reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Orchidea nie przejmuj się, widzisz że on ma Jasia w d.... Albo daj sobie spokój z tym człowiekiem, albo faktycznie składaj wniosek. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja, mimo że czasem jest ciężko, bo mam wiele zobowiązań finansowych poza Nelką, do sądu nie pójdę. Właśnie z tego powodu o którym piszecie. Nawet jeśli prawa by mu zabrali, i tak by mógł małą widywać. A ja dziękuję za takie coś.

reklama
Jak tatuś nie płaci alimentów to z funduszu max można dostać 500 zł alimentów?? Dobrze zrozumiałam z tego co Margolcia podała?? No to faktycznie super :)

Orchidea ja mialam to samo jak sie zapytalam czy da mi na szczepienie to oczywiscie nie dal. I to wlasnie utwierdzilo mnie w tym, ze nie powinnam go podawac, bo nie intereseuje go zdrowie wlasnego dziecka. To wszystko zalezy jaka jest Twoja sytuacja , jezeli pracowalas to mozesz dostac 400 zl wychowawczego0- to zawsze wiecej niz alimenty od niego, ale to przez 2 lata, a tak to 238 dla samotnej, staraj sie o stypendium ze szkoly i moze kredyt studencki ?

Adka ja też mam pepco :) Mi się udało, bo ubranek mam baaaardzo dużo dzięki mamie- zrobiła zbiórkę w pracy, moje koleżanki też mi dużo dały po swoich dzieciach. Ale rozrzutna jesteś, bo ja na proszku oszczędzam i piorę w proszku takim jakiego używam dla wszystkich :)
A odstawiasz już małą?? Bo pytam trzeci raz i nie odpowiadasz :)

Witajcie a orientujecie sie w sytuacji jak mialam umowe do dnia porodu potem bylam na zasilku macierzynskim czy nalezy mi sie zasilek wychowawczy skoro nie pracuje mam status osoby bezrobotnej bez prawa do zasilku??

Wiecie co on jest jakis psychiczny najpierw zaczol mi jakies pojazdy robic ze dlaczego tak sie stalo? ze jestem sobie winna.. No kura mac!! co za debil siedze i sie smieje:)Takkk to ja go zostawilam to mi bylo zle:p Stwierdzilam ze naszego synka wychowam sama! kura mac! co za fiu t !A najlepsze napisalam mu: "Jas sie obudzil" a On: NIE PODOBA MI SIE TO IMIE....
Napisal mi tez tak : wiem ze mnie nienawidzisz najbardziej na swiecie/niech to sie juz skoczy ..to popieprzone zycie/ po co ja sie urodzilem/

hahahah! Rozdwojenie jazni!:D On jest jakis psychiczny...pisal mi ze jego bylej nie dorastam do piet..wiec mu napisalam tak jak ty jej obecnemu mezowi:D ciekawe czemu szukala szczescia u innego? wogole z tekstami ze mam mu oddac kase co mi kiedys dal na splate jednej raty..! i za opal za ktory on zaplacil..ale moj tata z bratem go wyrabial! co za cwel..!potem zaczol mi sie zalic ze nie pali i nie pije..co mnie to kurczaki interesuje?!nie ma sie komu pochwalic?potem nie wytrzymalam i mu napisalam :
wiesz co ci powiem?ze nie zaluje ze jest do ciebie podobny..
00:54:17
i ze to ty jestes jego tata
00:54:38
i patrzac na niego codziennie widze cie
00:54:45
twoje miny itd
00:54:57
i ***** nie zaluje tego!;(
00:57:15
tylko wiesz co mnie najbardziej boli?
00:57:21
ze masz go w dupie...
00:57:30
ze nie chcesz go widziec
00:57:37
co mu kiedys powiem?
00:57:45
ze wiecznie nie miales czasu?
00:57:53
ze milion wymowek?
00:58:06
nie chce aby dzieci sie z niego smialy
00:58:13
ze tata go nie chcial
00:58:20
bo dzis takie sa realia
00:58:24
a dzieci sa zlosliwe
00:58:34
....

No na to mi niec nie opisal tylko zapytal czy kasuje nk a ja ze czemu pyta?a on-moze skasujemy razem?bedzie mniej mnie..

on jest jakis ..nie mam slow nie wiem juz o co mu chodzi!

Miśka ja nie wiem, mi do końca macierzyńskiego przedłużyli umowę i mi przysługuje zasiłek dla bezrobotnych na pół roku...
Adka mi nie zasypiała przy cycku, na noc daję od dawna butlę. Ja jej cycy daję może z 1-2 razy, tak do południa. Ja i tak już prawie nic nie mam pokarmu.
Orchidea cóż mogę napisać... Czubek i tyle :/

hej laski:)
ja ostatnio nie zagladam do was bo jetsem chora na angine a maly na zapalenie ucha,oboje na antybiotykach:(
ale za to musze sie pochwalic ze Alan juz sam chodzi:)

reklama
Orchidea ja mialam to samo jak sie zapytalam czy da mi na szczepienie to oczywiscie nie dal. I to wlasnie utwierdzilo mnie w tym, ze nie powinnam go podawac, bo nie intereseuje go zdrowie wlasnego dziecka. To wszystko zalezy jaka jest Twoja sytuacja , jezeli pracowalas to mozesz dostac 400 zl wychowawczego0- to zawsze wiecej niz alimenty od niego, ale to przez 2 lata, a tak to 238 dla samotnej, staraj sie o stypendium ze szkoly i moze kredyt studencki ?
Moj tez na szczepienia nie dal,wiec podalam go do sadu i MUSIAL zaplacic,łaski nie robil:))
A ile sądzisz ze ewentualnie bys dostała alimentow?skoro 400 zl to wiecej???

uwazam ze w takiej sytuacji to Twoj honor jest bezsensowny.........

Miska,a czemu bez prawa do zasilku?to ile czasu pracowalas?
Z tego co sie orientuje jak mialas umowe tylko do dnia porodu to nie nalezy ci sie wychowawczy.Ale zapytaj dla pewnosci na poradach prawnych.

Do góry