reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Młoda ja ją widuję z tą małą, mama jej pomaga i często z nią zostawała, bo ona w barze na nocki pracowała, teraz już w szkole językowej zajęcia się zaczęły to ma pracę. I dziecko nie jest brudne ani nic, więc nie wiem o co chodzi. Kurator był, zobaczył że jest ok, ale ten chce jej małą zabrać :/ A ona ma tylko nerwy. Wiadomo że on nic nie zdziała, ale jednak dziewczyna nie ma wesoło...

reklama
Carla wiesz jacy sa faceci, z reszta kazda z Nas tutaj wie mysle, ze ten jej ex dowiedzialsie, ze ona pracuje, tym bardziej w nocy, to mogl sobie pomyslec, ze robi niewiadomo co i pomyslal, ze zrobi sobie psikusa i wysle takie zawiadomienie. Wiadomo, ze jak sie dostanie takie zawiadomienie, to trzeba to sprawdzic, bo w tym przypadku matka opiekuje sie dzieckiem, ale w innym przypadku mozebyc niestety inaczej, wiec im sie akurat nie dziwie. Tylko dziwi mnie, ze przyznali jej kuratora no ale to akurat jej jeszcze tak pewnie nie dobilo, bo skoro jest dobra matka, znaczy, ze nie ma sie czego obawiac, ale odebrac dziecko? jak on chce jej odebrac dziecko? dziecko bedziemialowspanialaprzyszlosc, razem z tatusiem za kratkami (oczywiscie wiadomo, ze tak nie bedzie, bo kto odbierze jej dziecko?). Widac kolejny swietytatus, ktory bardzo interesuje sie dzieckiem To przykre, bo on nie zrobi tej dziewczynie pod gorke tylko dziecku! Wiadomo, mama zla, dziecko ma gorszy humor, a to jest przykre, bo wywoluje to wszystko ojciec, czlowiek, ktory dal zycie temu dziecku a co do odebrania dziecka to jeszcze napisze, ze moja kuzynka ma w sumie 3 dzieci, 2 coreczki (jedna 6 lat druga chyba 3 latka) i synka 4 letniego. Kazde dziecko oczywiscie z innym ( ale to po mamusi ). Kuzynce syna zabralchlop, ktory mieszka blisko mnie, on jest ojcem malego, z reszta chyba Wam juzkiedys o tej sytuacji pisalama ona sama zostala wtedy z 1 corka, poznala faceta, wzielislub i maja jeszcze ta malacoreczke. Teraz sie rozeszli, ale to dobrze bo jedno i drugie to patologia straszna te dzieci mieszkaja u mojej babci i cioci ALKOHOLICZKI Jak moznazostawicslkoholiczce i starszej (84 letniej) kobiecie 2 malych dzieci? Opieka sie tym interesuje juz od dawna, ostatnio powiedzieli, ze jej zabiora dzieci, jesli nie wroci do domu ( bo ona lubi kursowac ) no i wrocila do domu, posiedziala 2 dni i poszla znowu w tango, teraz nie ma jej od dluzszego czasu, podobno pracuje (ma 27 lat a to jej pierwsza praca w zyciu), opieka juzsie nimi nie interesuje ...... jaosobiscie bym jej juz dawno zabrala dzieci, bo sa na prawde biedne, a ta kursuje sobie i niczym sie nie przejmuje wiec jesli jej nie zabrali dzieci, to tym bardziej Twojej kolezance nie zabiora trzeba sie jedynie uzbroic w cierpliwosc, bo jesli nawet z wiezienia potrafi pokazac rogi, to nie wiem co ona bedziemiala jak on wyjdzie OBY nie tak jak Katerinki kolezanka

kurcze nie moge napisac dlugiego posta ani nawet edytowac, bo mi pokazuje, ze moge tylko 10000 znakow uzyc :eek: dlatego musze w nowym poscie wpisac :eek:

poza tym Nikos ostatnio sobie trzasnal drzwiami w paluszka tego najmniejszego, troche mu krew leciala, a pozniejbylspokoj, troche pod paznokciem mial czerwone, ale pozniejjuz nic, a od wczoraj zaczyna sieodrywaccaly Jezu jak to strasznie wyglada, ja panikuje jak to widze, boje sie nawet bluzezalozyc czy kurtke, bo boje sie, ze mu to urwe a wiadomo, ze to bedziebolalo nie wiem czy to jakosobciac czy co z tym zrobic dzis prawie zemdlalam jak ubieralam mu kurtke on siewyrywal a ja myslalam o tym paznokciu tragedia ....sorry za ewentualne bledy ale nie dziala mi y i z i musialam pisac na gg i kopiowac i wyszly mi jakies zygzaki na poczatku ale troche opanowalam ;-)

kurcze nie moge napisac dlugiego posta ani nawet edytowac, bo mi pokazuje, ze moge tylko 10000 znakow uzyc :eek: dlatego musze w nowym poscie wpisac :eek:

poza tym Nikos ostatnio sobie trzasnal drzwiami w paluszka tego najmniejszego, troche mu krew leciala, a pozniejbylspokoj, troche pod paznokciem mial czerwone, ale pozniejjuz nic, a od wczoraj zaczyna sieodrywaccaly Jezu jak to strasznie wyglada, ja panikuje jak to widze, boje sie nawet bluzezalozyc czy kurtke, bo boje sie, ze mu to urwe a wiadomo, ze to bedziebolalo nie wiem czy to jakosobciac czy co z tym zrobic dzis prawie zemdlalam jak ubieralam mu kurtke on siewyrywal a ja myslalam o tym paznokciu tragedia ....sorry za ewentualne bledy ale nie dziala mi y i z i musialam pisac na gg i kopiowac i wyszly mi jakies zygzaki na poczatku ale troche opanowalam ;-)
ja kiedys tak milalam,jak masz aloes to mozesz mu przylozyc na ten paznokiec i plasterkiem przykleic.

mloda ja mysle ze to nie wazne ile kto ma dzieci i z kim,ale jak kto je wychowuje,dla matki sa dzieci najwazniejsze ,ktore kocha i nie mysli tylko o wlasnej dupie za przeproszeniem
apropo wypadku ja w sobote kupilam oslonki zeby kubus nie wyrznal w zaden rog ,to dzisiaj oboje tak wariowali rano ze mala poleciala o kant wlasnie na ta oslonke z jednej strony dobrze ale caly policzek az siny i pani sie mnie pyta w szkole co jej sie stalo,to jej mowie jak bylo,a ona mi bo wie pani ludzie tak dzieci bija.mowie nie musi sie pani martwic,ja dziecka nie maltretuje ale dobrze ze ma kobieta czujnosc

i dzisiaj mialam fajna lekarke u malego ,ktora ostatnio trafila z lekami i powie, mi tak ze moze i maly ma takie napady astmatyczne ale ona tego nie stwierdzi,bo to jest nierealne,musialby miec etip...cos tam i trzeba by bylo zrobic spirometrie i wogole,i mowi jeszcze dziecko ma miec pelno prawo do dwoch lat tak reagowac ,tym bardziej ze maly jest papusny i oskrzela nie rozwijaja sie tak szybko jak jego waga,zmniejszyla inhlacje na mieszanki i jest ich mniej, i czekamy 5 dni ..

Fikusek wlasnie przed chwila Nikosiowi caly paznokiec sie urwal :/ juz wczesniej tak odstawal az mi bylo niedobrze jak to widzialam, ale balam sie sama mu oderwac, bo nie wiedzialam czy bedzie go to bolalo czy nie, ale nie zauwazylam kiedy i juz paznokcia nie ma :/ bede przykladala aloesem, kiedys uzywalam go na opryszczke, ale jak zauwazylam, ze im wiecej aloesu przykladalam, tym bardziej zielone usta mialam hehe
Katerinka tak, wlasnie o to chodzi, ze jak matka jest matka, to ok, ale jesli potrafi zostawic dziecko i sobie wyjsc na kilka dni czy tygodni to sorry ;/ dobrze, ze nauczycielka sie tym interesuje, dobrze ze zapytala co sie stalo, bo fakt, w niektorych rodzinach niestety dzieci sa bite .... szkoda, ze wtedy nauczyciel nie reaguje zbyt szybko :/ a co do Kubusia to duzy, silny i zdrowy chlop wiec niczym sie nie przejmuj, moze bedzie tak jak lekarka powiedziala, ze do 2 roku moze tak byc? :) ja jak bylam mala to jak plakalam to nie moglam oddychac, lekarz powiedzial mojej Mamie, ze nie mozna mnie doprowadzac do placzu bo sie w koncu zapowietrze :) ale nie bylo tak zle, to trwalo bardzo dlugo, na pewno to pamietam, wiec nie bylam juz taka mala :/ chyba przeszlo jak przestalam juz plakac tak w glos jak dziecko :) no tylko, ze nie da sie tego porownac do astmy czy podobnych :/
Pamietacie mojego guzka za uchem? Robilam rozne badania, z biopsji wyszlo, ze to tumor mixtus, miesiac temu umowilam sie na operacjie ...... na 29 listopada :/ kurcze tyle czekac na glupia operacje :/
Pozdrawiamy wszystkie Mamusie i Pociechy!!! :*

reklama
Hej dziewczynki:) mam pytanko... moze glupie, moze nie, nie wiem :p Czy wypada mi isc na "randke" jesli mozna to tak nazwac:p hehe w trakcie ciazy...? Czy powinnam sie teraz z kims kto nie jest ojcem mojej dzidzi???

Do góry