reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Adka my się nigdy nie biłyśmy tak na poważnie... Myślałam że ona mnie rozniesie, próbowałam ją uspokoić, ale ona tak mnie lała, z taką nienawiścią... Miałyśmy zawsze super kontakt, wiele mi mówiła. A jak jej powiedziałam czego się dowiedziałam na jego temat to ona się zamknęła w sobie. A ja się martwię. I jak słyszę jak on mówi podczas naszej rozmowy telefonicznej coś w stylu "powiedź Karolinie że wszystko w rekach allaha" to mnie trzepie w środku. On sobie nic z tego nie robi że ona jest młoda, że ma obowiązki w domu, że powinna na noc wracać, że za krótko się znają żeby ona tak ciągle u niego zostawała. Jestem przerażona tym, co się dzieje z moją siostrą...

reklama
Carla podaj Nelci jakis srodek przeciwbolowy, najlepiej na noc, zebyscie sobie pospaly, bo sie wykonczycie obie! mojej kuzynce lekarka kazala dawac na noc wlasnie Panadol tak jak pisze Katerinka i nie dosc, ze nie budzil sie z bolem w nocy, to jeszcze zaczal przesypiac cale noce hehe moze akurat tak mialo byc, ale sie zlozylo fajnie :) a co do siostry to wydaje mi sie, ze najlepszym wyjsciem bedzie gdy poznasz go osobiscie. Najlepiej zapros ich na obiad czy kawe i ciastko, poznajcie sie i pokaz siostrze, ze to nie o niego Ci chodzi ale o sposob w jaki siostra teraz do Ciebie podchodzi. Wiem po sobie ;) ze jak bracia mi mowili, ze ten czy tamten chlopak jest zly, to mi sie jeszcze bardziej podobal ;) a moze troche im na zlosc robilam hehe
Margolcia ja jak bylam w 5 miesiacu ciazy to ex tez prosil, zebym wrocila, tylko, ze ja bylam glupia i wrocilam ;) nasze "szczescie" trwalo 2 tygodnie :/ o ile dobrze pamietam to Krropelka tez wrocila w ktoryms momencie do exa na cale 1,5 dnia :/ spokojnie, wytrzymaj do konca ciazy, pozniej zobaczysz, ze ex jesli nawet teraz za nim tesknisz, to tylko dlatego, ze nie chcesz czuc sie samotna :) a jak urodzisz swojego Malucha, to bedziesz miala na kim oko zawiesic, wiec poczekaj spokojnie, nie martw sie i NIE DENERWUJ mi tu !!!! :)
Katerinka odpoczywajcie tam sobie, usciskaj od Nas Krropelke, Filipka i Kubusia!! Dobrze, ze Kubulek tak spokojnie zniosl lot, Nikos w tamta strone spal od poczatku do konca lotu, a spowrotem byl strasznie zmeczony, bo lecielismy o 21 i troche marudzil a zaraz po wyjsciu z samolotu zasnal :) ale my lecielismy 2 godziny :) wlasnie mam bilety na 20-ego wrzesnia, bo najpierw mielismy wlasnie we wrzesniu jechac, ale pozniej sie plany zmienily i kupilismy bilety na sierpien, no a te bilety sie zmarnuja, bo niestety wizz air nie zwraca kosztow biletu, jesli z niego rezygnujesz :/ myslalam zeby pojechac, ale jutro przyjda wyniki moich badan i podejrzewam, ze bede musiala zostac w domu :( poza tym nie stac mnie zeby jezdzic co miesiac na tak drogie wakacje haha
bylam dzis zalatwic znowu rodzinny i wychowawczy, bylam tam o 11 i juz nie bylo numerkow ;/ na szczescie jakas babka, ktore siedziala tam 1,5 godziny zauwazyla, ze ma zly numerek i mi go oddala :D alez bylam zadowolona :D ale musze jeszcze im wyslac jeden papier, bo znowu o nim zapomnialam i ex musi go podpisac, zupelnie tak jak ostatnio hehe :D
POZDRAWIAMY!!!!!!

dzieki dziewczyny ... wiem ze powrot bedzie na chwile i odejdzie :-( .... ale mam takiego dola ze poprostu nawet ten moment by mnie uszczesliwil .... jak ja strasznie tesknie za nim ..... zeby znowu namnie patrzyl tak ... tak cudownie , tulil mnie i byl blisko ... nie chce a nawet nie umiem byc sama to jest takie ..... trudne :-( .... najgorsze jest to ze nie dlugo przyjezdza do polski ... z zamiarem zostania na sporo ..... by byc przy mnie jak sie moj syn bedzie rodzic ..... przeciez ja oszaleje :-(

Młoda właśnie ja nie chcę go poznawać... Może z czasem się to zmieni, ale na dzień dzisiejszy nie... Kasia stwierdziła, że lepiej będzie jak nie będziemy ze sobą rozmawiać. Poszła ze mną do miasta i siedziała w tym Plusie jak za karę... Z taką miną że miałam ochotę znowu ją trzepnąć.
A tata jest smutny... I w tym wszystkim ja też jestem winna, bo tez go okłamywałam. Powiedział, że dałby sobie rękę za Kasię uciąć, że nigdy by nie przypuszczał, że będzie go oszukiwać.
A Wy jesteście w Polsce teraz?? Bo się pogubiłam :)
Margolcia a Ty w Polsce chcesz rodzić?? Samotność jest trudna... Ale masz jeszcze swoich dwóch mężczyzn :) I trzeci w drodze :) Dla nich wytrzymasz.

Margolcia a Ty w Polsce chcesz rodzić?? Samotność jest trudna... Ale masz jeszcze swoich dwóch mężczyzn :) I trzeci w drodze :) Dla nich wytrzymasz.[/I]
tak rodze w polsce .. dla tej kasy i mieszkania nie warto zostawiac dzieci i byc samej zdanej tylko na siebie .... nie jest to warte ... moze na poczatku to fajna rozkminka byla ... ale po przemysleniu .... musiala bym na bardzo dlugi okres zostawic chlopcow , ok pieniadze by byly ale one im nie zastąpią mnie .... po za tym ja 2 miesiace wytrzymac nie moglam a co powiedziec pół roku czy wiecej ... zreszta tu mam mamę , wesprze mnie zawsze jak kolwiek ale wesprze a tam bylam bym zdana na siebie i tylko siebie zupełnie sama

Margolcia czyli już zostajesz tu na stałe?? Nie wracasz tam?? Pieniądze są ważne, ale jeśli tu masz synów to sytuacja jest jasna :) Dobrze że mama Ci pomoże. A ojciec dziecka jest z tego samego miasta co Ty?? Jak przyjedzie to współczuję, bo nie będzie łatwo się uwolnić od tych wszystkich uczuć... Jednak co z oczu, to z serca (z czasem).

Margolcia czyli już zostajesz tu na stałe?? Nie wracasz tam?? Pieniądze są ważne, ale jeśli tu masz synów to sytuacja jest jasna :) Dobrze że mama Ci pomoże. A ojciec dziecka jest z tego samego miasta co Ty?? Jak przyjedzie to współczuję, bo nie będzie łatwo się uwolnić od tych wszystkich uczuć... Jednak co z oczu, to z serca (z czasem).
tak zostaje na stałe troche mi szkoda ale naprawde to jest mnóstwo przemyslanego czasu i to było najlepsze rozwiazanie ..... nie z tego samego miasta ale mieszka naprawde nie daleko .... ciesze sie ze ze domnie do domu nie przyjedzie .... bo tata jak sie dowiedzial powiedzial ze on nie ma wstepu do domu ....

Witajcie :)
Dziewczyny mam pytanie odnośnie pomocy z opieki spolecznej.
Rozmawialam ostatnio ze znajoma ktora pracuje w urzedzie pracy i sie mnie pytala co dostaje itd jakies zasilki itp.
Opisalam jej sytuacje ze jesli staram sie o pomoc to mimo ze nie mam ustanowionych sadownie alimentow wpisuje ze dostaje dobrowolnie pieniazki od ojca dzieckaa ona do mnie powiedziala ze robie blad bo skoro nie mam sadownie ustalonych to nie musze tego wpisywac moge powiedziec ze nic nie dostaje i moze dostane troche wiecej grosza..no i tak myslalam o tym a co jesli ta baba z opieki odmowi pomocy?Moze tak zrobic?Powie mi ze skoro wiem kim jest ojciec to pierwsze co powinnam od niego chciec a nie od panstwa..tyle ze moze ja nie zycze sobie aby byla sprawa w sadzie bo to rowna sie z tym ze maly bedzie mial go wpisane w akt urodzenia..a tego nie chce..nie chce aby ten prostak mial jakiekolwiek prawa do mojego synka!To moja osobista sprawa i chyba nikt nie mzoe mi tego narzucać..

co myslicie?
pozdrawiam :)

(katerinka kochana odpoczywaj bo Tobie najbardziej sie to nalezy teraz:) buziaki)

reklama
Do góry