reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Katerinka witaj spowrotem po udanych wakacjach :-)
co do decyzji ..... powiedzialam wczoraj nie , aczkolwiek pierscionka nie pozwolil mi oddac i prosil bym go miala . wytlumaczylam mu wszystko , bo faktycznie to troche za szybko ... ja sama nie wiem czego chce , a do tego jeszcze K chce wrocic na stale ... jesli wytrzyma uloze to wszystko sobie jak sie Kajtek urodzi teraz przerasta mnie to .

co do mleka , tak jak pisala ja tylko nan mialam i kaszki , i na szczescie przy alergi chlopcow nie mialam problemu , za to wiele innych rzeczy powodowalo alergie . to co opisalaś carla to jest skaza bialkowa , mecze sie z tym od 3 miesiaca zycia Damianka i raz jest raz nie ma , na poczatku leczylismy to sterydami bo bylo momentami nie fajnie teraz daje tylko zyrtec w taletkach albo jak nie mam to cos od alergi i przechodzi . aczkolwiek trzeba uwazac , bo ze skazy mozesz przejsc na atopowe zapalenie skóry bedzie to wygladalo tak samo tylko na calym ciele i o wiele wieksze no i strasznie sedzace ... no i najczesciej uczula mleko nie wazne czy to bebilon , bebiko czy nan a moze hipp poprostu w ktoryms momencie za duzo bialka ktorego dziecko nie przyswaja ... a jest to spowodowane tym ze podaje sie dziecku juz nie tylko mleko samo dostaja tez cos innego co w skladzie posiada bialko i to razem sie kumuluje powodujac alergie

reklama
a mój Kuba nareszcie siedzi, co prawda trzeba go posadzić aby był w takiej pozycji ale cieszę się, że już równioutko się trzyma, trochę mnie to przerażało

aneek - spokojnie, mój dopiero zaczął sam siadać jak miał 8,5 miesiąca :) i zaraz zaczął od razu raczkować a teraz śmiga, aż się kurzy :)

dzieci jeszcze w szkole .. E spi po nocy w pracy a ja nie wiem co ze soba zrobic .... cala noc plakalam i pol dnia .... wszystko mnie drazni , mam wszystkiego dosc .... ehhhh juz niech to sie skonczy

Adka siostra z nią poszła, jakiś wyprysk alergiczny to jest i dostała maść robioną w aptece.
Aneek zaraz zacznie wszystko robić, nie ma się co martwić :)
Kołtunek A Maciek już chodzi?? Czy tak raczkuje że się za nim kurzy :) ??
Margolcia płaczesz bo...?? Dziwną masz sytuację, ale nie możesz płakać za kimś, kto tak Cię potraktował... Ja bym na oczy nie chciała dupka oglądać, za to z E. można spróbować, powolutku i spokojnie, a wszystko się ułoży...

Ahhh a gdzie ja wczoraj byłam :) Piłkarzyki, bilard, ale śmiechy :) No i teraz mi taki jeden w głowie siedzi :/ Pewnie wyjdzie szybciej niż wszedł :)

Carlaa - raczkuje :) ale tak szybko, że ledwo za nim nadążam :)
Margolcia - ja bym na razie dała sobie ze wszystkim spokój, myśl o dzieciątku w brzuszku. Nikt nie jest wart jego stresu. Urodzisz i wtedy zobaczysz do będzie

Witam Mamusie:)
carlaa focha to ja nie mam tylko kompletny brak czasu,na neta wcale nie wchodzę bo nie ma kiedy;)

ja tylko wpadłam się pochwalić:D:D:D
i dodać otuchy tym,które dopiero co muszą się zmierzyć z samotną ciążą i macierzyństwem
jak wszystkie tu pamiętają ja odeszłam od exa w 13tc bez pracy,kasy i ubezpieczenia
było cholernie cieżko pod każdym względem
zagrożona ciąża ,brak kasy,macierzyńskiego
ex do dziś Misia nie widział nie dał złotówki na syna
nabiegałam się ,nazałatwiałam sądy,MOPS,fundusz alimentacyjny
od poniedziałku zaczynam pracę i to w agencji reklamowej:):):):) a więc wracam do mej pasji:D:D
wczoraj dostałam wyrok o alimenty :500zł:):)
Misiek zdrowy,duży (miał pół roku jak waga pokazała prawie 10kg)
więc naprawdę można wszystko poukładać,poradzić sobie nawet jeśli
na początku jest tylko rozpacz,beznadzieja
trzymam za Was wszystkie kciuki
i jeszcze raz podkreślam
samotne macierzyństwo owszem to wiele trudności
ale zawsze jest lepsze niż
męka z beznadziejnym,nieodpowiedzialnym idiotą!
buziaki od Misia dla wszystkich forumowych Kolegów i Koleżanek:):):)

hej kochane:)
mi juz chorobsko przechodzi:)

Orchidea testowalam mleko z rossmana i polcecam:) nie jest takie slodkie jak bebiko ale zjadliwe no i rozpuszcza sie normalnie jak inne mleczxko:)

reklama
Przyszła mama gratuluję pracy :) Ja zaczynam szukać, zasiłek do lutego mam, ale u mnie to ciężko... No i mam zgłoszenie małej do żłobka, sąsiadka tam pracuje i mogą ją przyjąć, ale ja się boję :(

Byłam wczoraj na kolejnej misji :) Tak wyszło że pojechałam z koleżanką i 6 kolegami zwiedzać okolice :) No i tak gadamy, a ona nagle coś mówi o lasce co w 8 miesiącu ciąży wciągała kreski i czystą wódę piła. Ewa do niej a co ty w ciąży, a ona a co nie widać??
I wiecie co- okazało się, że ja z nią w kasynie pracowałam. Ona ma już synka, ale laskę na niego kładzie, woli ćpanie. Ojciec tego Oliwiera też nie jest święty, ale dzieciakiem się zawsze zajmował. No i z nią zawsze jaja w pracy były, bo ciągle siana brakowało. I tak wyszło że w końcu 5000 zł była winna :) Ale że kuzynka szefa to sobie pozwalała. Pamiętam jak idę rano do pracy, a tam auta od nas stoją i szyba w kasynie wybita w drzwiach. Okazało się, że ona taką impreże na nocce sobie zrobiła, grała w maszyny za pieniądze do wypłat, i tak się naćpała że nie mogła wstać i drzwi otworzyć, to musieli wybić szybę. Wtedy ją wywalili.
I urodziła ostatnio to dziecko.... 0 punktów... Próbowali coś robić, ale nie przeżyło. A Ania winę zwala, że karetka za późno przyjechała... Pieprzona dziwka, mogła darować sobie ćpanie i picie to dziecko by żyło... Taką sukę to bym udusiła i na czole napisała- ćpałam i moje dziecko zmarło!

Do góry