miesięcznym maluszkiem ! i zaraz przyjedzie też moje łóżeczko dla laleczki :)

Jak ja bym chciała mieć problemy typu- dlaczego on mnie nie chce, dlaczego tak się zachował...
A dlaczego?? Bo to nie problem,
Problemem jest brak pracy, byłam na kolejnej rozmowie, dlaczego on w ogłoszeniach nie piszą nazw firm to od razu by było wiadomo!! A nawet jak się dostanę to praca od 10 do18-19!! I co kuźwa, obcy ludzie będą mi dziecko wychowywać?? Wrrrr jestem zła jak cholera!! Zasiłek się za 4 miesiące kończy, a w tej dziurze pracy nie ma!!!!!!!!!! Na cholerę mi te studia jak one nic nie dają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda kasy i tyle na ten temat. Co za chory kraj!!!!!!

Kraj jest chory, ale nie musisz tak się denerwować kochana.
Nerwy pośpiech to złe emocje i na pewno nie pomagają :*
Wszystko będzie na pewno dobrze, głowka do góry ! trzymam kciuki !

Edit:

I mój pokoik stał się właśnie bardzo mały :p łóżeczko już stoi !

Ostatnia edycja:
W poniedziałek idę robić raban w pośredniaku. Na ich stronie znalazłam kilka ofert, a oni mi ich nawet nie przedstawili!!! To czym ten urząd do cholery się zajmuje???!!!! Bo chyba nie pomocą w znalezieniu pracy!!!
Aha, dobra rada- szukając zatrudnienia nie mówcie że macie dziecko. Raczej nie zadzwonią, bynajmniej do mnie nie zadzwonili. A głównym tematem podczas rozmowy była... Nela :/ Jakby praca i dziecko było czymś zupełnie nie możliwym do pogodzenia!!!!!! I jak tu się nie denerwować...

Carlaa zgadzam sie z Toba, ciezko, masakrycznie ciezko o normalna prace!! A Ty jaki masz profil, ze tak zapytam? :)
I lepiej nie mowic o dzieciach poki nie zapytaja...Bo malo ktora firma mysli,ze mama przeciez ma BARDZO silna motywacje do pracy i bedzie jej zalezalo na utrzymaniu posady.

A my dzisiaj bawilysmy sie w aerobik i granie na pianinie - bardzo jej sie podobalo jak pokazywalam ze tu niskie dzwieki a tu wysoki, tak cicho, a tak glosno..Dobrze, ze moge ja chociaz muzycznie rozwijac, bo plastycznie jestem beznadziejna... A tanczymy do ukladow z boogie beebies - Sara je tak cudownie odtwarza, ze pare razy sie pobeczalam ze wzruszenia, chociaz nigdy bym sie nie podejrzewala o taka reakcje :)

Charlene liceum ekonomiczno- administracyjne, teraz zakichana europeistyka (jak dla mnie to każdy kierunek poza farmacją, medycyną, prawem i jakąś inżynierką to pomyłka). Pracowałam na kasie, jako barmanka, w ubezpieczalni, no i 3 lata prowadzenia działalności- zatrudniałam ludzi, byłam za wszystko odpowiedzialna- więc ja wiem, że do jakiegoś zasranego biura tym bardziej się nadaję!!! Znam swoje możliwości, a przecież w każdej pracy musisz się wszystkiego uczyć. No ale ja mam dziecko, to pracownik ze mnie kiepski :/ A do sklepu nie pójdę, bo nie. Nie po to robię studia żeby wracać za kasę. Ale w Jeleniej jak nie masz znajomości to dobrej pracy nie znajdziesz, a że ja ich nie mam to duuuupaaaa blada.

Ja kiedyś konkursy plastyczne wygrywałam, więc może w tej dziedzinie Neli pomogę, no i w tańcu oczywiście, już są efekty- wymiata jak szalona :D

Carlaa to moze sprobuj we Wroclawiu, moze byloby latwiej? Wtedy jakis pokoik wynajac, a Nela do zlobka albo do mnie...I tak siedze z dziecmi, tym sie zajmuje, wiec mialyby nowa kolezanke :p

Charlene miło by było, ale ja mam za dużo zobowiązań żeby się z domu wyprowadzić... Nawet jakbym miała tutaj pracę za 2000 zł na rękę, to i tak bym się nie wyprowadziła- rata za auto 1000 zł, kredyty 900 zł (one są na mnie). I czuję się zobowiązana to utrzymywania tego mieszkania... Chciałabym, ale jest to nie możliwe :(

Nawet nie wiecie jak mnie ciagnie do miasta:-( Ta moja wiocha to a kant dupy..nic sie nie dzieje...

ehhhhhhhh...........

Czytam was ale weny nie mam:-D Jasio nie chce mleka jesc...je moze ze 100 ml przez caly dzien...no nie chce i koniec...ale wszystko inne je...i pije..;/ Czytalam ze dzieci tak moga robic jak zasmakuja innych rzeczy-mleko staje sie nudne... Ja sie troche martwie..
charlene zajmujesz sie dziaciaczkami?Domowe przedszkole?:)

buziaki kochane..:)

reklama
carla mam cie kopnac? matka z dzieckiem to idelany pracownik tylko trzeba jasno i otwarcie o tym mowic,ja jak sie zatrudnialam pare lat temu to byl atut i dlatego dostalam prace,to wiadome ze matce zalezy bo mam na co pracowac,dwa - nie wybiera imprez ,nie spoznia sie a ze bierze zwolnienie na chore dziecko to normalka,wiec GLOWA DO GORY I ZMIEN NASTAWIENIE

u mnie ostatnie pare dni to byl koszmar w domu na maxa!!! i dzisiaj wlasnie szefowa agencji zabrala mnie i kubusia ,bo mala byla w szkole,na spacer,na kawe i ciacho,dostalam bony i mialam sobie cos kupic tylko dla siebie,kupilam kosmetyki .bo wygladam jakbym miesiac nie spala,wiec musi sie to zmienic,poszlimys na makijaz i wiesz co wlasnie uwierzylam ze mama moze pracowac i jak robi to dobrze ,to ktos ja doceni!!!

Do góry